ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Σ. Αναγνωστοπούλου: Μέτρα στήριξης και ενίσχυσης των καλλιτεχνών

 

 

Συζητήθηκε σήμερα, Παρασκευή 16.10,  στη Βουλή η Επίκαιρη Ερώτηση της βουλευτού Αχαΐας ΣΥΡΙΖΑ και Τομεάρχη Πολιτισμού, Σίας Αναγνωστοπούλου προς την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού με θέμα τα μέτρα στήριξης και ενίσχυσης των καλλιτεχνών και εργαζομένων στον τομέα του Πολιτισμού. 

 

Η κ. Υπουργός θεωρεί την κοινοβουλευτική διαδικασία κάτι αντίστοιχο των συνεντεύξεων στον φιλοκυβερνητικό Τύπο, όπου μπορεί να τοποθετείται όπως θέλει χωρίς καμία πίεση. Διαστρέβλωσε με ισοπεδωτικές διατυπώσεις του τύπου «προσπαθείτε να δημιουργήσετε κλίμα φόβου» ή «διαφωνείτε με τα υγειονομικά πρωτοκόλλα» (ζήτημα που δεν τέθηκε ποτέ) και έκανε επίθεση, όπως άλλωστε όλη η κυβέρνηση συνηθίζει να κάνει, στη θητεία της προηγούμενης κατηγορώντας την για απραξία, κατηγορία βέβαια που υποχρεώθηκε να ακυρώσει αμέσως μετά. Δεν θέλει μάλλον να κατανοήσει ότι η αξιωματική αντιπολίτευση έχει καθήκον από το θεσμικό της ρόλο να μεταφέρει την αγωνία του κόσμου του Πολιτισμού στην Υπουργό και να πιέζει για απαντήσεις. Η κ. Υπουργός, όπως και όλη η κυβέρνηση, πρέπει να καταλάβει ότι δεν κάνει αντιπολίτευση στην αντιπολίτευση. Μετά από 15 μήνες και εν μέσω πανδημίας, πρέπει να ασκήσει πολιτική.

 

Για πολλοστή φορά λοιπόν, η κ. Υπουργός δεν απάντησε στις συγκεκριμένες ερωτήσεις που τέθηκαν κατά τη συζήτηση της Επίκαιρης Ερώτησης .

 

Πρώτον, δεν αναφέρθηκε ούτε συγκεκριμένα ούτε έστω περιγραφικά στο ύψος του κονδυλίου καθώς και στους όρους και στις προϋποθέσεις για τη διανομή του, προκειμένου να εξειδικευτεί και να καλυφθεί η επιδότηση θέσεων στους χώρους θεάματος και ακροάματος, όπως η ίδια έχει εξαγγείλει.

 

Δεύτερον, δεν έδωσε κανένα απολύτως χρονοδιάγραμμα για την ΚΥΑ που αποτελεί προϋπόθεση για τη διανομή των 534 ευρώ στους εργαζόμενους  στον τομέα του Πολιτισμού.

 

Τρίτον, δεν απάντησε τίποτα απολύτως σε ερωτήματα που της τέθηκαν αναλυτικά σχετικά με τα Πνευματικά Δικαιώματα. Η επιτροπή Γιατρομανωλάκη, που έχει συσταθεί εδώ και κάποιους μήνες, ετοιμάζει ακόμα εισηγήσεις.

 

Τέταρτον, δεν απάντησε σε συγκεκριμένα ερωτήματα σχετικά με την αναλυτική παρουσίαση των στοιχείων που αφορούν το Πρόγραμμα των 100 εκ. ευρώ που εξήγγειλε το Μάιο του 2020.

 

Ο χειμώνας που έρχεται σημαίνει βαρυχειμωνιά για τον Πολιτισμό. Για πρώτη φορά υπάρχει άμεσος κίνδυνος ρήξης της πολιτιστικής ροής με τον αποκλεισμό δημιουργών και χώρων έκφρασης της δημιουργίας στη χώρα μας.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η οικονομική σας κατάσταση στο άμεσο μέλλον;

Τελευταία Νέα

ΚΟΣΜΟΣ

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, υπάρχει ένας, τουλάχιστον, τραυματίας. Πρόκειται για τον ιερέα της εκκλησίας που μόλις έκλεινε τον ναό.Ο ιερέας φέρεται ότι έχει πυροβολη . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Φρικτό τέλος βρήκε εργαζόμενος σε επιχείριση συντήρησης ανελκυστήρων, ο οποίος το Σάββατο το πρωί δούλευε σε πολυκατοικία στο κέντρο της πόλης του Αιγίου. Ο 55χρονος άνδρας, σύμφων . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Την υποχρεωτική μείωση του ενοικίου για επιχειρήσεις που πλήττονται από την πανδημία επανάφερε ο κοροναϊός. . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Η είδηση ότι η Κομητεία του Πανεπιστημίου Πατρών προτίθεται να εξαιρέσει το Τμήμα Μουσειολογίας Πύργου από το μηχανογραφικό του 2021 ήταν και ο λόγος της κατεπείγουσας σύσκεψης που . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Φρικτό τέλος βρήκε εργαζόμενος σε επιχείριση συντήρησης ανελκυστήρων, ο οποίος το Σάββατο το πρωί δούλευε σε πολυκατοικία στο κέντρο της πόλης του Αιγίου. Ο 55χρονος άνδρας, σύμφωνα με αστυνομικές πηγ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Η είδηση ότι η Κομητεία του Πανεπιστημίου Πατρών προτίθεται να εξαιρέσει το Τμήμα Μουσειολογίας Πύργου από το μηχανογραφικό του 2021 ήταν και ο λόγος της κατεπείγουσας σύσκεψης που συγκάλεσε χθες το β
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ο ιστότοπος αποφοίτων alumni του Πανεπιστημίου Πατρών στοχεύει στην διατήρηση στενών σχέσεων μεταξύ του Ιδρύματος και όσων ολοκληρώνουν τις σπουδές τους. Στον ιστότοπο οι απόφοιτοι μπορούν να ενημερών
Image
Image
© 2020 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search