ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Οι ευθύνες της κυβέρνησης είναι μεγάλες και δεν κρύβονται.

 

 

Με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει:

Η επίσκεψη του στρατηγού Χαφτάρ στην Ελλάδα και η τηλεφωνική επικοινωνία του Πρωθυπουργού με την Καγκελάριο Μέρκελ αποτελούν θετικά βήματα, τα οποία όμως γίνονται κάτω από τη βαριά σκιά της απαράδεκτης απουσίας της χώρας μας από τη Διεθνή Διάσκεψη του Βερολίνου για τη Λιβύη.

 

Οι ευθύνες της κυβέρνησης για την απουσία αυτή είναι μεγάλες και δεν κρύβονται.

 

Ακόμα περιμένουμε μία πειστική απάντηση: Για ποιους λόγους η Ελλάδα δεν συμμετέχει στη Διάσκεψη, παρά το γεγονός ότι πέντε χώρες που δεν συμμετείχαν το 2015, μεταξύ των οποίων η Τουρκία και το Κονγκό, την Κυριακή θα δώσουν το παρών με την Ελλάδα απούσα και παρά το γεγονός ότι στην τελευταία Διάσκεψη για τη Λιβύη στο Παλέρμο το 2018 η Ελλάδα είχε εκπροσωπηθεί από τον τότε Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα;

 

Όσο για την απειλή βέτο από τον κ. Μητσοτάκη, δεν είναι δυνατόν η Ελλάδα, 40 χρόνια μέλος της ΕΕ να βάζει τον πήχη τόσο χαμηλά, απειλώντας την να μην πάρει αποφάσεις με την Τουρκία κατά των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων. Αν γίνει αυτό, οι ευθύνες του κ. Μητσοτάκη θα είναι βαρύτατες και δεν αρκεί το βέτο για να τις κρύψει.

 

Ο πήχης για την Ελλάδα απέναντι στο παράνομο μνημόνιο της Τουρκίας με τη Λιβύη είναι η επέκταση των ευρωπαϊκών κυρώσεων σε φυσικά και νομικά πρόσωπα που θα δρουν παράνομα στην ελληνική υφαλοκρηπίδα, όπου τέμνεται με την περιοχή της παράνομης συμφωνίας Τουρκίας – Λιβύης.

 

 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με την ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην ολομέλεια της Βουλής, ολοκληρώνεται η τριήμερη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας που κατέθεσαν ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, Νέα Αριστερά και . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Πάτρας, πραγματοποίησαν φοιτητές καθώς και μικρή ομάδα αντιεξουσιαστών για την τραγωδία των Τεμπών. Οι φοιτητές διήλθαν από τον σταθμό του ΟΣΕ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Άλλο ένα κρούσμα βίας μεταξύ ανηλίκων σημειώθηκε σε Γυμνάσιο του Πύργου, όπως έγινε γνωστό σήμερα Πέμπτη (23.03.24). Δύο μαθήτριες Γυμνασίου ήταν οι πρωταγωνίστριες αυτού του νέου . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ενημερωτικά e-mail σε 136.673 επαγγελματίες και επιχειρήσεις που δεν έχουν ακόμα προχωρήσει στη διασύνδεση ταμειακής μηχανής με POS, απέστειλε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων.  . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Πάτρας, πραγματοποίησαν φοιτητές καθώς και μικρή ομάδα αντιεξουσιαστών για την τραγωδία των Τεμπών. Οι φοιτητές διήλθαν από τον σταθμό του ΟΣΕ στην Όθωνος Αμαλίας
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Άλλο ένα κρούσμα βίας μεταξύ ανηλίκων σημειώθηκε σε Γυμνάσιο του Πύργου, όπως έγινε γνωστό σήμερα Πέμπτη (23.03.24). Δύο μαθήτριες Γυμνασίου ήταν οι πρωταγωνίστριες αυτού του νέου επεισοδίου. Σε βίν
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Με σταθερούς ρυθμούς συνεχίζεται η διενέργεια δειγματοληπτικών ελέγχων προς το ευρύ κοινό  εκ μέρους της 6η ΥΠΕ, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ. Για αύριο Παρασκευή 29 Μαρτίου προγραμματίζονται δειγματολη
Image
Image

Search