ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Καλάβρυτα: Με επιτυχία η συναυλία «Πέτα Ψυχή»

Πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τρίτης 11 Αυγούστου 2020, στην κεντρική πλατεία των Καλαβρύτων, η συναυλία με τίτλο «Πέτα Ψυχή» που αποτελεί  προπομπό για τις επετειακές εκδηλώσεις που θα πραγματοποιήσει η  Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας το 2021, για τη συμπλήρωση 200 ετών από την  Ελληνική Επανάσταση.

Η Συμφωνική Ορχήστρα του Ανοικτού Πανεπιστημίου, η υψίφωνος Λένα Σουρμελή και η πιανίστα Έλενα Φεντκο, υπό την διεύθυνση της Φαίδρας Γιαννέλου απέδωσαν έργα εμπνευσμένα από τα τραγούδια των Κλεφτών και Αρματωλών, και μέσα από τις μουσικές επιλογές, ανέδειξαν την ιστορική, κοινωνική και πολιτιστική διάσταση της Ελληνικής Επανάστασης.

Ειδικότερα, παρουσιάστηκαν τα έργα των Σκαλκώτα (Χοροί), Μάντζαρου (Συμφωνία Ανατολικού Γένους), Μπετόβεν (Τα ερείπια των Αθηνών), Βέρντι (Αποσπάσματα από NABUCCO), Καρρέρ (Η Καταδίκη του Κλέφτη, ύμνος προς την Πατρίδα, Στρατιώτης), Ξένου (Ειρήνη), Σορ (Η Κραυγή των Ελλήνων) και η συναυλία ολοκληρώθηκε με τον Εθνικό μας Ύμνο.


Την συναυλία συνδιοργάνωσαν η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, ο Δήμος Καλαβρύτων και το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο. Προλόγισαν, ο Δήμαρχος Καλαβρύτων Θανάσης Παπαδόπουλος, o Εντεταλμένος Σύμβουλος Βοηθός Περιφερειάρχη για το Συντονισμό των Εκδηλώσεων της επετείου των 200 ετών από την Επανάσταση του 1821, Ανδρέας Φίλιας και ο Πρόεδρος του ΕΑΠ Οδυσσέας-Ιωάννης Ζώρας.
Τέλος, σημειώνεται ότι κατά τη διεξαγωγή της εκδήλωσης τηρήθηκαν τα μέτρα για την αποφυγή διασποράς του κορωνοϊόυ COVID-19.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η οικονομική σας κατάσταση στο άμεσο μέλλον;

Τελευταία Νέα

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

  Κατά τη διάρκεια της έντονης βροχόπτωσης που πλήττει εδώ και μερικές ώρες ολόκληρο τον Δήμο Πατρέων,  σημειώθηκαν πλημμυρικά φαινόμενα στην περιοχή των Αραχωβιτίκων και συγκεκρι . . .
ΥΓΕΙΑΣ ΘΕΜΑΤΑ

H  ακρίβεια των τεστ αντισωμάτων για Covid-19 εξαρτάται σε σημαντικό βαθμό από το είδος του τεστ, καθώς επίσης από το πότε και πώς διενεργούνται. Μια νέα διεθνής μελέτη, η οποία αξ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Πλημμύρα στα Αραχωβίτικα της Πάτρας. “Έσπασε” χείμαρρος και το νερό μπήκε μέσα σε σπίτια. Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό το φαινόμενο. Οι ζημιές είναι κυρίως σε αυλές, ε . . .
ΕΛΛΑΔΑ

  Σε ετοιμότητα, επαγρύπνηση και τήρηση των μέτρων ατομικής προστασίας για την αποτροπή της μετάδοσης του κορονοϊού, SARS-CoV-2, ώστε να αποφύγουμε τον «κόκκινο συναγερμό» και τον . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Πλημμύρα στα Αραχωβίτικα της Πάτρας. “Έσπασε” χείμαρρος και το νερό μπήκε μέσα σε σπίτια. Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό το φαινόμενο. Οι ζημιές είναι κυρίως σε αυλές, ενώ το νερό είχε σχημ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Πανταχού παρόντα τα στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος της Δυτικής Ελλάδας. Το καταστροφικό πέρασμα του τροπικού μεσογειακού κυκλώνα «Ιανού» στην Κεφαλονιά, οδήγησε αυτή τη φορά πυροσβέστες που υπηρετο
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Τρομοκρατήθηκαν κάτοικοι από έκρηξη σε αυτοκίνητο χθες το βράδυ. Συγκεκριμένα έκρηξη σημειώθηκε τη νύχτα πιθανότατα από μηχανισμό που είχε τοποθετηθεί κάτω από όχημα στην Μυρτιά Αιγίου.   Υλικές ζημ
Image
Image
© 2020 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search