ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σία Αναγνωστοπούλου: O διάλογος για την παιδεία θα κινηθεί "από τα κάτω προς τα πάνω"

Αυτή τη φορά ο διάλογος για το εκπαιδευτικό σύστημα δεν θα είναι προσχηματικός, διαβεβαίωσε η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας και βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ, Σία Αναγνωστοπούλου, μιλώντας στο «Κόκκινο» και τον Κώστα Αρβανίτη. «Έπειτα από πολλά χρόνια ήλθε η ώρα να μιλήσει ο κόσμος της εκπαίδευσης και οι ειδικοί» είπε η αναπληρώτρια υπουργός, προσθέτοντας πως αυτό θα συμβεί για πρώτη φορά, ίσως, από το 1982.

Σύμφωνα με την κυρία Αναγνωστοπούλου, μια από τις θεμελιώδεις διαφορές της επικείμενης διαδικασίας διαλόγου είναι ότι αυτή θα κινηθεί «από τα κάτω προς τα πάνω», δηλαδή από την πρωτοβάθμια εκπαίδευση προς την τριτοβάθμια κι όχι αντιστρόφως, όπως γινόταν έως τώρα.

«Αυτό γινόταν κι ήταν λάθος, κάποιες 'ουρές' μόνον έμεναν για την πρωτοβάθμια» σημείωσε, προσθέτοντας ότι οι μικρές βαθμίδες είναι εκείνες που εγγυώνται αποτελεσματικότερα την κοινωνική συνοχή. «Αν πάτε σε ένα χωριό, αυτά που αμέσως βλέπετε να ξεχωρίζουν είναι το σχολείο, η πλατεία και η εκκλησία», είπε χαρακτηριστικά.

Ανέφερε ότι ο διάλογος θα στηριχτεί σε όσους βρίσκονται «στο πεδίο της μάχης», δηλαδή εκπαιδευτικούς και γονείς. Επεσήμανε ότι θα πρέπει να ακτινογραφηθούν οι ειδικές ανάγκες και συνθήκες σε κάθε γεωγραφική περιφέρεια της χώρας. «Άλλες είναι οι ανάγκες της Εκπαίδευσης στη νησιωτική Ελλάδα και άλλες στα αστικά κέντρα», τόνισε.

Μιλώντας για την Ειδική Αγωγή, η κ. Αναγνωστοπούλου τόνισε ότι το υπουργείο Παιδείας ζητά αυτή να στελεχώνεται με μόνιμο εκπαιδευτικό προσωπικό. «Δεν γίνεται να εναλλάσσονται οι διδάσκοντες στην Ειδική Αγωγή» είπε και πρόσθεσε ότι το αίτημα αυτό «ευτυχώς, βρίσκει ευήκοα ώτα στην κυβέρνηση».

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η οικονομική σας κατάσταση στο άμεσο μέλλον;

Τελευταία Νέα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

  Ξαναχτύπησε ο πρώην μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος καθώς με αφορμή την υποχρεωτική χρήση μάσκας στους περισσότερους κλειστούς χώρους, χαρακτηρίζει τη μάσκα ως «εργαλείο του δ . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τη νέα εφαρμογή για τα άυλα παραπεμπτικά ιατρικών εξετάσεων, που στόχο έχει τη βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη και την απλοποίηση των διαδικασιών παρουσίασαν σήμερα στον Πρ . . .
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

  Στην Επίδαυρο «πετούν» την Παρασκευή 7 και το Σαββατοκύριακο 8 & 9 Αυγούστου οι «Όρνιθες» του Αριστοφάνη, που θα παρουσιαστούν στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρο . . .
ΕΛΛΑΔΑ

Ακόμη δύο περιστατικά ιού του Δυτικού Νείλου επιβεβαιώθηκαν στην περιφερειακή ενότητα Σερρών. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, πρόκειται για έναν άντρα 67 ετών από το Νεοχώρι Σιντικής και μια . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

  Ξαναχτύπησε ο πρώην μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος καθώς με αφορμή την υποχρεωτική χρήση μάσκας στους περισσότερους κλειστούς χώρους, χαρακτηρίζει τη μάσκα ως «εργαλείο του διαβόλου» και προτρέπ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Για άλλη μια φορά επιβεβαιώθηκε η πεποίθησή μου ότι ζούμε σε μια χώρα που χωρίζεται σε πολίτες και δημόσιους υπαλλήλους, ξεκίνησα τη μέρα μου πηγαίνοντας το πρωί στο φούρνο για ψωμί, με τη μασκούλα μο
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Με την αγωνία της ανεύρεσης αίματος ώστε να καταστεί δυνατή η σωτήρια μετάγγισή τους ζουν 200 ασθενείς της Μονάδας Μεσογειακής Αναιμίας του ΠΓΝΠ. Πρόβλημα που προκύπτει σε τακτά χρονικά διαστήματα κα
Image
Image
© 2020 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search