ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έκτακτες προσλήψεις στην Υγεία

Με ψυχραιμία και συντονισμένες ενέργειες το υπουργείο Υγείας προχωρά σταδιακά στην διαμόρφωση ενός συγκεκριμένου σχεδίου προκειμένου να υπάρξει άμεση αντίδραση και χωρίς πανικό στην περίπτωση που υπάρξει κρούσμα Κοροναϊού.

Ήδη η κυβέρνηση ανακοίνωσε με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, μέτρα πρόληψης αλλά και τις απαιτούμενες κινήσεις που θα γίνουν στο ενδεχόμενο που η επικίνδυνη νόσος έρθει στην χώρα μας. Με αυτό τον τρόπο αλλά και με τα ενημερωτικά τηλεοπτικό σποτ, οι πολίτες θα γνωρίζουν τι ακριβώς θα γίνει στο ενδεχόμενο που υπάρξει κρούσμα Κοροναϊού στην Ελλάδα.

Το πρώτο briefing για τον κοροναϊό  

Ο Βασίλης Κικίλιας και ο καθηγητής λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας βρίσκονται σε ανοιχτή με το Μαξίμου ενημερώνοντας συνεχώς τον πρωθυπουργό και τους στενούς του συνεργάτες για την εξέλιξη της νόσου. Στην σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα αποφασίστηκε μεταξύ άλλων πως εκτός από τα μέτρα εκείνο που προέχει είναι η σωστή και έγκαιρη ενημέρωση των πολιτών καθώς ο πανικός σε τέτοιες περιπτώσεις είναι κακός σύμβουλος.

Γι’ αυτό τον λόγο αποφασίστηκε να γίνεται σε τακτικά χρονικά διαστήματα και ανάλογα με τις εξελίξεις που υπάρχουν, επίσημη ενημέρωση από τον εκπρόσωπο τύπου του υπουργείου Υγείας. Η επίσημη πρώτη θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 12 το μεσημέρι από τον Σωτήρη Τσιόδρα. Με την κίνηση αυτή οι πολίτες θα ξέρουν από τα πιο επίσημα χείλη το τι ακριβώς συμβαίνει, ώστε να αποφευχθεί η παραπληροφόρηση. 

Οι πρώτες προσλήψεις ειδικά για τον κοροναϊό

Ήδη το υπουργείο Υγείας προχωρά στις πρώτες προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού λόγω του Κοροναϊου. Μάλιστα ο αριθμός θα αυξάνεται ανάλογα με τις ανάγκες που θα υπάρξουν στην περίπτωση που ταυτοποιηθεί το πρώτο κρούσμα.

"Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος προσωπικού διαφόρων ειδικοτήτων με καθεστώς έκδοσης δελτίου παροχής υπηρεσιών στο πλαίσιο αντιμετώπισης πιθανών ύποπτων κρουσμάτων του novel corona virus 2019-nCov" αναφέρεται χαρακτηριστικά στην προκήρυξη του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας. Πρόκειται για 65 γιατρών που αφορούν αποκλειστικά λοιμωξιολόγους (παιδιάτρους και παθολόγους) 100 νοσηλευτών ενώ προκηρύσσονται και 30 θέσεις για πληρώματα ασθενοφόρων. 


Με αυτό τον τρόπο "οχυρώνονται" τα νοσοκομεία από ειδικότητες που απαιτούνται για την αντιμετώπιση της νόσου. Σύμφωνα με την ΠΝΠ σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης θα δίνεται η δυνατότητα πρόσληψης, κατά παρέκκλιση όλων των κείμενων διατάξεων, υγειονομικού, ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού. Παράλληλα θα επιταχθούν κλίνες και ΜΕΘ ιδιωτικών νοσοκομείων, ξενοδοχεία, αλλά και ιδιωτικούς χώρους στέγασης.

Ασκήσεις ετοιμότητας σε 13 νοσοκομεία

Σχεδόν σε καθημερινή βάση θα γίνονται ασκήσεις ετοιμότητας σε 13 νοσοκομεία σε ολόκληρη την χώρα. Το σενάριο αφορά τον πλήρη έλεγχο και επιχειρησιακό συντονισμό των προβλεπόμενων διαδικασιών, δηλαδή την προετοιμασία και τη διακομιδή ύποπτου περιστατικού κοροναϊού από τις δυνάμεις του ΕΚΑΒ, καθώς και την υποδοχή του από το νοσοκομείο αναφοράς.

Στην άσκηση προσομοίωσης αξιολογούνται η επιχειρησιακή λειτουργικότητα και η αποτελεσματικότητα όλων των διαδικασιών αντιμετώπισης καταστάσεων έκτακτης ανάγκης, η εφαρμογή των κανόνων διακομιδής και υποδοχής ύποπτου περιστατικού κοροναϊού, με τη συνεργασία όλων των εμπλεκομένων δομών και υγειονομικών αρχών (υπουργείο Υγείας, ΕΚΑΒ-ΚΕΠΥ, ΕΟΔΥ, Υγειονομικές Περιφέρειες, ΤΕΠ νοσοκομείου, Επιτροπή Λοιμώξεων νοσοκομείου).

thetoc

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Συμφωνείται με την Άμεση λήψη μέτρων (κορίνες, κώνους, αστυνόμευση κλπ) στην Ε.Ο. Πατρών - Πύργου με στόχο την μείωση των ατυχημάτων ;

Τελευταία Νέα

ΕΛΛΑΔΑ

Από τα μεσάνυχτα, όταν άνοιξε η πλατφόρμα supportemployees.yeka.gr για το επίδομα των 800 ευρώ, έχουν γίνει ήδη 10.000 αιτήσεις εργαζομένων, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Εργασία . . .
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Από την ΔΕΥΑΠ ανακοινώνεται ότι «την  Παρασκευή  3 Απριλίου 2020, από τις 12  έως τις 3 το μεσημέρι, λόγω εργασιών συντήρησης δικτύου θα υπάρξει πλημμελής έως και  πλήρης διακοπή υ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Μάχη για να κρατηθεί στην ζωή δίνει σε νοσοκομείο της Πάτρας εργάτης ο οποίος έπεσε κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες απο τον 4ο όροφο κατά την διάρκεια εκτέλεσης εργασιών στο τμήμα . . .
LIFE STYLE

  Ο κορονοϊός εξαπλώνεται επικίνδυνα στη Μεγάλη Βρετανία και ο Νίκος Χατζηνικολάου ανησυχεί για τον γιο του, Πάνο οποίος ζει και εργάζεται στο Λονδίνο. Ο Νίκος Χατζηνικολάου ανέβα . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Μάχη για να κρατηθεί στην ζωή δίνει σε νοσοκομείο της Πάτρας εργάτης ο οποίος έπεσε κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες απο τον 4ο όροφο κατά την διάρκεια εκτέλεσης εργασιών στο τμήμα του οικονομικού παν
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Το χρηματοκιβώτιο των ΕΛΤΑ στο Διακοπτό Αιγιάλειας έβαλαν στο… μάτι άγνωστοι δράστες τα ξημερώματα. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία οι δράστες εισέβαλαν στο κτίριο και αφαίρεσαν το χρηματοκιβώτιο το οποί
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Μπορεί το Πατρινό Καρναβάλι 2020 το μην έγινε λόγω κορωνοϊού όμως τα τα γκρούπ είναι εδώ και συνεισφέρουν όπως μπορούν στην πανδημία ! Πλήρωμα του Πατρινού Καρναβαλιού κατασκευάζει ασπίδες προστασίας
Image
Image
© 2020 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search