ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χατζηδάκης: Η κυβέρνηση θα στηρίξει την οικονομία όσο χρειαστεί

Η κυβέρνηση έχει εξαγγείλει τέσσερις δέσμες μέτρων για την οικονομία και είμαστε εδώ για να στηρίξουμε τις προσπάθειες και το Μάιο και για όσο χρειαστεί, τόνισε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης μιλώντας σήμερα στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN.

Προσέθεσε ωστόσο ότι οι πόροι είναι πεπερασμένοι και αν τα δώσουμε όλα τώρα δεν θα έχουμε τον Οκτώβριο ή το Νοέμβριο που οι γιατροί πιθανολογούν ότι ο ιός μπορεί να ξαναχτυπήσει. «Στη δημόσια υγεία αντικειμενικά η προσπάθεια έχει πετύχει. Έχουμε υποπολλαπλάσια θύματα και κρούσματα σε σχέση με άλλες χώρες αντίστοιχου πληθυσμού με την Ελλάδα. Προσπαθούμε να κάνουμε μια αντίστοιχη διαχείριση στην οικονομία, με τη διαφορά ότι η Ελλάδα δεν είναι Γερμανία ούτε Αμερική.

Τώρα προσπαθούσαμε να βγούμε από την κρίση. Εξαντλούμε τα περιθώρια, και αυτός είναι ο λόγος που έχουμε θέσει και το ζήτημα των κορονο-ομολόγων. Πρέπει να υπάρξει ευρωπαϊκή αλληλεγγύη, πιστεύω ότι θα ήταν και προς όφελος των χωρών του Βορρά γιατί αν καταρρεύσει ο Νότος δεν θα έχουν αγορά για να πουλήσουν τα προϊόντα τους», τόνισε ο υπουργός.

Ο κ. Χατζηδάκης επανέλαβε ότι κανένας φτωχός άνθρωπος που έχει ανάγκη δεν θα μείνει χωρίς ρεύμα, αλλά και ότι κανείς από όσους εκμεταλλεύονται την κρίση για να παραστήσουν τους φτωχούς δεν θα αντιμετωπίζεται θετικά.

«Ενθαρρύναμε όλες τις εταιρείες, και ανακοίνωσαν πακέτα εκπτώσεων η καθεμία ανάλογα με το προφίλ της. Οι ενεργειακές εταιρείες είναι κι αυτές επιχειρήσεις με εργαζόμενους, πρέπει να αγοράσουν πετρέλαιο, φυσικό αέριο, μηχανήματα. Όλα αυτά συνιστούν έξοδα. Αν δεν εισπράττουν δεν μπορούν να κινηθούν», ανέφερε ο υπουργός και προσέθεσε: «Γι’ αυτό το πακέτο των εκπτώσεων πρέπει να είναι μετρημένο».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η οικονομική σας κατάσταση στο άμεσο μέλλον;

Τελευταία Νέα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σε εξέλιξη αυτή την ώρα καταδίωξη δύο ατόμων που επιβαίνουν σε μηχανή και φέρονται να προέβησαν σε ληστεία των ΕΛΤΑ Σαγείκων. νεοτερα σε λιγο . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Ενεργοποιούνται από τη Δευτέρα 1η Ιουνίου οι νέοι συντελεστές ΦΠΑ σε δεκάδες προϊόντα σύμφωνα με την τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή την Τετάρτη. . . .
LIFE STYLE

Ο Νίκος Χαρδαλιάς, έχοντας στο πλευρό του τον καθηγητή λοιμωξιολογίας Σωτήρη Τσιόδρα, όσο διήρκησε η πανδημία του κορονοϊού στη χώρα, έδιναν ραντεβού με τους τηλεθεατές σχεδόν καθη . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η πλήρης λειτουργία των Ποινικών δικαστηρίων, για προληπτικούς λόγους δημόσιας υγείας, αρχίζει μετά την 21 Ιουνίου 2020, σύμφωνα με κοινή υπουργική απόφαση που δόθηκε τα μεσάνυκτα . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σε εξέλιξη αυτή την ώρα καταδίωξη δύο ατόμων που επιβαίνουν σε μηχανή και φέρονται να προέβησαν σε ληστεία των ΕΛΤΑ Σαγείκων. νεοτερα σε λιγο
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σε μια προσπάθεια να καλυφθεί το έλλειμμα εργατικών χεριών σε εποχιακές αγροτικές εργασίες, το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης κατέθεσε τροπολογία, με την οποία επιχειρείται να δοθεί η δυνατότητα σε ανέ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Στα θρανία επιστρέφουν από την Δευτέρα 1η Ιουνίου και οι μικροί μαθητές της χώρας μας καθώς ανοίγουν τα δημοτικά σχολεία, τα νηπιαγωγεία αλλά και οι βρεφικοί και παιδικοί σταθμοί.Υπενθυμίζεται πως, όπ
Image
Image
© 2020 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search