ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Καλοκαιρινά εργαστήρια για παιδιά από την Κίνηση «Πρόταση» και την Περιφέρεια

Η Κίνηση «Πρόταση» σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας υλοποιεί  καλοκαιρινή δράση διάρκειας ενός μήνα (Ιούλιος 2020) με εργαστήρια για 15 παιδιά ηλικίας 6-12 ετών.

Τα εργαστήρια  αφορούν τις πολύπτυχες διαστάσεις της σωματικής και ψυχικής υγείας  περιλαμβάνοντας:

α) πρακτικές προσέγγισης και ενδυνάμωσης της προσωπικότητας των παιδιών  μέσα από δομημένα προγράμματα που σχετίζονται με το ανθρωπογενές και το φυσικό περιβάλλον, ώστε να καλλιεργηθούν η αυτοεκτίμηση, οι θετικές στάσεις, οι αξίες, οι συμπεριφορές που ενισχύουν την κοινωνική ένταξη.

β) δραστηριότητες που  προάγουν τη δημιουργικότητα  την υπευθυνότητα, την ανάπτυξη ενδιαφερόντων και την κριτική σκέψη.

γ) ανάπτυξη δεξιοτήτων που αφορούν στην υγεία, την κατανόηση της έννοιας της πρόληψης υγείας και αντιμετώπισης ζητημάτων σχετιζόμενα με εξαρτητικές συμπεριφορές και προάσπιση της υγείας τους.

Παράλληλα παρέχεται ατομική συμβουλευτική από την ψυχολόγο του φορέα,   σε γονείς των συμμετεχόντων παιδιών.

Η δράση θα συμβάλλει στις ανάγκες παιδιών και γονέων που  προέκυψαν μετά τον εγκλεισμό  τους  και  τη συνεχιζόμενη απειλή της πανδημίας, ώστε να ενδυναμωθεί  η ψυχοκοινωνική τους  κατάσταση. 

Με την ολοκλήρωσή της, η δράση θα αποτυπωθεί σε ένα πολυσέλιδο φυλλάδιο  με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού για την αξία της πρόληψης μέσα από ψυχοπαιδαγωγικές παρεμβάσεις που προάγουν την έκφραση, την τέχνη, την ομαδική συνύπαρξη και λειτουργούν ως μηχανισμοί πρόληψης των εξαρτήσεων και βλαπτικών συμπεριφορών. 

 «Η συνεργασία μας με την κίνηση ΠΡΟΤΑΣΗ είναι δεδομένη, όπως σταθερή μας πίστη είναι ότι πρέπει να φτιάξουμε μία κοινωνία ελεύθερων ανθρώπων, που θα καθορίζουν τις επιλογές τους ελεύθερα, μακριά από εξαρτήσεις. Το καλοκαιρινό εργαστήριο έχει σκοπό να συμβάλει σε μία θετική στάση ζωής όπου η αυτοεκτίμηση και ο σεβασμός θα ενισχύουν την ομαλή κοινωνική ένταξη»  δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας και αρμόδιος για θέματα δημόσιας υγείας Χαράλαμπος Μπονάνος.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η οικονομική σας κατάσταση στο άμεσο μέλλον;

Τελευταία Νέα

ΕΛΛΑΔΑ

Διασωληνωμένη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου Λάρισας είναι λόγω COVID-19 είναι μία 27χρονη ειδικευόμενη γιατρός χειρουργικής. Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ η . . .
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκτακτη συνάντηση θα έχει την Παρασκευή ο Ελληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας με τον Αμερικανό ομόλογό του, Μάικ Πομπέο. Η συνάντηση, την οποία ανακοίνωσε το ΥΠΕΞ, θα πραγμα . . .
ΕΛΛΑΔΑ

Λίγα λεπτά πριν τις 12 τα μεσάνυχτα και την ίδια στιγμή που οι επιχειρήσεις εστίασης και στα Χανιά άδειαζαν από πελάτες σύμφωνα με την απόφαση περιορισμού του ωραρίου, στους δρόμου . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

"Καμπανάκι" προς τους καταστηματάρχες προκειμένου να τηρούν τα προστατευτικά μέτρα κατά του κορονοϊού αναμένεται να χτυπήσει σήμερα η Διοίκηση του ΣΚΕΑΝΑ.  Συγκεκριμένα σήμερα στι . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

"Καμπανάκι" προς τους καταστηματάρχες προκειμένου να τηρούν τα προστατευτικά μέτρα κατά του κορονοϊού αναμένεται να χτυπήσει σήμερα η Διοίκηση του ΣΚΕΑΝΑ.  Συγκεκριμένα σήμερα στις 12 το μεσημέρι η δ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται στα Καλάβρυτα από τους άντρες του Αστυνομικού Τμήματος Καλαβρύτων για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κοροναϊού. Οι καταστηματάρχ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

«Δέκα χρόνια χωρίς νερό. Τώρα παίζουν με τις ζωές μας». Πρωτόγνωρη σε έμπνευση και υλοποίηση η διαμαρτυρία κατοίκων του Σαραβαλίου που δημιούργησαν αυτοσχέδιες αφισέτες με κείμενο διαμαρτυρίας για τις
Image
Image
© 2020 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search