ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σειρά συναντήσεων του Γιώργου Παπανδρέου στο Παρίσι

  

 

Ο Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς και Βουλευτής Αχαΐας του Κινήματος Αλλαγής, Γιώργος Α. Παπανδρέου, είχε σειρά συναντήσεων στο περιθώριο της συνεδρίασης της Επιτροπής Πολιτικών Υποθέσεων και Δημοκρατίας του Συμβουλίου της Ευρώπης, στο Παρίσι (10 - 11 Δεκεμβρίου). 

 

Τα θέματα που κυριάρχησαν στις συναντήσεις αυτές, ήταν οι πολιτικές εξελίξεις στην Ευρώπη, το προσφυγικό, τα Δυτικά Βαλκάνια και οι προκλήσεις της Τουρκίας στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο.

 

Στη συνάντησή του με τον José Ángel Gurría, Γενικό Διευθυντή του Ο.Ο.Σ.Α., όπου συμμετείχε και ο Rik Daems, Γερουσιαστής του Βελγίου, πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός, αντάλλαξαν απόψεις για τη συνεργασία του Συμβουλίου της Ευρώπης με τον Ο.Ο.Σ.Α. σε κεντρικά θέματα, όπως της βιώσιμης ανάπτυξης και της νομικής προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος, της επίπτωσης των ψηφιακών τεχνολογιών και της ρομποτικής στην ανεργία αλλά και τους δημοκρατικούς θεσμούς, όπως και της αξιολόγησης των επιπτώσεων της δεκαετούς οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα και στην ΕΕ.

 

Με την Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Σοσιαλιστών στην Γαλλική Εθνοσυνέλευση, Βαλερί Ραμπώ, είχαν μακρά συζήτηση για όλα τα σημαντικά ζητήματα που αφορούν τα σοσιαλιστικά κόμματα, τις δυνατότητες συνεργασίας στο πλαίσιο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς αλλά και τα μεγάλα ζητήματα που αντιμετωπίζει η Ευρώπη - βιώσιμη ανάπτυξη, περιβάλλον, οικονομική κρίση με αναφορές και στην κρίση που βίωσε η Ελλάδα, οι επιλογές της ΕΕ στο προσφυγικό, αλλά και σε ό,τι αφορά την ενταξιακή πορεία των Δυτικών Βαλκάνιων. 

 

Ιδιαίτερη συζήτηση έκαναν για την πρόσφατη κρίση με την Τουρκία στην περιοχή, αλλά και για τις δυνατότητες ανάληψης πρωτοβουλιών για την προώθηση της ειρήνης και της σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή. 

 

 

 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η οικονομική σας κατάσταση στο άμεσο μέλλον;

Τελευταία Νέα

ΕΛΛΑΔΑ

Να αναλάβουν την ευθύνη τόσο για την ατομική τους υγεία, όσο και για την ασφάλεια της κοινωνίας, και «να συστρατευτούν με υπευθυνότητα στη μάχη ενάντια στον κοινό εχθρό» καλεί τους . . .
ΚΟΣΜΟΣ

Η απόφαση του Τζο Μπάιντεν να ορίσει την Κάμαλα Χάρις ως υποψήφια αντιπρόεδρο των ΗΠΑ με τους Δημοκρατικούς στις εκλογές του Νοέμβρη, μόνο τυχαία δεν ήταν. Ο Μπάιντεν προανήγγειλε . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Δέκα χρόνια χωρίς νερό. Τώρα παίζουν με τις ζωές μας». Πρωτόγνωρη σε έμπνευση και υλοποίηση η διαμαρτυρία κατοίκων του Σαραβαλίου που δημιούργησαν αυτοσχέδιες αφισέτες με κείμενο . . .
ΚΟΣΜΟΣ

Σε πόλεμο νεύρων και φθοράς επιχειρεί να υποβάλει την Αθήνα η Άγκυρα, καθώς με την αποστολή του Oruc Reis στην ελληνική αλλά μη οριοθετημένη υφαλοκρηπίδα επιδιώκει να αμφισβητήσει . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Την τελευταία της πνοή στην άσφαλτο άφησε το βράδυ της Δευτέρας η 50χρονη, Αγγελική Καλαμπόκα σε τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε στο Ακταίο της Πάτρας. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας «από
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ανοίγει ο δρόμος για την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό του Χιονοδρομικού Κέντρου Καλαβρύτων, καθώς το Ελεγκτικό Συνέδριο άναψε το «πράσινο φως» για να ξεκινήσουν οι διαγωνιστικές διαδικασίες. Ειδι
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Καταγγελίες απο τρεις διαφορετικές θεσμικές πλευρές, με τη μία εξ' αυτών ιδιαιτέρως σοβαρή, που φτάνει μάλιστα στα όρια του «σκανδάλου» και της ανάγκης παρεμβάσεων τόσο του Δήμου όσο και της Δικαιοσύν
Image
Image
© 2020 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search