ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Τιμήθηκε o ιδρυτής της Στέγης Γραμμάτων «Κωστής Παλαμάς», Αθανάσιος Στεφανόπουλος

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΠΑΤΡΑΣ «ΚΩΣΤΗΣ ΠΑΛΑΜΑΣ»

Σε μια ιδιαίτερα συγκινητική και πολιτιστική ατμόσφαιρα, με συντονιστές τους γνωστούς παρουσιαστές Έφη Αναλυτή και Αχιλλέα Παπαδιονυσίου, την παρουσία των Προέδρων των Συλλόγων της ευρύτερης περιοχής, εκπροσώπων  φορέων και πλήθος καλεσμένων,  πλημμύρισε ο αίθριος φαντασμαγορικός πολιτιστικός χώρος Εστίασης «Elefantas» στον Καστελλόκαμπο από χαρά και ελπίδα, κάτω από την ποιητική σκέπη και το όραμα του στιχουργού του Ολυμπιακού ύμνου, μεγάλου μας Εθνικού ποιητή και συμπολίτη μας «Κωστή Παλαμά».

Στην οπτικοακουστική ομιλία του, o Πρόεδρος του Συλλόγου Καλών Τεχνών «Κωστής Παλαμάς», διδάκτωρ Ψυχολογίας & Φυσικής Αγωγής, Μαλλιάς Θεόδωρος, με ευλαβική αφοσίωση και παραστατικό τρόπο, με την συνοδεία της ποιητικής απαγγελίας των  Γκιόκα Μαίρη και  Μπουζούκα Παναγιώτα και την επιμελημένη επιλογή μελοποιημένων ποιημάτων του Παλαμά, αναβίωσαν  το Αρχαιοελληνικό ιδεώδες του Ολυμπισμού καθώς επίσης τη ζωή και το Τιτάνιο ποιητικό έργο του Κωστή Παλαμά, εμπλουτισμένο οπτικά με εικαστικές παραστάσεις των καλλιτεχνών μελών του Συλλόγου με θεματογραφία το «ποιητικό έργο του Κωστή Παλαμά σε εικαστικές δημιουργίες».

Οι συμμετέχοντες Καλλιτέχνες: Βούρτσης Δ- Κανελάκης Νίκος-Αποστολόπουλος Γ.-Μαλλιάς Θ.-Αρταβάνης Κ.-Γιάχου Γ.-Χρύσανθος-Μαλλιά Σοφία-Μπουζούκα Ελένη-Τζοτζόρα Ε.-Κατσαίτη Δ.-Μπαφαλούκος Ν.-Ευγενίδης Σ.-Λιακόπουλος Β.-

Αναφέρθηκε επίσης, η σημαντική προσφορά του ποιητή, στο Διεθνές Ολυμπιακό κίνημα με την αφιέρωση του  Ολυμπιακού ύμνου, το οποίο αναδεικνύει Διεθνώς ο Σύλλογος και οφείλει η UNESCO  να αναδείξει σε  Παγκόσμια Πολιτιστική Κληρονομιά και να αποκτήσει η Πάτρα, η γεννήτρα Πόλη του ποιητή την Διεθνοποίηση και καθιέρωση που δικαιούται, ως Διεθνή Πόλη του Ολυμπιακού Ύμνου.

Ακούστηκαν από τους εκπροσώπους των Συλλόγων και φορείς της Αμερικής,  χαιρετισμοί και ενδιαφέροντα μηνύματα  με παλμό και συναίσθημα αντάξια της τιμής που αποδίδαμε στον ποιητή μας.

Ως ελάχιστο αλλά συμβολικό δείγμα εκτίμησης προς τους  συμμετέχοντες Συλλόγους και την προσφορά τους στους συμπολίτες μας, αφιερώθηκε από τον Σύλλογο «Κωστής Παλαμάς» το Διεθνώς αναγνωρισμένο  δίγλωσσο βιβλίο-λεύκωμα  της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Πανεπιστημιακού Αθλητισμού και βασικό κριτήριο στήριξης  της UNESCO για την ανάδειξη του Ολυμπιακού ύμνου με τίτλο «ΟΛΥΜΠΙΣΜΟΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΥΜΝΟΣ-ΚΩΣΤΗΣ ΠΑΛΑΜΑΣ»

Επίσης  τιμή απέδωσαν οι συμμετέχοντες Σύλλογοι  στον συμπολίτης μας ευεργέτη, ιδρυτή και Πρόεδρο της Στέγης Γραμμάτων «Κωστή Παλαμά»  Στεφανόπουλο Αθανάσιο και αναγνώστηκε ο ευχαριστήριος και ελπιδοφόρος χαιρετισμός του για την στήριξη της ανάδειξης  του Ολυμπιακού ύμνου ως Παγκόσμια Πολιτιστική Κληρονομιά.

Τα τιμητικά ενθυμήματα, το γνωστό βιβλίο-λεύκωμα και το πορτρέτο του Παλαμά φιλοτεχνημένο από τον διεθνώς γνωστό καλλιτέχνη Βούρτση Δημήτρη παρέλαβε ο αδελφός του ευεργέτη και μέλος της διοίκησης της Στέγης κος.Στεφανόπουλος Χρήστος ο οποίος παρευρέθηκε  με την οικογένεια του. 

Μεταξύ των επισήμων μας έκανε την τιμή με την παρουσία της  η Πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων κα.Γεροπαναγιώτη-Θεοδωρακοπούλου Κατερίνα, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι και εκπρόσωποι Δημοτικών παρατάξεων, Χρυσανθακόπουλος Αλέξανδρος,  Σαμούρη Βίβιαν, Γιάχου Γεωργία, και ο Διευθυντής της Πολυφωνικής Χορωδίας Πατρών, Σολωμός Σταύρος.-Εκπρόσωποι Ερυθρού Σταυρού-Αθανασόπουλος Βασίλειος,-Πρόεδρος της Ένωσης Αλληλέγγυας Οικονομίας Δυτικής Ελλάδος, κος Γεωργίου Λουκάς και Πρόεδρος του Συντονιστικού Πολιτιστικών Συλλόγων κος Θάνος Βασιλόπουλος.

Ιδιαίτερα τιμητική η παρουσία του Προέδρου και της συζύγου του εκπροσώπου του Παγκόσμιου Πάρκου  Ολυμπιονικών κου.Κωνσταντίνου Δημήτρη  

Οι συμμετέχοντες και τιμώμενοι Σύλλογοι με τους εκπροσώπους τους:

Καστελλοκάμπου, Κανελλόπουλος Γιάννης(Πρόεδρος) -  Μποζαιτίκων,Παναγιωτακόπουλος Ηλίας(Πρόεδρος) - Ρίου, Κορωναίος Νίκος(Πρόεδρος) – Αγίου Βασιλείου, Σταματόπουλος Βασίλης(Πρόεδρος) – Ανθουπόλεως, Κωνσταντινίδης Νίκος(Πρόεδρος) – Αγίου Παντελεήμονος, Φάκου Ελένη(Πρόεδρος) – Αραχωβιτίκων, Βογιατζή Ν(Πρόεδρος) – Σελλών, Παπαγεωργόπουλος Φώτης(Πρόεδρος) – Πολιτεχνόπολη Μαρσύας, Γιάχου Γεωργία(Πρόεδρος).

Οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ σε κάθε παρευρισκόμενο καθώς και στον ιδιοκτήτη του Πολιτιστικού και Εκθεσιακού χώρου Εστίασης “Elefantas” κο.Γιάχο Γεώργιο για την ευγενή προσφορά τoυ. 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η οικονομική σας κατάσταση στο άμεσο μέλλον;

Τελευταία Νέα

ΥΓΕΙΑΣ ΘΕΜΑΤΑ

Επιστήμονες εξέτασαν δεδομένα από 230.000 εργαζομένους στην Υγεία σε 24 χώρες του κόσμου. Το ποσοστό της μόλυνσης από το νέο κορωνοϊό κυμαινόταν από 7% έως 10%. Το 40% δεν είχαν συ . . .
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Την άμεση νομοθέτηση του πλαισίου για την τηλεργασία προανήγγειλε μιλώντας στη Βουλή ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης.Στο πλαίσιο παρουσίασης τροπολογίας του υπουργείου του, επ . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Eκλογές θα έχει την Τετάρτη 7 Οκτωβρίου ο Εμπορικός - Επιχειρηματικός Σύλλογος Καλαβρύτων, όπως ανακοινώθηκε πρόσφατα.Στην πρόσκληση της εκλογικής γενικής συνέλευσης του Συλλόγου, . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εδώ ο ΕΝΦΙΑ, εκεί ο ΕΝΦΙΑ, μέρες περιμένουμε πότε θα ανέβει ο φόρος ακινήτων στο Taxisnet. Μέχρι που ήρθε ο ίδιος ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας να ανακοινώσει πότε θα . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

  Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού. Στο πλαίσιο αυτό χθες
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Τον Δεκέμβριο του 2014, είχε σημειωθεί στο κέντρο της Πάτρας, μια από τις πιο επεισοδιακές συγκρούσεις της αστυνομίας με ομάδα αντιεξουσιαστών, που διαδήλωναν για την δολοφονία του μαθητή Αλέξη Γρηγορ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Από τα Δημοτικά Σχολεία της Κ. Αχαΐας (1ο, 2ο και 3ο) ξεκίνησε σήμερα η εκστρατεία ενημέρωσης των μαθητών της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της περιοχής ευθύνης του Κ.Υ.Κ. Αχαΐας (Δήμος
Image
Image
© 2020 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search