ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σειρά συναντήσεων του Γιώργου Παπανδρέου στο Παρίσι

  

 

Ο Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς και Βουλευτής Αχαΐας του Κινήματος Αλλαγής, Γιώργος Α. Παπανδρέου, είχε σειρά συναντήσεων στο περιθώριο της συνεδρίασης της Επιτροπής Πολιτικών Υποθέσεων και Δημοκρατίας του Συμβουλίου της Ευρώπης, στο Παρίσι (10 - 11 Δεκεμβρίου). 

 

Τα θέματα που κυριάρχησαν στις συναντήσεις αυτές, ήταν οι πολιτικές εξελίξεις στην Ευρώπη, το προσφυγικό, τα Δυτικά Βαλκάνια και οι προκλήσεις της Τουρκίας στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο.

 

Στη συνάντησή του με τον José Ángel Gurría, Γενικό Διευθυντή του Ο.Ο.Σ.Α., όπου συμμετείχε και ο Rik Daems, Γερουσιαστής του Βελγίου, πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός, αντάλλαξαν απόψεις για τη συνεργασία του Συμβουλίου της Ευρώπης με τον Ο.Ο.Σ.Α. σε κεντρικά θέματα, όπως της βιώσιμης ανάπτυξης και της νομικής προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος, της επίπτωσης των ψηφιακών τεχνολογιών και της ρομποτικής στην ανεργία αλλά και τους δημοκρατικούς θεσμούς, όπως και της αξιολόγησης των επιπτώσεων της δεκαετούς οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα και στην ΕΕ.

 

Με την Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Σοσιαλιστών στην Γαλλική Εθνοσυνέλευση, Βαλερί Ραμπώ, είχαν μακρά συζήτηση για όλα τα σημαντικά ζητήματα που αφορούν τα σοσιαλιστικά κόμματα, τις δυνατότητες συνεργασίας στο πλαίσιο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς αλλά και τα μεγάλα ζητήματα που αντιμετωπίζει η Ευρώπη - βιώσιμη ανάπτυξη, περιβάλλον, οικονομική κρίση με αναφορές και στην κρίση που βίωσε η Ελλάδα, οι επιλογές της ΕΕ στο προσφυγικό, αλλά και σε ό,τι αφορά την ενταξιακή πορεία των Δυτικών Βαλκάνιων. 

 

Ιδιαίτερη συζήτηση έκαναν για την πρόσφατη κρίση με την Τουρκία στην περιοχή, αλλά και για τις δυνατότητες ανάληψης πρωτοβουλιών για την προώθηση της ειρήνης και της σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή. 

 

 

 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Συμφωνείται με την Άμεση λήψη μέτρων (κορίνες, κώνους, αστυνόμευση κλπ) στην Ε.Ο. Πατρών - Πύργου με στόχο την μείωση των ατυχημάτων ;

Τελευταία Νέα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Επιτυχημένη αιμοδοσία και σημαντική εκδήλωση για την προσφορά αίματος και τη δωρεά οργάνων και ιστών στα Σαγέικα. Το πρωί της Κυριακής 19 Ιανουαρίου, διενεργήθηκε -από το Κέντρο Αί . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

 Την απασχόληση ωφελουμένων ηλικίας 55 έως 67 ετών θα προβλέπει το νέο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για 2.000 ανέργους που βρίσκεται υπό επεξεργασία από τον Οργανισμό.   Σύμφωνα με το πρόγ . . .
LIFE STYLE

 Spoiler του περιοδικού My TV για τη συνέχεια της σειράς «Άγριες Μέλισσες» μετέδωσε το «Πρωινό» με τη Φαίη Σκορδά.   Όπως είπε ο Άρης Καβατζίκης, η Λενιώ βρίσκει ξανά τον έρωτα σ . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στο τέλος του Φεβρουαρίου, αναμένεται, όπως έγινε γνωστό σήμερα Τετάρτη από την υφυπουργό Εργασίας, αρμόδια για θέματα Πρόνοιας, Δόμνα Μιχαηλίδου, να καταβληθεί η πρώτη δόση των 1. . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Επιτυχημένη αιμοδοσία και σημαντική εκδήλωση για την προσφορά αίματος και τη δωρεά οργάνων και ιστών στα Σαγέικα. Το πρωί της Κυριακής 19 Ιανουαρίου, διενεργήθηκε -από το Κέντρο Αίματος ΠΓΝΠ- αιμοδοσί
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

 Τήν Δευτέρα 27 Ἰανουαρίου η Ἁγία μας Ἐκκλησία ἑορτάζει τήν Ἀνακομιδή τῶν Ἱερῶν Λειψάνων τοῦ ἐν Ἁγίοις Πατρός ἡμῶν Ἰωάννου, Ἀρχιεπισκόπου Κωνσταντινουπόλεως τοῦ Χρυσοστόμου, τοῦ ὁποίου τό ὄνομα φέρει
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Με στόχο την εκπόνηση ενός συγκροτημένου σχεδίου για την αναβάθμιση του ακαδημαϊκού χάρτη της Δυτικής Ελλάδας, με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη, Νεκτάριου Φαρμάκη, θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη εργασίας
Image
Image
© 2019 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search