ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Επιτροπή «Ελλάδα 2021»: Παραιτήθηκε η ιστορικός Μαρία Ευθυμίου

Η διακεκριμένη ιστορικός Μαρία Ευθυμίου φέρεται να παραιτήθηκε από την Επιτροπή «Ελλάδα 2021».

 

Όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα «Εστία» η Μαρία Ευθυμίου αποχώρησε από την επιτροπή ενημερώνοντας σχετικά την κ. Αγγελοπούλου, μέσω επιστολής της, στις 6 Μαΐου, πριν την ανάρτηση του ιστορικού και μέλους της επιτροπής Αριστείδη Χατζή για τον Γεώργιο Καραϊσκάκη, που προκάλεσε αντιδράσεις.

 

Σύμφωνα με το δημοσίευμα «σε τόνο ευγενικό και αξιοπρεπή, εις τρόπον ίνα καταστεί σαφές ότι δεν έχει προσωπική αντιπαράθεση με την κυρία Αγγελοπούλου, η κυρία Ευθυμίου εξέφρασε την διαφωνία της για τον ασύντακτο χωρίς σχεδιασμό τρόπο με τον οποίο προσεγγίζει η επιτροπή τον εορτασμό».

 

Ως βασικοί λόγοι που την οδήγησαν σε αυτή την απόφαση, αναφέρονται από την εφημερίδα οι «συνεχείς γκάφες με αναρτήσεις μελών της επιτροπής», η «τάσις 'ουδετεροπατρίας' που διακατέχει τον εορτασμό -δεν νοείται να εορτάζεται η γέννησις ενός έθνους χωρίς να υπάρχει η σημαία του στο επίσημο έμβλημά του-» και ο «αποχρωματισμός της ελληνικής ιστορίας που επέλεξε η επιτροπή».

 

Η διαπρεπής ιστορικός, αδελφή του πρώην υπουργού Παιδείας, Πέτρου Ευθυμίου σπούδασε ιστορία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και στη Σορβόνη, ενώ διδάσκει ιστορία στο Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών από το 1981. Από το 2006 πραγματοποιεί διαλέξεις ελληνικής και παγκόσμιας ιστορίας ανά την Ελλάδα.

 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η οικονομική σας κατάσταση στο άμεσο μέλλον;

Τελευταία Νέα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Επιστολή ανακοίνωσης αποχώρησης από το ΜέΡΑ25 Αχαΐας εξέδωσαν δυο κομματικά στελέχη εξηγώντας εκτενώς του λόγους της κίνησης τους αυτής. Πρόκειται για τους Περικλή ( Άλκης ) Φλωρόπ . . .
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τη Ζάκυνθο και την Κεφαλονιά επισκέπτεται αύριο και μεθαύριο, αντίστοιχα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, όπου θα έχει συναντήσεις με τοπικούς φορείς και εργαζόμενους.   Τ . . .
ΥΓΕΙΑΣ ΘΕΜΑΤΑ

Ακόμη και αύριο, Πέμπτη, ενδέχεται να ανακοινωθούν θετικά νέα για τις αρχικές δοκιμές του εμβολίου που ετοιμάζεται από το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και την AstraZeneca, δήλωσε επικ . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αρχίζουν την Παρασκευή 17 Ιουλίου και θα διαρκέσουν έως την Τετάρτη 5 Αυγούστου οι ηλεκτρονικές αιτήσεις για τη Δράση "Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής" της ΕΕΤΑΑ, . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Επιστολή ανακοίνωσης αποχώρησης από το ΜέΡΑ25 Αχαΐας εξέδωσαν δυο κομματικά στελέχη εξηγώντας εκτενώς του λόγους της κίνησης τους αυτής. Πρόκειται για τους Περικλή ( Άλκης ) Φλωρόπουλο, Πρώην Συντονισ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Φόβο και ανησυχία προκαλεί η μαρτυρία του δημοτικού συμβούλου, προέδρου του ΝΑΟΚ και του ελαιουργικού σν/σμού της Κάτω Παναγιάς του Δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης, κ. Αντώνη Σοφιανού..   Ο κ. Σοφιανός
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

«Ένα νέο μεγάλο κεφάλαιο ανοίγει, μια νέα ενεργειακή εποχή ξημερώνει για τη Δυτική Ελλάδα. Το επικαιροποιημένο σχέδιο ανάπτυξης της ΔΕΣΦΑ, που προβλέπει την κατασκευή αγωγού υψηλής πίεσης προς την Πάτ
Image
Image
© 2020 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search