ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Πάτρα: Εκδηλώσεις για την απελευθέρωση της πόλης - Το πρόγραμμα

Ο χρόνος μετρά αντίστροφα για να γιορτάσει η Πάτρα τα 76 χρόνια απελευθέρωσής της από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής. Οι εργασίες διαμόρφωσης του χώρου στο καταφύγιο κάτω από τα Υψηλά Αλώνια έχουν ολοκληρωθεί (φωτο) και ο χώρος είναι έτοιμος για πρώτη φορά με την συγκεκριμένη μορφή, να υποδεχθεί του πολίτες, με τις μνήμες να παραμένουν ζωντανές.

Οι τριήμερες καλλιτεχνικές εκδηλώσεις που διοργανώνει ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων ξεκινούν αύριο Παρασκευή 2 Οκτωβρίου, στις 8.30 το βράδυ, στο αίθριο του παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου, με την πραγματοποίηση συναυλίας από το συγκρότημα « Της γης Ανάσα».

Στον ίδιο χώρο στις 8.30 το βράδυ του Σαββάτου 3 Οκτωβρίου θα προβληθεί η ταινία «Η μπαλάντα ενός λαού».

Οι καλλιτεχνικές εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν την Κυριακή 4 Οκτωβρίου. Στην πλατεία Υψηλών Αλωνίων , στον τόπο εκτέλεσης των αγωνιστών της αντίστασης, στις 10.30 το πρωί θα πραγματοποιηθεί κατάθεση στεφάνων.

Στη συνέχεια θα ανοίξει τις πύλες της η έκθεση αρχειακού και επετειακού υλικού, στο χώρο του καταφυγίου. Τα εκθέματα προέρχονται από το Μουσείο Τύπου της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου, Ηπείρου και Νήσων, το Ιταλικό υπουργείο Εξωτερικών, τις εκδόσεις “Σύγχρονη Εποχή”, καθώς και από το Αρχείο της Δημοτικής Πινακοθήκης, της Δημοτικής Βιβλιοθήκης και του Δήμου Πατρέων. Η έκθεση θα διαρκέσει από τις 4 Οκτωβρίου 2020, μέχρι 31 Οκτωβρίου 2020 και θα είναι επισκέψιμη καθημερινά (Δευτέρα- Παρασκευή) από τις 10.00 το πρωί μέχρι τις 2.00 μετά το μεσημέρι.

Επίσης θα υπάρχει η δυνατότητα επίσκεψης εκτός ωραρίου κατόπιν συνεννόησης.

Μέσα από το φωτογραφικό υλικό και τα ντοκουμέντα που παρατίθενται, γίνεται προσπάθεια να καλυφθούν πλευρές από την ιστορία της πόλης, κατά τους βομβαρδισμούς του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, την κατοχή και τη απελευθέρωση.

Στις 8.30 το βράδυ της ίδια ημέρας (Κυριακή), στο αίθριο του παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου, θα επαναπροβληθεί - από την ενότητα του Δημοτικού Κινηματογράφου - « Η μπαλάντα ενός λαού».

ΤΟ ΤΕΛΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 2 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

20.30’ Αίθριο Παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου - Συναυλία με το σχήμα «Της

γης Ανάσα»

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 3 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

20.30 Αίθριο Παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου - Προβολή ταινίας « Η

μπαλάντα ενός λαού».

 

ΚΥΡΙΑΚΗ 4 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

10.30 Πλατεία Υψηλών Αλωνίων - Κατάθεση Στεφάνων στον τόπο

εκτέλεσης των αγωνιστών της αντίστασης.

* Στη συνέχεια θ’ ανοίξει τις πύλες της η έκθεση αρχειακού και επετειακού

υλικού, στο καταφύγιο κάτω από την πλατεία Υψηλών Αλωνίων.

20.30 Αίθριο Παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου - Προβολή της ταινίας « Η

μπαλάντα ενός λαού».

* Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι το Σάββατο 31 Οκτωβρίου.

 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η οικονομική σας κατάσταση στο άμεσο μέλλον;

Τελευταία Νέα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Με ιδιαίτερη ικανοποίηση ενημερωθήκαμε (ξανά) για τις προθέσεις της Δημοτικής Αρχής περί σύνταξης μελέτης για την ανάπλαση των σιντριβανιών της πόλης, αρκεί να μη αποτελούν μέρος τ . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περίπου 3.800 κεραυνοί είχαν καταγραφεί στα νότια της χώρας, ιδίως στην Κρήτη, έως τις 17:00 το απόγευμα της Τρίτης, από το σύστημα ανίχνευσης ηλεκτρικών εκκενώσεων ZEUS του Εθνικο . . .
ΕΛΛΑΔΑ

Ο Νίκος Χαρδαλιάς εξήγησε τον λόγο που οδήγησε στην αναστολή της απόφασης για παρουσία περιορισμένου αριθμού φιλάθλων στους ποδοσφαιρικούς αγώνες.   Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστα . . .
ΥΓΕΙΑΣ ΘΕΜΑΤΑ

Τη μεγάλη σημασία της βιταμίνης Ε στην ομαλή ανάπτυξη του νευρικού συστήματος αναδεικνύει πρόσφατη αμερικανική έρευνα με τη συμμετοχή της Δρ Χρύσας Κιούση από το Κολέγιο Φαρμακευτι . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Με ιδιαίτερη ικανοποίηση ενημερωθήκαμε (ξανά) για τις προθέσεις της Δημοτικής Αρχής περί σύνταξης μελέτης για την ανάπλαση των σιντριβανιών της πόλης, αρκεί να μη αποτελούν μέρος της επικοινωνιακής τα
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Επεισόδια έλαβαν χώρα σε Λύκειο της Πάτρας το πρωί της Τρίτης. Ομάδα μαθητών έβαλε φωτιά σε κάδο και μάλιστα πέταξε μέσα και εύφλεκτο υλικό ώστε η φλόγα να "φουντώσει" και στη συνέχεια έκοψαν και ένα
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Περισσότερες από 3.500 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, σχετικά με την ελεύθερη και ανεμπόδιστη κίνηση των πεζών, έχει βεβαιώσει σε οδηγούς η Αστυνομία από τον περασμένο Φεβρουάριο έως και το
Image
Image
© 2020 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search