ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Δίνουμε σάρκα και οστά σε μεταρρυθμίσεις για τις οποίες δεσμευτήκαμε»

«H κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη έδωσε μια υπόσχεση στον ελληνικό λαό. Έδωσε υπόσχεση να μεταρρυθμίσει το κράτος», ανέφερε ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης μιλώντας στο νομοσχέδιο με τις διατάξεις απλούστευσης των διαδικασιών έναρξης οικονομικών δραστηριοτήτων.

«Στην έννοια της μεταρρύθμισης περιλαμβάνονται η ταχύτητα, η απλοποίηση, η ψηφιοποίηση, η διαφάνεια. Αυτά δεν είναι απλά λέξεις για την κυβέρνηση αλλά είναι λέξεις με ουσία που παίρνουν σάρκα και οστά, με τις μεταρρυθμίσεις που φέρνουμε στη Βουλή», είπε ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων και πρόσθεσε: «Συζητάμε σήμερα ένα σχέδιο νόμου που είναι συνώνυμο με την έννοια "Επιταχύνω την Ελλάδα"».

Ο υφυπουργός υπογράμμισε ότι οι διατάξεις στηρίζουν τον απλό επαγγελματία και τον καθημερινό άνθρωπο που έχει ανάγκη να λάβει μια άδεια λειτουργίας και θα μπορεί αυτό να το κάνει με απλή γνωστοποίηση ώστε άμεσα να αρχίσει τη δουλειά του π.χ. στο συνεργείο των αυτοκινήτων ή μοτοσικλετών που θα ανοίξει. Ο κ. Παπαθανάσης υπογράμμισε όμως ότι παραμένει η διαδικασία της έγκρισης για δραστηριότητες όπου απαιτείται ενδελεχής έλεγχος της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών.

«Βάζουμε γερά θεμέλια εμπιστοσύνης και σεβασμού, μεταξύ του πολίτη και του κράτους. Ο πολίτης να μπορεί να δηλώνει και έναρξη δραστηριότητας και το κράτος να την αποδέχεται και μετά ανά πάσα στιγμή να κάνει τον έλεγχο που απαιτείται, για να διαπιστώσει αν έχει ολοκληρώσει όλες τις διαδικασίες, για την έναρξη της δραστηριότητάς του», είπε ο κ. Παπαθανάσης.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η οικονομική σας κατάσταση στο άμεσο μέλλον;

Τελευταία Νέα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αντίστροφη μέτρηση για την επιστροφή του Γιάννη Λαγού στην Ελλάδα. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο καταδικασμένος ευρωβουλευτής θα φτάσει στη χώρα μας το απόγευμα του Σαββ . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Μέσα στο καλοκαίρι αναμένεται να δημοπρατηθούν μέσω του ανταγωνιστικού διαλόγου έξι σιδηροδρομικά έργα διασύνδεσης των λιμανιών της χώρας, συνολικού ύψους 3,5 δισ. ευρώ. . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Τραγωδία σημειώθηκε στο Στρατιωτικό Αεροδρόμιο Αγρινίου, όταν κατά τη διάρκεια της πρώτης ημέρας των αγώνων του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Dragster στην πόλη, έχασε τη ζωή του σε δυ . . .
ΥΓΕΙΑΣ ΘΕΜΑΤΑ

  Το εμβόλιο κατά του πανδημικού κοροναϊού που παράγει η Pfizer προσφέρει 3,5 φορές υψηλότερα επίπεδα αντισωμάτων όταν η δεύτερη δόση χορηγείται 12 εβδομάδες μετά την πρώτη αντί γ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Καταγγελία Ο.Ε.ΕΣ.Π. εναντίον της λειτουργίας του λιανεμπορίου τις Κυριακές 16 και 23 Μαΐου: Για ακόμα μια φορά γινόμαστε θεατές στο ίδιο έργο του παραλόγου. Με το ΦΕΚ 1944 - 13/5/2021 η κυβέρνηση δί
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Εργαζόμενοι της υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου Πατρέων αντικατέστησαν δεκάδες κατεστραμμένους από φωτιά, πράσινους και μπλε κάδους (ανακύκλωσης) απορριμμάτων, σε διάφορα σημεία του Δήμου. Οι καταστ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

        Μια σειρά από δράσεις που σχετίζονται με εκφάνσεις της καθημερινότητας των ανθρώπων κατά την περίοδο της Επανάστασης, όπως η φορεσιά και η αρματωσιά των πολεμιστών, οι τρόποι και το υλικό
Image
Image
© 2021 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search