ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βρούτσης: Αυξήσεις έως 252 ευρώ σε 1 εκατ. συντάξεις

 Αυξήσεις έως 252 ευρώ μηνιαίως σε 1.000.000 συντάξεις και σημαντικά οφέλη σε μεγάλες κατηγορίες ασφαλισμένων και συνταξιούχων φέρνει το νέο Ασφαλιστικό, όπως δήλωσε στα "Παραπολιτικά" ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Γιάννης Βρούτσης.

 

"Με το νέο σύστημα καταργείται η υποχρέωση επιστροφής ασφαλιστικών οφειλών για τους νέους επιστήμονες, που δημιουργούνταν με το παλαιό σύστημα, λόγω των μειωμένων εισφορών για τα πρώτα πέντε έτη ασφάλισης" τόνισε.

 

Ο κ. Βρούτσης δηλώνει, ακόμα, ότι το νέο σύστημα ασφαλιστικών εισφορών για ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους και αγρότες αποσυνδέει την ασφαλιστική εισφορά από το εισόδημα. Θα αποτελείται από έξι ασφαλιστικές κατηγορίες ελεύθερης επιλογής, τις οποίες θα επιλέγει ο ασφαλισμένος κάθε αρχή του έτους ανάλογα με τον δικό του προγραμματισμό και συμφέρον.

 

Για τους αγρότες, ο υπουργός Εργασίας υπογραμμίζει ότι διατηρείται το προστατευτικό περιβάλλον σχετικά με τις μειωμένες εισφορές τους, ενώ υπάρχει ειδική πρόβλεψη στον νέο ασφαλιστικό νόμο για όσους συνταξιούχους αγρότες θέλουν να εργαστούν, ώστε να λαμβάνουν το 100% της σύνταξής τους.

 

Τέλος, προαναγγέλλει αυξήσεις στις επικουρικές που είχαν περικοπεί στο ύψος των 1.300 ευρώ (άθροισμα κύριας και επικουρικής) και πλέον θα δοθεί μεσοσταθμική αύξηση 99,5 ευρώ (μέση διακύμανση από 5 έως 200 ευρώ).

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Ένα αδιανόητο περιστατικό σημειώθηκε χθες το βράδυ σε κεντρικό σημείο του Πύργου που είχε σαν αποτέλεσμα ένας νεαρός να μεταφερθεί με τραύματα στο κεφάλι στο γενικό νοσοκομείο του . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΪΑΣΣύλληψη αλλοδαπού για παράνομη οπλοκατοχή Συνελήφθη, χθες το βράδυ, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ τηςΥποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, ένας αλλοδ . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες του Δήμου Πατρέων σχετικά με το περιστατικό ηλεκτροπληξίας μαθητή Λυκείου χθες το μεσημέρι, σε σχολικό συγκρότημα σε προάστιο της Πάτρας. Αμέσως με . . .
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η πόλη της Πάτρας μεταμορφώνεται σε έναν ζωντανό κινηματογραφικό προορισμό από τις 28 έως τις 31 Μαρτίου, φιλοξενώντας το Urban Film LUX. Αυτή η μοναδική εκδήλωση προσκαλεί τους κ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΪΑΣΣύλληψη αλλοδαπού για παράνομη οπλοκατοχή Συνελήφθη, χθες το βράδυ, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ τηςΥποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, ένας αλλοδαπός άνδρας, διότι σ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Εφυγε από τη ζωή σε ηλικία 67 ετών ο Νικόλαος Κεραμιδάς, μετά από πολύμηνη μάχη με ασθένεια. Γεννημένος το 1957, ξεκίνησε να εργάζεται σε εκτελωνιστικό γραφείο από το 1969 σε ηλικία 13 ετών. Διετέλεσ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Συνελήφθη, προχθές το πρωί, στον Πύργο , από τους αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου, ένας ημεδαπός άνδρας, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε, κακουργηματι
Image
Image

Search