ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χριστίνα Αλεξοπούλου: "Έξυπνες μεταφορές" στην Αχαϊα

Σε παρέμβαση για το θέμα των Έξυπνων Μεταφορών προχώρησε η Βουλευτής Αχαΐας της Ν.Δ. κα Χριστίνα Αλεξοπούλου κατά τη συζήτηση του θέματος στην Διαρκή Επιτροπή Περιφερειών.

Η κα Αλεξοπούλου τόνισε πως η Αχαΐα, λόγω της συνύπαρξης αστικών περιοχών (Πάτρα), ημιαστικών (Αίγιο, Κάτω Αχαΐα, Καλάβρυτα, Ακράτα) και πάμπολλων αγροτικών, είναι ιδανική για την εφαρμογή πιλοτικών και όχι μόνο, Έξυπνων Υπηρεσιών και πιο συγκεκριμένα «Έξυπνων Μεταφορών».

Επίσης, η ύπαρξη διεθνούς λιμένα, αεροδρομίου πτήσεων charter όπως και η μεγαλύτερη καλωδιωτή γέφυρα στον κόσμο, προσθέτουν στα ανωτέρω, δημιουργώντας μοναδικές συνθήκες ανάπτυξης.

Η Βουλευτής επισήμανε επίσης πως πριν τις Έξυπνες Μεταφορές θα πρέπει να δημιουργηθεί η απαραίτητη υποδομή ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, δικτύου 5G internet και εφαρμογών «Έξυπνης Πόλης» και ζήτησε την ταχύτερη δυνατή ανάπτυξη τους.

Το πλέγμα «Διαδίκτυο των Πραγμάτων, Έξυπνες Πόλεις, Έξυπνες Μεταφορές» σημαίνει δημιουργία περισσότερων και καλύτερα αμειβόμενων θέσεων εργασίας, μικρότερη χρήση λιγνίτη, μικρότερη χρήση πετρελαίου, αξιοποίηση στην Ελλάδα του επιστημονικού δυναμικού. Έχει δηλαδή υψηλό οικονομικό πολλαπλασιαστή.

Τέλος, η κα Αλεξοπούλου, ζήτησε να εκλείψουν οι ιδεολογικές εμμονές από την τοπική αυτοδιοίκηση καθώς «η ανάπτυξη της χώρας και η μείωση της ανεργίας δεν γίνεται με πορείες διαμαρτυρίας από την Πάτρα στην Αθήνα», όπως είπε χαρακτηριστικά.   

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Συμφωνείται με την Άμεση λήψη μέτρων (κορίνες, κώνους, αστυνόμευση κλπ) στην Ε.Ο. Πατρών - Πύργου με στόχο την μείωση των ατυχημάτων ;

Τελευταία Νέα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Στον οικισμό τον Ρομά στην Κάτω Αχαία έντονη αστυνομική παρουσία με στόχο να τηρηθούν τα μέτρα σχετικά με τον κορωνοιό. Στην περιοχή έχουν εκφραστεί παράπονα και διαμαρτυρίες για τ . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Σε μια σοβαρή καταγγελία προχώρησε σήμερα Πέμπτη η Δημοτική Αρχή της  Πάτρας. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε κάνει γνωστό ότι η κυβέρνηση προχωράει στην επιφανειακή διέλευση του  . . .
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με μία ακόμη ώρα καθυστέρηση, στις 20:00 αντί για τις 18:00 (ώρα Ελλάδας), θα αρχίσει το Eurogroup, όπως έκανε γνωστό ο Λουίς Ρέγκο, εκπρόσωπος Τύπου του πρόεδρου του Συμβουλίου. Ό . . .
ΕΛΛΑΔΑ

Μία ημέρα μετά την κατηγορηματική διάψευση του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκου Χαρδαλιά, δημοσιευμάτων του ηλεκτρονικού Τύπου που αναφέρονται σε ειλημ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Στον οικισμό τον Ρομά στην Κάτω Αχαία έντονη αστυνομική παρουσία με στόχο να τηρηθούν τα μέτρα σχετικά με τον κορωνοιό. Στην περιοχή έχουν εκφραστεί παράπονα και διαμαρτυρίες για τον συνωστισμό που έχ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Αλήθεια είναι! Με αυτή την Κυβέρνηση δεν πρέπει κανένας να κοιμάται ήσυχος! Ούτε σε καραντίνα, ούτε μπροστά στον μέγιστο κίνδυνο που απειλεί την χώρα. Και είναι βέβαιο ότι η υγειονομική κρίση και οι τ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Εντοπίστηκαν από πολίτη προχθές το μεσημέρι, σε χωριό της  Αμφιλοχίας, κατά τη διάρκεια εκτέλεσης εργασιών σε αγρόκτημα, δυο οξειδωμένες μη λειτουργικές χειροβομβίδες. Στο σημείο μετέβησαν αστυνομικοί
Image
Image
© 2020 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search