ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Παρουσίαση του βιβλίου «Τελευταία Ανάσα»

Οι Εκδόσεις Πικραμένος προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου τής Μαρίας Π. Διδάχου «Τελευταία Ανάσα» που θα πραγματοποιηθεί στο Αίθριο του Παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου Πατρών (Κορύλλων 2, Πάτρα) , την Τετάρτη 15 Ιουλίου 2020, ώρα: 21.00.

 Θα μιλήσουν:

Η Μίνα Π. Πετροπούλου (Φιλόλογος, Διδάκτωρ Κοινωνιολογίας) και η συγγραφέας Μαρία Π. Διδάχου (Φιλόλογος).

  Λίγα λόγια για το βιβλίο

Όταν ο διάσημος ιατροδικαστής Άρης Παππάς δολοφονεί την αγαπημένη του Ιουλία, αρχίζει να ξετυλίγεται μπροστά του όλο το κουβάρι της τσακισμένης του ζωής. Κι όμως, η σιωπηρή κόλαση που βιώνει αποκτά σταδιακά μια απροσδόκητα διαυγή υπόσταση που τον «απελευθερώνει» από το σκοτάδι του παρελθόντος του.

Στην «Τελευταία Ανάσα» η Μαρία Διδάχου βυθίζει τον αναγνώστη σε μια αναζήτηση σκοτεινών πτυχών του εαυτού. Παίρνοντάς τον όμως την ίδια στιγμή από το χέρι, τον θέτει αντιμέτωπο με υπαρξιακά ερωτήματα που ανακαλύπτουν την παρουσία μέσα από την απουσία, την ζωή μέσα από το θάνατο, τη χαρά μέσα από την απόγνωση, την αγάπη μέσα από την παρακμή. Ο συνδυασμός της ατμοσφαιρικής αφήγησης και της συναρπαστικής πλοκής της νουβέλας δημιουργεί εικόνες και συναισθήματα που μαγνητίζουν τον αναγνώστη και λειτουργούν λυτρωτικά.

Βιογραφικό της Μαρίας Π. Διδάχου

Η Μαρία Π. Διδάχου γεννήθηκε στην Πάτρα. Σπούδασε Ιστορία και Αρχαιολογία στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έζησε στην Αθήνα δώδεκα χρόνια κι εργάστηκε ως καθηγήτρια. Τα τελευταία χρόνια ζει και εργάζεται στην Πάτρα.

Έργα της Μαρίας Π. Διδάχου:

-          Ο καθρέφτης της αλήθειας, Όμορφος Κόσμος σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Ρεθύμνου, 2008

-          Το αίνιγμα της αγάπης, Γαβριηλίδης, 2010

-          Αθανασία, Γαβριηλίδης, 2014

-          Τελευταία Ανάσα, Εκδόσεις Πικραμένος, 2020

 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Από τους αστυνομικούς Υπηρεσιών των Διευθύνσεων Αστυνομίας Αχαΐας,Ηλείας και Αιτωλίας συνελήφθησαν δυο άτομα και σχηματίσθηκαν συνολικάπέντε δικογραφίες για υποθέσεις ενδοοικογενει . . .
ΕΛΛΑΔΑ

Ένα αποτρόπαιο περιστατικό σημειώθηκε στη Νίκαια όταν ένας δημοτικός σύμβουλος γρονθοκόπησε τον αντιδήμαρχο. Ο άνδρας μεταφέρθηκε στο Τζάνειο για τις πρώτες βοήθειες.  Όλα έγιναν . . .
ΕΛΛΑΔΑ

Την τελευταίια του πνοή άφησε  ο πατέρας του Γιάννη Καλλιάνου, ο οποίος νοσηλευόταν στο “Αττικόν”. Ο  βουλευτής της ΝΔ και γνωστός μετεωρολόγος είχε μιλήσει για την σοβαρότη . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στο Δασύλλιο της Πάτρας το πρωί της Πέμπτης προκάλεσε μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής. Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στο τέρμα της οδού Καραϊσκάκη και πιθανό . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Από τους αστυνομικούς Υπηρεσιών των Διευθύνσεων Αστυνομίας Αχαΐας,Ηλείας και Αιτωλίας συνελήφθησαν δυο άτομα και σχηματίσθηκαν συνολικάπέντε δικογραφίες για υποθέσεις ενδοοικογενειακής βίας στη Δυτική
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στο Δασύλλιο της Πάτρας το πρωί της Πέμπτης προκάλεσε μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής. Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στο τέρμα της οδού Καραϊσκάκη και πιθανότατα προκλήθηκε από
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Τροχαίο ατύχημα με εκτροπή οχήματος και τραυματισμό του οδογού, σημειώθηκε λίγο μετά τη 1 τα ξημερώμαατα στην Καλλιθέα, λίγο πριν το χωριό. Για άγνωστο λόγο ο οδηγός ενός ΙΧ έχασε τον έλεγχο και το ό
Image
Image

Search