Νέα αιχμηρή απάντηση σε όσους αποχώρησαν το τελευταίο διάστημα από την Ελπίδα για τη Δημοκρατία έδωσε η Μαρία Καρυστιανού, χρησιμοποιώντας αυτή τη φορά τη λέξη «βαρίδια» και υποστηρίζοντας ότι πίσω από την εσωστρέφεια που ταλαιπώρησε το νέο κόμμα βρέθηκαν άνθρωποι με προσωπικές επιδιώξεις, αλλά και πρόσωπα που, όπως είπε, είχαν έρθει με σκοπό να το διαλύσουν.
Η τοποθέτησή της έρχεται σε συνέχεια της αντιπαράθεσης που έχει ήδη προηγηθεί μετά τις διαδοχικές αποχωρήσεις και τις δημόσιες καταγγελίες πρώην στελεχών για τον τρόπο λειτουργίας της Ελπίδας. Η ένταση είχε ανέβει ακόμη περισσότερο τις προηγούμενες ημέρες, όταν η Καρυστιανού προειδοποίησε με νομικές κινήσεις απέναντι σε όσα θεωρεί προσβλητικές καταγγελίες, ενώ από την πλευρά των αποχωρησάντων διατυπώθηκαν ενστάσεις για τον τρόπο λήψης των αποφάσεων.
Μιλώντας στο Ράδιο Κρήτη 101,5 FM η Μαρία Καρυστιανού έδωσε τη δική της εκδοχή για την κρίση. «Δεν μας αφορούν άνθρωποι που έχουν έρθει δίπλα μας με δικούς τους στόχους και δικούς τους σκοπούς και δεν μας ενδιαφέρουν φυσικά οι άνθρωποι οι οποίοι έχουν έρθει με σκοπό να μας διαλύσουν», ανέφερε.
Στο ίδιο πλαίσιο έβαλε και τις προσωπικές φιλοδοξίες στο εσωτερικό της Ελπίδας. Οπως είπε, η προσωπική γνωριμία μαζί της δεν δίνει σε κανέναν δικαίωμα να διεκδικεί προνομιακή θέση: «Οποιος θέλει, επειδή με γνωρίζει προσωπικά ή κάτι άλλο, να γίνει στρατηγός και δεν του επιτρέπεται, δεν πρόκειται να επιτραπεί σε κανέναν αυτό».
Πρόσθεσε ότι όλοι στο νέο κόμμα είναι «στρατιώτες πρώτης γραμμής», βάζοντας στην ίδια θέση και τον εαυτό της.
«Ηθελαν να κάνουν κουμάντο»
Η Καρυστιανού συνέδεσε ευθέως με όλα αυτά την εσωστρέφεια των προηγούμενων εβδομάδων. Υποστήριξε ακόμη ότι κάποιοι δεν ήθελαν να «ανοίξουν τις πόρτες διάπλατα στους απλούς πολίτες», αλλά επιδίωκαν, όπως είπε, «να εισέρχονται και να κάνουν κουμάντο» συγκεκριμένοι άνθρωποι. Κάπως έτσι έφτασε και στην πιο σκληρή αναφορά της για όσους έφυγαν: «Απομακρύνουμε τα βαρίδια από πάνω μας. Ουσιαστικά αυτό θα δώσει στην “Ελπίδα” αυτό που χρειαζόταν για να απογειωθεί. Μας κράτησαν στο έδαφος, αλλά εμείς είμαστε για ψηλά».
Οι αποχωρήσεις έχουν σημαδέψει την πρώτη περίοδο της Ελπίδας, με τον Θανάση Αυγερινό και άλλα στελέχη να έχουν αποχωρήσει, ενώ η Μαρία Γρατσία παραμένει στο πλευρό της Καρυστιανού και το Πολιτικό Συμβούλιο έχει στηρίξει την τελευταία στις εσωτερικές αντιπαραθέσεις. Η Καρυστιανού επιχειρεί πλέον να κλείσει αυτή την περίοδο και να στρέψει τη συζήτηση στις πολιτικές θέσεις της Ελπίδας. Οπως ανακοίνωσε, η επεξεργασία του προγράμματος έχει σχεδόν ολοκληρωθεί, οι τελικές ανακοινώσεις αναμένονται στα τέλη Αυγούστου και οι βασικές θέσεις του νέου κόμματος θα παρουσιαστούν στη ΔΕΘ.
Πηγή: flamis.gr

