ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σία Αναγνωστοπούλου: O διάλογος για την παιδεία θα κινηθεί "από τα κάτω προς τα πάνω"

Αυτή τη φορά ο διάλογος για το εκπαιδευτικό σύστημα δεν θα είναι προσχηματικός, διαβεβαίωσε η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας και βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ, Σία Αναγνωστοπούλου, μιλώντας στο «Κόκκινο» και τον Κώστα Αρβανίτη. «Έπειτα από πολλά χρόνια ήλθε η ώρα να μιλήσει ο κόσμος της εκπαίδευσης και οι ειδικοί» είπε η αναπληρώτρια υπουργός, προσθέτοντας πως αυτό θα συμβεί για πρώτη φορά, ίσως, από το 1982.

Σύμφωνα με την κυρία Αναγνωστοπούλου, μια από τις θεμελιώδεις διαφορές της επικείμενης διαδικασίας διαλόγου είναι ότι αυτή θα κινηθεί «από τα κάτω προς τα πάνω», δηλαδή από την πρωτοβάθμια εκπαίδευση προς την τριτοβάθμια κι όχι αντιστρόφως, όπως γινόταν έως τώρα.

«Αυτό γινόταν κι ήταν λάθος, κάποιες 'ουρές' μόνον έμεναν για την πρωτοβάθμια» σημείωσε, προσθέτοντας ότι οι μικρές βαθμίδες είναι εκείνες που εγγυώνται αποτελεσματικότερα την κοινωνική συνοχή. «Αν πάτε σε ένα χωριό, αυτά που αμέσως βλέπετε να ξεχωρίζουν είναι το σχολείο, η πλατεία και η εκκλησία», είπε χαρακτηριστικά.

Ανέφερε ότι ο διάλογος θα στηριχτεί σε όσους βρίσκονται «στο πεδίο της μάχης», δηλαδή εκπαιδευτικούς και γονείς. Επεσήμανε ότι θα πρέπει να ακτινογραφηθούν οι ειδικές ανάγκες και συνθήκες σε κάθε γεωγραφική περιφέρεια της χώρας. «Άλλες είναι οι ανάγκες της Εκπαίδευσης στη νησιωτική Ελλάδα και άλλες στα αστικά κέντρα», τόνισε.

Μιλώντας για την Ειδική Αγωγή, η κ. Αναγνωστοπούλου τόνισε ότι το υπουργείο Παιδείας ζητά αυτή να στελεχώνεται με μόνιμο εκπαιδευτικό προσωπικό. «Δεν γίνεται να εναλλάσσονται οι διδάσκοντες στην Ειδική Αγωγή» είπε και πρόσθεσε ότι το αίτημα αυτό «ευτυχώς, βρίσκει ευήκοα ώτα στην κυβέρνηση».

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η οικονομική σας κατάσταση στο άμεσο μέλλον;

Τελευταία Νέα

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Πληθαίνουν τα κρούσματα κορωνοϊού σε δημοτικά σχολεία της Πάτρας. Μετά το 58ο Δημοτικό Σχολείο στην οδό Κύπρου και το 10 στην οδό Κορίνθου, νέο κρούσμα εντοπίστηκε στο 26ο Δημοτικό . . .
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Εγκρίθηκε, στην σημερινή συνεδρίαση (μέσω τηλεδιάσκεψης) του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πατρέων, η εισήγηση της Δημοτικής Αρχής για νέα μείωση των δημοτικών τελών κατά 10% για . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Το ενδεχόμενο να έχει φύγει για την Αλβανία ο 26χρονος  που φέρεται να πυροβόλησε τον άτυχο Μάριο Μετάι, που μετά από λίγες ώρες άφησε την τελευταία του πνοή, εξετάζει η αστυνομία. . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Δεν είναι ικανοποιημένη η Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών Άννα Μαστοράκου με τους ρυθμούς που προχωράει η διαδικασία των εμβολιασμών στην περιοχή της Δυτικής Ελλάδας και της . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Το ενδεχόμενο να έχει φύγει για την Αλβανία ο 26χρονος  που φέρεται να πυροβόλησε τον άτυχο Μάριο Μετάι, που μετά από λίγες ώρες άφησε την τελευταία του πνοή, εξετάζει η αστυνομία.   Η αστυνομία έχε
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Δεν είναι ικανοποιημένη η Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών Άννα Μαστοράκου με τους ρυθμούς που προχωράει η διαδικασία των εμβολιασμών στην περιοχή της Δυτικής Ελλάδας και της Πάτρας. Σε δημόσια τ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Άμεση είναι η αντίδραση της Μητρόπολης Αιτωλίας και Ακαρνανίας μετά την καταγγελία για σεξουαλική παρενόχληση 12χρονης που παρενοχλούνταν σεξουαλικά από ιερέα της- πνευματικό της στην Αιτωλοακαρνανία
Image
Image
© 2020 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search