ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χατζηδάκης: Η κυβέρνηση θα στηρίξει την οικονομία όσο χρειαστεί

Η κυβέρνηση έχει εξαγγείλει τέσσερις δέσμες μέτρων για την οικονομία και είμαστε εδώ για να στηρίξουμε τις προσπάθειες και το Μάιο και για όσο χρειαστεί, τόνισε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης μιλώντας σήμερα στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN.

Προσέθεσε ωστόσο ότι οι πόροι είναι πεπερασμένοι και αν τα δώσουμε όλα τώρα δεν θα έχουμε τον Οκτώβριο ή το Νοέμβριο που οι γιατροί πιθανολογούν ότι ο ιός μπορεί να ξαναχτυπήσει. «Στη δημόσια υγεία αντικειμενικά η προσπάθεια έχει πετύχει. Έχουμε υποπολλαπλάσια θύματα και κρούσματα σε σχέση με άλλες χώρες αντίστοιχου πληθυσμού με την Ελλάδα. Προσπαθούμε να κάνουμε μια αντίστοιχη διαχείριση στην οικονομία, με τη διαφορά ότι η Ελλάδα δεν είναι Γερμανία ούτε Αμερική.

Τώρα προσπαθούσαμε να βγούμε από την κρίση. Εξαντλούμε τα περιθώρια, και αυτός είναι ο λόγος που έχουμε θέσει και το ζήτημα των κορονο-ομολόγων. Πρέπει να υπάρξει ευρωπαϊκή αλληλεγγύη, πιστεύω ότι θα ήταν και προς όφελος των χωρών του Βορρά γιατί αν καταρρεύσει ο Νότος δεν θα έχουν αγορά για να πουλήσουν τα προϊόντα τους», τόνισε ο υπουργός.

Ο κ. Χατζηδάκης επανέλαβε ότι κανένας φτωχός άνθρωπος που έχει ανάγκη δεν θα μείνει χωρίς ρεύμα, αλλά και ότι κανείς από όσους εκμεταλλεύονται την κρίση για να παραστήσουν τους φτωχούς δεν θα αντιμετωπίζεται θετικά.

«Ενθαρρύναμε όλες τις εταιρείες, και ανακοίνωσαν πακέτα εκπτώσεων η καθεμία ανάλογα με το προφίλ της. Οι ενεργειακές εταιρείες είναι κι αυτές επιχειρήσεις με εργαζόμενους, πρέπει να αγοράσουν πετρέλαιο, φυσικό αέριο, μηχανήματα. Όλα αυτά συνιστούν έξοδα. Αν δεν εισπράττουν δεν μπορούν να κινηθούν», ανέφερε ο υπουργός και προσέθεσε: «Γι’ αυτό το πακέτο των εκπτώσεων πρέπει να είναι μετρημένο».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η οικονομική σας κατάσταση στο άμεσο μέλλον;

Τελευταία Νέα

ΕΛΛΑΔΑ

φυγε σήμερα από τη ζωή ο δημοσιογράφος Βασίλης Πάικος. Η κηδεία θα γίνει τη Δευτέρα στο νεκροταφείο Ζωγράφου. Ο Βασίλης Πάικος ήταν επί 25 χρόνια επικεφαλής της κυριακάτικης ΑΥΓΗΣ, . . .
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Την παροχή φορολογικών και άλλων κινήτρων για όσους Έλληνες του εξωτερικού και πολίτες άλλων χωρών θα επιλέξουν να εργαστούν με έδρα την Ελλάδα τα επόμενα χρόνια ανακοίνωσε ο πρωθυ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Με μια πολύ λιτή τελετή, λόγω των μέτρων για τον περιορισμό εξάπλωσης της πανδημίας covid-19, άναψε στις 7 το απόγευμα της Παρασκευής 27 Νοεμβρίου, από την πλατεία Γεωργίου, ο Χρισ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Απάντηση του προέδρου της ΟΝΝΕΔ Παύλου Μαρινάκη στον βουλευτή Αχαΐαςκ. Μάρκου «Με λύπη μου είδα την ανακοίνωση του Βουλευτή Αχαΐας κ. Μάρκου, με την οποία με κατηγόρησε για κάτι π . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Με μια πολύ λιτή τελετή, λόγω των μέτρων για τον περιορισμό εξάπλωσης της πανδημίας covid-19, άναψε στις 7 το απόγευμα της Παρασκευής 27 Νοεμβρίου, από την πλατεία Γεωργίου, ο Χριστουγεννιάτικος διάκο
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Απάντηση του προέδρου της ΟΝΝΕΔ Παύλου Μαρινάκη στον βουλευτή Αχαΐαςκ. Μάρκου «Με λύπη μου είδα την ανακοίνωση του Βουλευτή Αχαΐας κ. Μάρκου, με την οποία με κατηγόρησε για κάτι που δεν είπα και μάλι
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

  Ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ κ. Μαρινάκης περιφέρεται στον Νομό ως υπουργός και κάνει δηλώσεις. Μεταξύ αυτών σε συνάντηση με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών κ. Μπούρα, δήλωσε ότι η κυβέρνηση «ξανασκέφ
Image
Image
© 2020 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search