ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ξεκάθαρος ο Χαρδαλιάς προς όλους: «Οι εκκλησίες θα μείνουν κλειστές το Πάσχα»

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας επανέλαβε την Πέμπτη πως οι εκκλησίες της χώρας θα παραμείνουν κλειστοί κατά τη διάρκεια του Πάσχα. Όπως είπε ο Νίκος Χαρδαλιάς, κατά την καθιερωμένη ενημέρωση για την πορεία της νόσου, η Εκκλησία έχει δώσει κατευθύνσεις προς τους πιστούς και όπως τόνισε ο εκπρόσωπός της, Μητροπολίτης Ναυπάκτου, οι ιεροί ναοί θα είναι ανοικτοί μόνο συγκεκριμένες ώρες για τους ιερείς και το απαραίτητο προσωπικό και θα παραμείνουν κλειστές για τους πιστούς, δήλωσε ο κ. Χαρδαλιάς.

Φέτος, όπως είπε, ο Νίκος Χαρδαλιάς δεν θα πάμε στην εκκλησία και θα προσευχηθούμε στο σπίτι. Το μεσημέρι, ο εκπρόσωπος Τύπου της Ιεράς Συνόδου με διευκρινιστική δήλωση ξεκαθάρισε ότι τη Μεγάλη Εβδομάδα οι εκκλησίες θα είναι κλειστές για τους πιστούς. Θα είναι ανοιχτές μόνο για τους ιερείς και το αναγκαίο προσωπικό των ιερών ναών.

Ειδικότερα για την εγκύκλιο της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, η οποία αναφέρει ότι οι ναοί θα είναι ανοικτοί 11.00-13.00 τις ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδος και 13.00-17.00 τη Μεγάλη Παρασκευή, δύο (2) ώρες μετά την απόλυση των Ιερών Ακολουθιών, επισήμανε ότι «αυτό είναι ένα καθαρά περιοριστικό μέτρο που συνδέεται αποκλειστικά με την παράγραφο 6 της διυπουργικής απόφασης: "Επιτρέπεται η συνέχιση των διοικητικών λειτουργιών των χώρων θρησκευτικής λατρείας'' και αφορά μόνο τους ιερείς και το αναγκαίο προσωπικό των Ιερών Ναών».

Προβληματισμός στην κυβέρνηση για την λειτουργία των εκκλησιών

Προβληματισμός επικρατούσε άλλωστε στο κυβερνητικό επιτελείο για πιθανό συνωστισμό τη Μεγάλη Παρασκευή σε εκκλησίες για το προσκύνημα του Επιταφίου, μετά την απόφαση της Ιεράς Συνόδου οι ναοί να ανοίξουν τις πόρτες τους από τη 1 μ.μ. έως τις 5 μ.μ.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρης Οικονόμου, δήλωσε πως υπάρχει προβληματισμός για όλες τις ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδας που οι εκκλησίες θα είναι ανοιχτές για τους πιστούς για τουλάχιστον δύο ώρες (11 π.μ.–1 μ.μ.) μετά το πέρας των ακολουθιών. Ειδικά όμως τη Μεγάλη Παρασκευή οι ναοί θα ανοίξουν για τέσσερις ώρες προκειμένου οι πιστοί να έχουν τη δυνατότητα να προσκυνήσουν τον Επιτάφιο.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Η Ελλάδα είναι η 2η ακριβότερη χώρα, στην τιμή αμόλυβδης βενζίνης, στην Ευρωζώνη και η  επίθεση του Ιράν το περασμένο Σαββατοκύριακο στο Ισραήλ ήρθε να προστεθεί σε μία σειρά γεγον . . .
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

 Η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Πατρών  σε συνεργασία με το Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων ,το Κέντρο Πρόληψης Καλλίπολις και το Κέντρο Υγείας Άνω Πόλης σας καλούν σε ανοι . . .
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέες εξελίξεις αναμένεται να προκύψουν σύντομα στην υπόθεση της διαρροής των προσωπικών δεδομένων των αποδήμων από το υπουργείο Εσωτερικών και τη χρήση τους από την ευρωβουλεύτρια . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Απόπειρα αυτοκτονίας έκανε μια 36χρονη γυναίκα στο Αίγιο μετά από επεισόδιο ενδοοικογενειακής βίας.Όλα συνέβησαν το μεσημέρι της Τετάρτης (17/4) όταν, για άγνωστο λόγο, ξέσπασε καβ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Απόπειρα αυτοκτονίας έκανε μια 36χρονη γυναίκα στο Αίγιο μετά από επεισόδιο ενδοοικογενειακής βίας.Όλα συνέβησαν το μεσημέρι της Τετάρτης (17/4) όταν, για άγνωστο λόγο, ξέσπασε καβγάς ανάμεσα στην γυν
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Κυνηγητό μέσα στο Δικαστικό Μέγαρο Πατρών για δύο νεαρές που έκλεψαν άνδρα στον πεζόδρομο της Κανάρη και “κρύφτηκαν” στα Δικαστήρια. Ανδρες της ομάδας ΔΙΑΣ έφθασαν στο σημείο για την αναζήτηση των δύ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Με ανάρτησή του στο facebook, δείχνει την αγάπη του για τα παιδιά του και την υπερηφάνεια του ταυτόχρονα για την πρόοδό τους σε εκπαιδευτικό και επαγγελματικό επίπεδο, ο αντιδήμαρχος Αθλητισμού και πα
Image
Image

Search