ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η Δραματική Σχολή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ., με νέο πρόγραμμα σε συνθήκες κορωνοϊού

Η Δραματική Σχολή του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου της Πάτρας ξεκινά και πάλι μαθήματα από τη Δευτέρα 25 Μαΐου, με τους φοιτητές μιας σχολής που τα τελευταία χρόνια έχει γίνει γνωστή σε όλο τα πανελλήνιο πλέον, να ετοιμάζονται για να συνεχίσουν τις σπουδές τους.

Σύμφωνα με τα όσα μάθαμε, στο Θέατρο Μπάρρυ που αποτελεί την καρδιά και το σπίτι αυτής της σχολής, έγιναν απολυμάνσεις, καθαρισμοί και πάρθηκαν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να γίνονται τα μαθήματα με ασφάλεια, χωρίς να υπάρχει κανένας κίνδυνος για τους μαθητές και τους καθηγητές.

Η επιστροφή των μαθητών θα ξεκινήσει σταδιακά, έτσι ώστε να μην υπάρχει συνωστισμός και συναθροίσεις. Από αύριο ξεκινούν τα μαθήματα των φοιτητών του γ’ έτους, από την ερχόμενη Δευτέρα του β’ έτους (έως και τις 15 Ιουλίου), ενώ το α’ έτος αρχίζει τη Δευτέρα 8 Ιουνίου (έως και τις 15 Ιουλίου).

Τα θεωρητικά μαθήματα είχαν συνεχιστεί σε ένα βαθμό στο διάστημα της πανδημίας, μέσω του διαδικτύου, αν και ο χαρακτήρας της εξ’ αποστάσεως εκπαίδευσης ήταν να μην χαθεί η επαφή των μαθητών με το αντικείμενό τους.

Πλέον τώρα που τα μαθήματα ξεκινούν κανονικά, πάνω σε μία τέχνη που φέρνει από μόνη της κοντά τον έναν άνθρωπο με τον άλλο, χρειάζεται προσοχή, ενώ συνιστάται να αποφεύγεται η σωματική επαφή που πριν ήταν απαραίτητη σε ορισμένα μαθήματα.

Ήδη πάντως έχει διαμορφωθεί εκ νέου η μεθοδολογία των μαθημάτων όπως και το υλικό μελέτης, αφού έχει προηγηθεί η συνεργασία του υπεύθυνου Σπουδών Περικλή Μουστάκη, με τους καθηγητές και έχει γίνει προσαρμογή του προγράμματος στις νέες συνθήκες.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι οι καθηγητές από τη Δραματική Σχολή, αλλά και οι καθηγήτριες του Θεατρικού Εργαστηρίου, όλο αυτό το διάστημα της πανδημίας πληρώνονταν κανονικά το μισθό τους με απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας, ενώ παρόμοια απόφαση είχε παρθεί και εφαρμόστηκε και για τους σπουδαστές που όσο καιρό ήταν κλειστή η σχολή δεν πλήρωναν τα δίδακτρά τους.

Τέλος, σε ότι αφορά τις προαγωγικές εξετάσεις δεν θα διενεργηθούν φέτος για το α’ και β’ έτος, ενώ οι ημερομηνίες για τις πτυχιακές εξετάσεις του γ’ έτους θα ανακοινωθούν μετά από  συνεννόηση με το υπουργείο Πολιτισμού και το υπεύθυνο τμήμα των Δραματικών Σχολών.

 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η οικονομική σας κατάσταση στο άμεσο μέλλον;

Τελευταία Νέα

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Μόνο τρεις από τους υποψηφίους των ΓΕΛ στις Πανελλαδικές 2020 που εξετάστηκαν με το νέο σύστημα συγκέντρωσαν περισσότερα από 19.500 μόρια!  . . .
ΕΛΛΑΔΑ

Ένας 27χρονος φοιτητής στον Βόλο, που συμμετείχε ενεργά στο κίνημα κατά της καύσης των σκουπιδιών, βρέθηκε νεκρός από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, το απόγευμα της Δευτέρας.   Σύμφ . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ολοκληρώθηκε η επιχείρηση εντοπισμού των τεσσάρων ατόμων η τύχη των οποίων αγνοείται από το βράδυ του Σαββάτου (11/7), όταν η λέμβος στην οποία επέβαιναν ανετράπη και πιθανώς βυθίσ . . .
ΕΛΛΑΔΑ

Έως τέλος Ιουλίου αναμένεται να τεθεί σε δημόσια διαβούλευση το σχέδιο νόμου για το νέο πτωχευτικό πλαίσιο.   Όπως αναφέρει η εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ”, στόχος της κυβέρνησης είναι στα . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

«Κανένα παιδί χωρίς οικογενειακή θαλπωρή». Αυτό ήταν το μήνυμα που έστειλε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, αμέσως μετά την υπογραφή του Πρωτοκόλλου Συνεργασίας με το «Σκαγιοπούλε
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σήμερα, (14-7-2020) και ώρα 11.00, στην Λέσχη, του Αστυνομικού Μεγάρου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαΐας, πραγματοποιήθηκε ειδική τελετή επίδοσης Αστυνομικού Μεταλλίου, μετ΄ αντίστοιχου διπλώματος «Αστ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Η ανακοίνωση της ΟΙΚΙΠΑ για το περιστατικό που σημειώθηκε στην Καλογριά: Δελτίο Τύπου 14/7/20 Η βία δεν έχει καμιά θέση στο Εθνικό Πάρκο Στροφυλιάς! Νέο εξοργιστικό επεισόδιο απρόκλητης βίας εις β
Image
Image
© 2020 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search