ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Δίνουμε σάρκα και οστά σε μεταρρυθμίσεις για τις οποίες δεσμευτήκαμε»

«H κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη έδωσε μια υπόσχεση στον ελληνικό λαό. Έδωσε υπόσχεση να μεταρρυθμίσει το κράτος», ανέφερε ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης μιλώντας στο νομοσχέδιο με τις διατάξεις απλούστευσης των διαδικασιών έναρξης οικονομικών δραστηριοτήτων.

«Στην έννοια της μεταρρύθμισης περιλαμβάνονται η ταχύτητα, η απλοποίηση, η ψηφιοποίηση, η διαφάνεια. Αυτά δεν είναι απλά λέξεις για την κυβέρνηση αλλά είναι λέξεις με ουσία που παίρνουν σάρκα και οστά, με τις μεταρρυθμίσεις που φέρνουμε στη Βουλή», είπε ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων και πρόσθεσε: «Συζητάμε σήμερα ένα σχέδιο νόμου που είναι συνώνυμο με την έννοια "Επιταχύνω την Ελλάδα"».

Ο υφυπουργός υπογράμμισε ότι οι διατάξεις στηρίζουν τον απλό επαγγελματία και τον καθημερινό άνθρωπο που έχει ανάγκη να λάβει μια άδεια λειτουργίας και θα μπορεί αυτό να το κάνει με απλή γνωστοποίηση ώστε άμεσα να αρχίσει τη δουλειά του π.χ. στο συνεργείο των αυτοκινήτων ή μοτοσικλετών που θα ανοίξει. Ο κ. Παπαθανάσης υπογράμμισε όμως ότι παραμένει η διαδικασία της έγκρισης για δραστηριότητες όπου απαιτείται ενδελεχής έλεγχος της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών.

«Βάζουμε γερά θεμέλια εμπιστοσύνης και σεβασμού, μεταξύ του πολίτη και του κράτους. Ο πολίτης να μπορεί να δηλώνει και έναρξη δραστηριότητας και το κράτος να την αποδέχεται και μετά ανά πάσα στιγμή να κάνει τον έλεγχο που απαιτείται, για να διαπιστώσει αν έχει ολοκληρώσει όλες τις διαδικασίες, για την έναρξη της δραστηριότητάς του», είπε ο κ. Παπαθανάσης.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΪΑΣΣύλληψη αλλοδαπού για παράνομη οπλοκατοχή Συνελήφθη, χθες το βράδυ, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ τηςΥποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, ένας αλλοδ . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες του Δήμου Πατρέων σχετικά με το περιστατικό ηλεκτροπληξίας μαθητή Λυκείου χθες το μεσημέρι, σε σχολικό συγκρότημα σε προάστιο της Πάτρας. Αμέσως με . . .
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η πόλη της Πάτρας μεταμορφώνεται σε έναν ζωντανό κινηματογραφικό προορισμό από τις 28 έως τις 31 Μαρτίου, φιλοξενώντας το Urban Film LUX. Αυτή η μοναδική εκδήλωση προσκαλεί τους κ . . .
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Διευρυμένη συνάντηση εργασίας, ενόψει της επικείμενης έναρξης της τουριστικής περιόδου στη Δυτική Αχαΐα, είχε ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας Γρηγόρης Αλεξόπουλος, ο οποίος υποδέχθηκε στ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΪΑΣΣύλληψη αλλοδαπού για παράνομη οπλοκατοχή Συνελήφθη, χθες το βράδυ, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ τηςΥποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, ένας αλλοδαπός άνδρας, διότι σ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Εφυγε από τη ζωή σε ηλικία 67 ετών ο Νικόλαος Κεραμιδάς, μετά από πολύμηνη μάχη με ασθένεια. Γεννημένος το 1957, ξεκίνησε να εργάζεται σε εκτελωνιστικό γραφείο από το 1969 σε ηλικία 13 ετών. Διετέλεσ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Συνελήφθη, προχθές το πρωί, στον Πύργο , από τους αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου, ένας ημεδαπός άνδρας, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε, κακουργηματι
Image
Image

Search