ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τρεις γυναίκες που θα μείνουν στην πολιτική ιστορία της Ελλάδας

Η κυρία Αικατερίνη Σακελλαροπούλου υπήρξε η πρώτη γυναίκα πρόεδρος στην ιστορία του Συμβουλίου της Επικρατείας και εφόσον εκλεγεί στην προεδρία της Δημοκρατίας, θα είναι η πρώτη γυναίκα που αναλαμβάνει το ανώτατο πολιτειακό αξίωμα της χώρας.

Η Ελληνίδα δικαστής ευχαρίστησε χθες τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την τιμητική πρόταση και σε δήλωσή της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ανέφερε ότι «Με την πρόταση αυτή τιμάται, στο πρόσωπό μου, τόσο η Δικαιοσύνη όσο και η σύγχρονη Ελληνίδα».

Η κ. Αικατερίνη Σακελλαροπούλου δεν είμαι η μόνη γυναίκα της οποίας το όνομα συνδέεται με την ανάληψη των σημαντικότερων θώκων της ελληνικής πολιτικής ζωής.

Αρκετά χρόνια νωρίτερα, τον Οκτώβριο του 1996 η νομικός Άννα Ψαρούδα – Μπενάκη ήταν η πρώτη γυναίκα που προτάθηκε για το αξίωμα του Προέδρου της Βουλής, το οποίο και κατέλαβε στις 19 Μαρτίου του 2004, λίγες μέρες δηλαδή μετά την πρώτη διακυβέρνηση της χώρας από τον Κώστα Καραμανλή.

Είκοσι χρόνια αργότερα, και συγκεκριμένα στις 27 Αυγούστου 2015, μια άλλη δικαστικός, η κ. Βασιλική Θάνου ορκιζόταν ως η 98η πρωθυπουργός στην Ιστορία και η πρώτη γυναίκα που αναλαμβάνει το αξίωμα, έστω και ως υπηρεσιακή. Πριν γίνει πρόεδρος της κυβέρνησης ήταν πρόεδρος του Αρείου Πάγου από τον Ιούλιο του 2015 έως και τα τέλη Ιουνίου του 2017.

 

 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

«Δεχθήκαμε λεκτική επίθεση από τον Φλώρο, άρχισε να μας απειλεί και να μας βρίζει. Για να τον αποφύγουμε λοιπόν βγήκα εκτός της αιθούσης» περιγράφει ο βουλευτής της «Ελληνικής Λύση . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ο Παναθηναϊκός γνώρισε την ήττα 3-0 στην OPAP Arena από την ανώτερη ΑΕΚ, η οποία παρέμεινε πρώτη διευρύνοντας τη διαφορά από τους πράσινους στο +4, με τον Φατίχ Τερίμ να δηλώνει πω . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Το αθηναϊκό ντέρμπι της OPAP Arena βάφτηκε κιτρινόμαυρο, καθώς η ΑΕΚ επικράτησε 3-0 του Παναθηναϊκού στο πλαίσιο της έβδομης αγωνιστικής των playoffs της Stoiximan Super League. Η . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Στραβοπάτησε ο Ολυμπιακός στο Κλεάνθης Βικελίδης και οι ελπίδες του για την κατάκτηση του τίτλου μειώθηκαν αισθητά. Οι ερυθρόλευκοι ήρθαν ισόπαλοι 1-1 με τον Άρη για την 7η αγωνιστ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ανακοίνωση: Η έναρξη λειτουργίας των απογευματινών χειρουργείων στην περιοχή μας αναδεικνύει καθημερινά την κυνική ομολογία της κυβέρνησης, ότι οι ασθενείς καλούνται να ξεπεράσουν τις τεράστιες αναμο
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Κατά την σημερινή (Τετάρτη 24 Απρίλη) συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πατρέων, για το θέμα των συμβασιούχων της κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ, το Σώμα ενέκρινε, κατά πλειοψηφία, την ακόλ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Επίσκεψη  στο Κέντρο Ενημέρωσης και Προσέλκυσης Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών του Πανεπιστημίου Πατρών  (ΚΕΔΜΟΠ -Χάρισε Ζωή) πραγματοποίησαν σήμερα Τετάρτη 24 Απριλίου 2024 ο Αναπληρωτής Περιφερειά
Image
Image

Search