ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Καλάβρυτα: Με επιτυχία η συναυλία «Πέτα Ψυχή»

Πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τρίτης 11 Αυγούστου 2020, στην κεντρική πλατεία των Καλαβρύτων, η συναυλία με τίτλο «Πέτα Ψυχή» που αποτελεί  προπομπό για τις επετειακές εκδηλώσεις που θα πραγματοποιήσει η  Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας το 2021, για τη συμπλήρωση 200 ετών από την  Ελληνική Επανάσταση.

Η Συμφωνική Ορχήστρα του Ανοικτού Πανεπιστημίου, η υψίφωνος Λένα Σουρμελή και η πιανίστα Έλενα Φεντκο, υπό την διεύθυνση της Φαίδρας Γιαννέλου απέδωσαν έργα εμπνευσμένα από τα τραγούδια των Κλεφτών και Αρματωλών, και μέσα από τις μουσικές επιλογές, ανέδειξαν την ιστορική, κοινωνική και πολιτιστική διάσταση της Ελληνικής Επανάστασης.

Ειδικότερα, παρουσιάστηκαν τα έργα των Σκαλκώτα (Χοροί), Μάντζαρου (Συμφωνία Ανατολικού Γένους), Μπετόβεν (Τα ερείπια των Αθηνών), Βέρντι (Αποσπάσματα από NABUCCO), Καρρέρ (Η Καταδίκη του Κλέφτη, ύμνος προς την Πατρίδα, Στρατιώτης), Ξένου (Ειρήνη), Σορ (Η Κραυγή των Ελλήνων) και η συναυλία ολοκληρώθηκε με τον Εθνικό μας Ύμνο.


Την συναυλία συνδιοργάνωσαν η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, ο Δήμος Καλαβρύτων και το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο. Προλόγισαν, ο Δήμαρχος Καλαβρύτων Θανάσης Παπαδόπουλος, o Εντεταλμένος Σύμβουλος Βοηθός Περιφερειάρχη για το Συντονισμό των Εκδηλώσεων της επετείου των 200 ετών από την Επανάσταση του 1821, Ανδρέας Φίλιας και ο Πρόεδρος του ΕΑΠ Οδυσσέας-Ιωάννης Ζώρας.
Τέλος, σημειώνεται ότι κατά τη διεξαγωγή της εκδήλωσης τηρήθηκαν τα μέτρα για την αποφυγή διασποράς του κορωνοϊόυ COVID-19.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, το πρόγραμμα MOTIVATE – Motivating teachers4Europe και η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας διοργ . . .
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Το Δήμαρχο Δυτικής Αχαΐας Γρηγόρη Αλεξόπουλο επισκέφθηκαν σήμερα καθηγητές και μαθητές από την Κροατία και συγκεκριμένα από το σχολείο Poljoprivredno šumarska škola Vinkovci, στο π . . .
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Η Ολυμπιονίκης και υποψήφια Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Βούλα Πατουλίδου θα επισκεφθεί σήμερα Παρασκευή  στις 12 το μεσημέρι τα γραφεία της Διοικούσας Επιτροπής Εκλογικής Πε . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ημέρα μνήμης η σημερινή, Τετάρτη 19 Απριλίου. Συμπληρώθηκαν 33 χρόνια από την έκρηξη βόμβας στην οδό Βότση, που προκάλεσε τον θάνατο έξι Πατρινών: Του 58χρονου Γιώργου Παπασωτηρόπο . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, το πρόγραμμα MOTIVATE – Motivating teachers4Europe και η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας διοργάνωσαν  διήμερη επιμ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ημέρα μνήμης η σημερινή, Τετάρτη 19 Απριλίου. Συμπληρώθηκαν 33 χρόνια από την έκρηξη βόμβας στην οδό Βότση, που προκάλεσε τον θάνατο έξι Πατρινών: Του 58χρονου Γιώργου Παπασωτηρόπουλου, του 53χρονου Β
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Από τους αστυνομικούς Υπηρεσιών των Διευθύνσεων Αστυνομίας Αχαΐας, Ηλείας  και  Ακαρνανίας συνελήφθησαν έξι άτομα και σχηματίσθηκαν συνολικά εννέα δικογραφίες για υποθέσεις ενδοοικογενειακής βίας στη
Image
Image

Search