ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η Δραματική Σχολή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ., με νέο πρόγραμμα σε συνθήκες κορωνοϊού

Η Δραματική Σχολή του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου της Πάτρας ξεκινά και πάλι μαθήματα από τη Δευτέρα 25 Μαΐου, με τους φοιτητές μιας σχολής που τα τελευταία χρόνια έχει γίνει γνωστή σε όλο τα πανελλήνιο πλέον, να ετοιμάζονται για να συνεχίσουν τις σπουδές τους.

Σύμφωνα με τα όσα μάθαμε, στο Θέατρο Μπάρρυ που αποτελεί την καρδιά και το σπίτι αυτής της σχολής, έγιναν απολυμάνσεις, καθαρισμοί και πάρθηκαν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να γίνονται τα μαθήματα με ασφάλεια, χωρίς να υπάρχει κανένας κίνδυνος για τους μαθητές και τους καθηγητές.

Η επιστροφή των μαθητών θα ξεκινήσει σταδιακά, έτσι ώστε να μην υπάρχει συνωστισμός και συναθροίσεις. Από αύριο ξεκινούν τα μαθήματα των φοιτητών του γ’ έτους, από την ερχόμενη Δευτέρα του β’ έτους (έως και τις 15 Ιουλίου), ενώ το α’ έτος αρχίζει τη Δευτέρα 8 Ιουνίου (έως και τις 15 Ιουλίου).

Τα θεωρητικά μαθήματα είχαν συνεχιστεί σε ένα βαθμό στο διάστημα της πανδημίας, μέσω του διαδικτύου, αν και ο χαρακτήρας της εξ’ αποστάσεως εκπαίδευσης ήταν να μην χαθεί η επαφή των μαθητών με το αντικείμενό τους.

Πλέον τώρα που τα μαθήματα ξεκινούν κανονικά, πάνω σε μία τέχνη που φέρνει από μόνη της κοντά τον έναν άνθρωπο με τον άλλο, χρειάζεται προσοχή, ενώ συνιστάται να αποφεύγεται η σωματική επαφή που πριν ήταν απαραίτητη σε ορισμένα μαθήματα.

Ήδη πάντως έχει διαμορφωθεί εκ νέου η μεθοδολογία των μαθημάτων όπως και το υλικό μελέτης, αφού έχει προηγηθεί η συνεργασία του υπεύθυνου Σπουδών Περικλή Μουστάκη, με τους καθηγητές και έχει γίνει προσαρμογή του προγράμματος στις νέες συνθήκες.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι οι καθηγητές από τη Δραματική Σχολή, αλλά και οι καθηγήτριες του Θεατρικού Εργαστηρίου, όλο αυτό το διάστημα της πανδημίας πληρώνονταν κανονικά το μισθό τους με απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας, ενώ παρόμοια απόφαση είχε παρθεί και εφαρμόστηκε και για τους σπουδαστές που όσο καιρό ήταν κλειστή η σχολή δεν πλήρωναν τα δίδακτρά τους.

Τέλος, σε ότι αφορά τις προαγωγικές εξετάσεις δεν θα διενεργηθούν φέτος για το α’ και β’ έτος, ενώ οι ημερομηνίες για τις πτυχιακές εξετάσεις του γ’ έτους θα ανακοινωθούν μετά από  συνεννόηση με το υπουργείο Πολιτισμού και το υπεύθυνο τμήμα των Δραματικών Σχολών.

 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Σε κοινό αγώνα για μόνιμες προσλήψεις καλεί ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης του πρώην συμβασιούχους των κοινωφελή προγραμμάτων της Πάτρας, ο οποίος μιλώντας στο «achaianews.gr» . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Γεμάτοι με ξερά χόρτα και κλαδιά που δημότες κλαδεύουν από τις αυλές και τους κήπους τους τα περιβόλια τους, έχουν γεμίσει τα σημεία περιμετρικά των κάδων, ακόμα και δίπλα από παιδ . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος ο 45χρονος που κατηγορείται για το θάνατο του 65χρονου Γερμανού στα Φέρμα Ιεράπετρας. Με τη διαδικασία τ . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη απέστειλε στη διευθύνουσα την Εισαγγελία Εφετών Λάρισας παραγγελία προκειμένου να διενεργηθεί πειθαρχική ευθύνη της Εισαγγελέως Πρωτ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σήμερα Παρασκευή, 19 Απριλίου, στις 11 το πρωί, θα τελεστεί το ετήσιο μνημόσυνο για τους έξι Πατρινούς που βρήκαν πριν από 33 χρόνια, τραγικό θάνατο από τη φονική έκρηξη βόμβας στην οδό Βότση.   Το
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

 Η Επιτροπή Ειρήνης Πάτρας – Δυτικής Αχαΐας σε ανακοίνωσή της αναφέρει: Η Επιτροπή Ειρήνης Πάτρας και Δυτικής Αχαΐας της Ε.Ε.Δ.Υ.Ε στο πλαίσιο της κλιμάκωσης της πολύμορφης δράσης της, που βρίσκε
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Με σταθερούς ρυθμούς συνεχίζεται η διενέργεια δειγματοληπτικών ελέγχων προς το ευρύ κοινό  εκ μέρους της 6η ΥΠΕ, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ.   Για σήμερα Παρασκευή 19 Απριλίου προγραμματίζονται δειγμ
Image
Image

Search