ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σκυλακάκης: Δεν έκλεισε ο κύκλος στήριξης επιχειρήσεων και εργαζομένων

Ο Θεόδωρος Σκυλακάκης σε δηλώσεις του τόνισε πως ακόμη δεν έχει κλείσει ο κύκλος στήριξης σε επιχειρήσεις και εργαζομένους, που επλήγησαν από την κρίση του κορωνοϊού. Ο υφυπουργός Οικονομικών, μιλώντας στην εκπομπή της ΕΡΤ1 «Δέκα», είπε χαρακτηριστικά πως «ο κύκλος δεν έχει κλείσει γιατί ακόμα δεν μπορούμε να δούμε με σαφήνεια το χρονικό σημείο εξόδου από την κρίση. Εχουμε πολύ δρόμο να διανύσουμε και δεν ξέρουμε και τις οικονομικές παρενέργειες που θα έχει αυτή η πολύ μεγάλη διεθνής ύφεση. Είμαστε υποχρεωμένοι να κρατάμε ανοιχτή την πόρτα». Ο κ. Σκυλακάκης ωστόσο, επεσήμανε πως θα πρέπει και οι ίδιοι οι πολίτες να βοηθήσουν στην κατάσταση, εκπληρώνοντας τις οικονομικές τους υποχρεώσεις προς το κράτος, αναφέροντας πως πλέον είναι «πατριωτικό καθήκον».

 

Ακόμη, ο υφυπουργός ξεκαθάρισε πως «η μετάβαση η οποία θα γίνει αυτό το μήνα, καθώς τα στοιχεία μας θα αυξάνονται, είναι η εξατομίκευση, δηλαδή από τις αναστολές σε κλάδους επιχειρήσεων, θα πάμε σε κριτήρια που θ αφορούν συγκεκριμένα σε κάθε επιχείρηση, ξεκινώντας από την επιστρεπτέα προκαταβολή, ποσό ενός δισεκατομμυρίου ευρώ που θα περάσει στον παραγωγικό ιστό».

Σκυλακάκης: Δεν θα υπάρξει παράταση για τις φορολογικές δηλώσεις

Ερωτώμενος για το ενδεχόμενο να υπάρξει παράταση για τις φορολογικές δηλώσεις του 2019, ο κ. Σκυλακάκης σημείωσε πως δεν είναι κατάλληλες οι συνθήκες για κάτι τέτοιο.

«Είναι σαφές ότι οι συνθήκες δεν είναι κατάλληλες για να προχωρήσουμε σε τέτοιου είδους δραστηριότητες. Οι λογιστές χρειάζεται να ασχοληθούν κατά κύριο λόγο με τα προβλήματα που δημιουργεί ο κορωνοϊός και όλες τις καινούργιες πλατφόρμες. Το πότε θα την εξαγγείλουμε και το διάστημα ενδεχόμενης παράτασης είναι μια δεύτερη κουβέντα. Είναι πολύ δύσκολο αυτή τη στιγμή να δούμε το μέλλον», ήταν το σχόλιό του.

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε και στον τουριστικό κλάδο που έχει πληγεί τρομερά από την κρίση του κορωνοϊού, με τους εργαζομένους να κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς δουλειά για μεγάλο διάστημα. «Είναι ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα αυτό. Ήδη δώσαμε παράταση στο επίδομα ανεργίας που λαμβάνουν. Θα πρέπει να δούμε και τι θα συμβεί στον τουρισμό το καλοκαίρι. Είναι ένα θέμα που το έχουμε μπροστά μας και θα είναι πολύ σοβαρό από τον Μάιο και μετά», απάντησε και στη συνέχεια, ανέφερε για τις συσσωρευμένες υποχρεώσεις των πολιτών, τον Αύγουστο, στο τέλος των αναστολών:

 

«Με οικονομικούς όρους, είμαστε πολύ μακριά από τον Αύγουστο. Όταν θα περάσει η οξεία φάση της κρίσης και, έως τότε θα έχει περάσει, θα πρέπει να δούμε όλη την εικόνα των δημοσιοοικονομικών. Αύριο (σσ: σήμερα) κατατίθεται συμπληρωματικός προϋπολογισμός με ένα μόνο άρθρο, αύξηση 5 δισεκατομμυρίων στο αποθεματικό του υπουργείου Οικονομικών. Είναι σαφές πως, όταν θα μπορούμε να διακρίνουμε τι θα συμβεί στα δημοσιονομικά με κάποια στοιχειώδη επάρκεια, θα φέρουμε μια πλήρη αναθεώρηση και θα εξετάσουμε και πολλές από τις πολιτικές ξανά, κι αυτό είναι αναγκαίο».

Σκυλακάκης: Ο κόσμος ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις τουρισμού

Στο υπουργείο Οικονομικών υπάρχει ο φόβος των επιπτώσεων που θα έχει αυτή η κρίση στα νοικοκυριά και το κατά το πόσο θα μπορέσουν μετά την κρίση, να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους προς το κράτος. Ο κ. Σκυλακάκης, σχολίασε πως διαπιστώνεται ότι ο κόσμος εκπληρώνει τις φορολογικές του υποχρεώσεις, πράγμα που είναι σημαντικό να συνεχιστεί.

«Τα στοιχεία των εσόδων που είχαμε τις τελευταίες μέρες δείχνουν ότι ο κόσμος ανταποκρίνεται με πατριωτισμό και προσπαθεί να εκπληρώσει τις φορολογικές του υποχρεώσεις. Από δημοσιονομικής πλευράς τα πράγματα είναι λίγο καλύτερα απ’ ότι περιμέναμε, αλλά μας ενδιαφέρει πάντα η έκταση και ο χρόνος της κρίσης», επεσήμανε.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η οικονομική σας κατάσταση στο άμεσο μέλλον;

Τελευταία Νέα

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Eνα μεγάλο βήμα για την επιστροφή στην κανονικότητα χαρακτήρισε το άνοιγμα των καταστημάτων εστίασης ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης. Μιλώντας στον ΑΝΤ1, α . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Δείτε ζωντανά τις ανακοινώσεις της Υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως για το άνοιγμα των σχολείων . . .
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Έφυγε από τη ζωή ο συγγραφέας Κυριάκος Ντελόπουλος, σε ηλικία 87 ετών. Πεζογράφος, βιβλιοθηκονόμος, βιβλιογράφος, μεταφραστής, αφιέρωσε μεγάλο μέρος του συγγραφικού και ερευνητικού . . .
ΕΛΛΑΔΑ

Δουλειά πιάνουν από σήμερα οι πλωτές μονάδες του ΕΟΔΥ που θα πηγαίνουν στα νησιά για να κάνουν διαγνωστικά τεστ για τον κορονοϊό. Οι πρώτες επισκέψεις θα γίνουν σήμερα και αύριο Τρ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ο ΣΕΒΙΠΑ με έκπληξη πληροφορήθηκε το περιεχόμενο επιστολής του Δημάρχου Πατρέων κ. Κώστα Πελετίδη, προς τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος, κ. Νεκτάριο Φαρμάκη, με ημερομηνία 21/05/2020, στην οποία εξη
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

  Είχαμε την πεποίθηση, ότι η πρακτική των Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου συχνά καταλήγει σε υποβάθμιση της διαφάνειας στα δημόσια λογιστικά και, εν τέλει, στην ίδια τη Δημοκρατία. Δεν μπορούσαμε ν
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Κατέπλευσε στο λιμάνι της Πάτρας το τελευταίας τεχνολογίας ερευνητικό / καταδυτικό σκάφος EDT Protea το οποίο είναι εξοπλισμένο με αυτόματο σύστημα πλοήγησης / τοποθέτησης Dynamic positioning (DP 3).
Image
Image
© 2020 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search