ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σκυλακάκης: Δεν έκλεισε ο κύκλος στήριξης επιχειρήσεων και εργαζομένων

Ο Θεόδωρος Σκυλακάκης σε δηλώσεις του τόνισε πως ακόμη δεν έχει κλείσει ο κύκλος στήριξης σε επιχειρήσεις και εργαζομένους, που επλήγησαν από την κρίση του κορωνοϊού. Ο υφυπουργός Οικονομικών, μιλώντας στην εκπομπή της ΕΡΤ1 «Δέκα», είπε χαρακτηριστικά πως «ο κύκλος δεν έχει κλείσει γιατί ακόμα δεν μπορούμε να δούμε με σαφήνεια το χρονικό σημείο εξόδου από την κρίση. Εχουμε πολύ δρόμο να διανύσουμε και δεν ξέρουμε και τις οικονομικές παρενέργειες που θα έχει αυτή η πολύ μεγάλη διεθνής ύφεση. Είμαστε υποχρεωμένοι να κρατάμε ανοιχτή την πόρτα». Ο κ. Σκυλακάκης ωστόσο, επεσήμανε πως θα πρέπει και οι ίδιοι οι πολίτες να βοηθήσουν στην κατάσταση, εκπληρώνοντας τις οικονομικές τους υποχρεώσεις προς το κράτος, αναφέροντας πως πλέον είναι «πατριωτικό καθήκον».

 

Ακόμη, ο υφυπουργός ξεκαθάρισε πως «η μετάβαση η οποία θα γίνει αυτό το μήνα, καθώς τα στοιχεία μας θα αυξάνονται, είναι η εξατομίκευση, δηλαδή από τις αναστολές σε κλάδους επιχειρήσεων, θα πάμε σε κριτήρια που θ αφορούν συγκεκριμένα σε κάθε επιχείρηση, ξεκινώντας από την επιστρεπτέα προκαταβολή, ποσό ενός δισεκατομμυρίου ευρώ που θα περάσει στον παραγωγικό ιστό».

Σκυλακάκης: Δεν θα υπάρξει παράταση για τις φορολογικές δηλώσεις

Ερωτώμενος για το ενδεχόμενο να υπάρξει παράταση για τις φορολογικές δηλώσεις του 2019, ο κ. Σκυλακάκης σημείωσε πως δεν είναι κατάλληλες οι συνθήκες για κάτι τέτοιο.

«Είναι σαφές ότι οι συνθήκες δεν είναι κατάλληλες για να προχωρήσουμε σε τέτοιου είδους δραστηριότητες. Οι λογιστές χρειάζεται να ασχοληθούν κατά κύριο λόγο με τα προβλήματα που δημιουργεί ο κορωνοϊός και όλες τις καινούργιες πλατφόρμες. Το πότε θα την εξαγγείλουμε και το διάστημα ενδεχόμενης παράτασης είναι μια δεύτερη κουβέντα. Είναι πολύ δύσκολο αυτή τη στιγμή να δούμε το μέλλον», ήταν το σχόλιό του.

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε και στον τουριστικό κλάδο που έχει πληγεί τρομερά από την κρίση του κορωνοϊού, με τους εργαζομένους να κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς δουλειά για μεγάλο διάστημα. «Είναι ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα αυτό. Ήδη δώσαμε παράταση στο επίδομα ανεργίας που λαμβάνουν. Θα πρέπει να δούμε και τι θα συμβεί στον τουρισμό το καλοκαίρι. Είναι ένα θέμα που το έχουμε μπροστά μας και θα είναι πολύ σοβαρό από τον Μάιο και μετά», απάντησε και στη συνέχεια, ανέφερε για τις συσσωρευμένες υποχρεώσεις των πολιτών, τον Αύγουστο, στο τέλος των αναστολών:

 

«Με οικονομικούς όρους, είμαστε πολύ μακριά από τον Αύγουστο. Όταν θα περάσει η οξεία φάση της κρίσης και, έως τότε θα έχει περάσει, θα πρέπει να δούμε όλη την εικόνα των δημοσιοοικονομικών. Αύριο (σσ: σήμερα) κατατίθεται συμπληρωματικός προϋπολογισμός με ένα μόνο άρθρο, αύξηση 5 δισεκατομμυρίων στο αποθεματικό του υπουργείου Οικονομικών. Είναι σαφές πως, όταν θα μπορούμε να διακρίνουμε τι θα συμβεί στα δημοσιονομικά με κάποια στοιχειώδη επάρκεια, θα φέρουμε μια πλήρη αναθεώρηση και θα εξετάσουμε και πολλές από τις πολιτικές ξανά, κι αυτό είναι αναγκαίο».

Σκυλακάκης: Ο κόσμος ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις τουρισμού

Στο υπουργείο Οικονομικών υπάρχει ο φόβος των επιπτώσεων που θα έχει αυτή η κρίση στα νοικοκυριά και το κατά το πόσο θα μπορέσουν μετά την κρίση, να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους προς το κράτος. Ο κ. Σκυλακάκης, σχολίασε πως διαπιστώνεται ότι ο κόσμος εκπληρώνει τις φορολογικές του υποχρεώσεις, πράγμα που είναι σημαντικό να συνεχιστεί.

«Τα στοιχεία των εσόδων που είχαμε τις τελευταίες μέρες δείχνουν ότι ο κόσμος ανταποκρίνεται με πατριωτισμό και προσπαθεί να εκπληρώσει τις φορολογικές του υποχρεώσεις. Από δημοσιονομικής πλευράς τα πράγματα είναι λίγο καλύτερα απ’ ότι περιμέναμε, αλλά μας ενδιαφέρει πάντα η έκταση και ο χρόνος της κρίσης», επεσήμανε.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η οικονομική σας κατάσταση στο άμεσο μέλλον;

Τελευταία Νέα

ΚΟΣΜΟΣ

Ο κύβος ερρίφθη για τη δίκη του Ντόναλντ Τραμπ, καθώς τη Δευτέρα, η Βουλή των Αντιπροσώπων αναμένεται να στείλει το άρθρο παραπομπής στη Γερουσία, ξεκινώντας επίσημα τη διαδικασία. . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Την παράταση της απαγόρευσης του κυνηγιού και του ψαρέματος κατά μια ακόμη εβδομάδα, μέχρι την 1η Φεβρουαρίου, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.   Κα . . .
ΕΛΛΑΔΑ

Στα 107,5 δισ. ευρώ ανήλθαν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο το Νοέμβριο του 2020, παρουσιάζοντας αύξηση 0,82% συγκριτικά με τον προηγούμενο μήνα Οκτώβριο. Τον Νοέμβριο επί . . .
ΕΛΛΑΔΑ

 Υψηλό παραμένει το επιδημιολογικό φορτίο του κοροναϊού σε ορισμένες περιοχές της χώρας μας, παρά τα αυστηρά μέτρα που ήδη ισχύουν, με αποτέλεσμα να κριθεί απαραίτητη η παράτασή το . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

  Στο νεοσύστατο Υφυπουργείο Δημογραφικής Πολιτικής και Οικογένειας βρέθηκε το πρωί της Πέμπτης η Χριστίνα Αλεξοπούλου, όπου και συναντήθηκε με την Υφυπουργό κα. Μαρία Συρεγγέλα. Η Βουλευτής έχει υπ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Πελοποννήσου, Νοτιοδυτικής Ελλάδος, Ζακύνθου, Κεφαλληνίας & Ιθάκης (Ο.Ε.ΕΣ.Π.) Γεώργιος Βαγενάς, συγκάλεσε χθες 21 Ιανουαρίου 2021 ευρεί
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ο εκλιπών έδωσε γενναία μάχη τους τελευταίους μήνες με την επάρατη νόσο αλλά δυστυχώς δεν τα κατάφερε. Ήταν ιδιοκτήτης σε επιχείρηση με ηλεκτρονικά είδη ενώ είχε ασχοληθεί και με το θέατρο. Η τελευταί
Image
Image
© 2020 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search