ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Βρετανία: Επένδυση 1,74 δισ. ευρώ στον πολιτισμό

Η Βρετανία θα επενδύσει 1,57 δισεκ. στερλίνες (περίπου 1,74 δισ. ευρώ) στις τέχνες προσπαθώντας να βοηθήσει τον εξέχοντα αυτόν τομέα της χώρας που επλήγη σκληρά από τον νέο κορωνοϊό.

Έτσι ευελπιστεί να επιτρέψει τις εκδηλώσεις σε εξωτερικούς χώρους και τις παραστάσεις με τήρηση των αποστάσεων ασφαλείας σε πολιτιστικούς χώρους. Από τα θέατρα του Γουέστ Εντ του Λονδίνου, ως τις όπερες και τα μπαλέτα, η πολιτιστική βιομηχανία αποτελεί ένα από τα εξέχοντα εξαγώγιμα προϊόντα της Βρετανίας και είναι πολύ δημοφιλής μεταξύ των τουριστών, αλλά και των ντόπιων.

Ωστόσο μετά την επιβολή καραντίνας τον Μάρτιο έμεινε χωρίς ζωντανό κοινό, την ώρα που άλλοι τομείς στη χώρα αρχίζουν να ξαναλειτουργούν. «Θέλω όλοι οι πολιτιστικοί μας θεσμοί να λειτουργήσουν και πάλι κανονικά», δήλωσε ο υπουργός Πολιτισμού Όλιβερ Ντάουντεν στο δίκτυο Sky News. «Πολύ σύντομα ελπίζω ότι θα μπορέσουμε να επιτρέψουμε τις παραστάσεις σε εξωτερικούς χώρους και ότι αργότερα κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού θα μπορέσουμε να έχουμε παραστάσεις με τήρηση μέτρων κοινωνικής αποστασιοποίησης», πρόσθεσε.

Πολιτιστικές εκδηλώσεις εν μέσω κορωνοϊού

Η κυβέρνηση σημείωσε ότι η επένδυση 1,57 δισεκατομμυρίου στερλινών στις τέχνες που ανακοίνωσε είναι η υψηλότερη που γίνεται ποτέ στον πολιτιστικό τομέα της Βρετανίας.

Το Σάββατο η Αγγλία προχώρησε στα μεγαλύτερα βήματα που έχει κάνει προς την επάνοδο σε μια κανονικότητα, ανοίγοντας ξανά παμπ, κομμωτήρια και εστιατόρια, κάτι στο οποίο βοήθησε η μείωση των αποστάσεων που πρέπει να τηρούνται στο 1,5 μέτρο από τα 2 που ήταν προηγουμένως. Ωστόσο δεν είναι σαφές πώς αυτό θα μπορούσε να εφαρμοστεί σε πολλούς πολιτιστικούς χώρους, οι οποίοι στηρίζονται στην όσο το δυνατόν μεγαλύτερη πληρότητα για να έχουν κέρδος.

Το Royal Albert Hall, το οποίο φιλοξενεί εκδηλώσεις, όπως οι συναυλίες κλασικής μουσικής διάρκειας 8 εβδομάδων που είναι γνωστές ως BBC Proms, προειδοποίησε στα τέλη του περασμένου μήνα ότι μέχρι τις αρχές του 2021 θα έχουν εξαντληθεί τα χρήματα που έχει στη διάθεσή του λόγω της απώλειας εσόδων και της επιστροφής χρημάτων μετά την ακύρωση των εισιτηρίων. Σήμερα χαιρέτισε την ενίσχυση του πολιτιστικού τομέα από την βρετανική κυβέρνηση, με επιχορηγήσεις και επιστρεπτέες χρηματοδοτικές ενισχύσεις. Είναι απολύτως σωτήριο για όλους μας, δήλωσε ο διευθυντής του Κρεγκ Χάσαλ. Έως ότου μπορέσουμε να ανοίξουμε, δεν θα ξέρουμε μέχρι πότε θα έχουμε χρήματα, για ποιο πράγμα θα είναι τα χρήματα που ενδεχομένως θα έχουμε και το άνοιγμα του χώρου θα είναι η ύψιστη προτεραιότητα για όλους μας, σημείωσε.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η οικονομική σας κατάσταση στο άμεσο μέλλον;

Τελευταία Νέα

ΑΠΟΨΕΙΣ

Μετά την «πολεμική ατμόσφαιρα» που συναντώ καθημερινά, στη γενέτειρά μου το Άνω Καστρίτσι, με αφορμή το πρόβλημα της ύδρευσης και της άρδευσης, και επειδή ζω το πρόβλημα, γνωρίζω κ . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ο Σύνδεσμος Ελλήνων Προπονητών Υδατοσφαίρισης (Σ.Ε.Π.Υ.) βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι υλοποιείται η επιθυμία παρά πολλών μελών του για επανεργοποίηση και λειτου . . .
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Οι αιτήσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ 2020-2021 για εγγραφές παιδιών στο Σταθμό του Δημοτικού Βρεφοκομείου, καθώς και τα δικαιολογητικά υποβάλλονται, ΜΟΝΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ, κατά το . . .
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Το Φωτεινό Αστέρι συνεχίζει δυναμικά την δράση του στα πλαίσια της προσφοράς και του εθελοντισμού, όλους τους καλοκαιρινούς μήνες. Το Δ.Σ  και οι εθελοντές  του συνεχίζουν με υπευθ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Για άλλη μια φορά επιβεβαιώθηκε η πεποίθησή μου ότι ζούμε σε μια χώρα που χωρίζεται σε πολίτες και δημόσιους υπαλλήλους, ξεκίνησα τη μέρα μου πηγαίνοντας το πρωί στο φούρνο για ψωμί, με τη μασκούλα μο
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Με την αγωνία της ανεύρεσης αίματος ώστε να καταστεί δυνατή η σωτήρια μετάγγισή τους ζουν 200 ασθενείς της Μονάδας Μεσογειακής Αναιμίας του ΠΓΝΠ. Πρόβλημα που προκύπτει σε τακτά χρονικά διαστήματα κα
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Κρίσιμο το επόμενο δεκαπενθήμερο για την ορεία της πανδημίας του κορωνοϊού στην Ελλάδα, χαρακτήρισε ο καθηγητής παθολογίας - λοιμωξιολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών Χαράλαμπος Γώγος.  Ο κ. Γώγος εξήγη
Image
Image
© 2020 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search