ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Άλλαξε την πόλη - Η Art in Progress στον Δήμο Ήλιδας»

 

Η Art in Progress με το πρόγραμμά της Άλλαξε την πόλη, συνεχίζει το όραμά της για έναν δημόσιο χώρο γεμάτο χρώμα, πολιτισμό και σύγχρονη τέχνη, μεταλαμπαδεύοντας την τεχνογνωσία, την εμπειρία και την δράση της εκτός Πατρών. 

Μία μοναδική τοιχογραφία 90 μέτρων μήκος υλοποιείται αυτή τη χρονική περίοδο, σε μία ιδιαίτερη τοποθεσία στον Δήμο Ήλιδας, από την καλλιτεχνική ομάδα της Art in Progress και υπό την εικαστική και τεχνική καθοδήγηση του καλλιτεχνικού διευθυντή του ArtWalk, Κλεομένη Κωστόπουλου (KLE).

Το σχέδια που επιμελήθηκε ο KLE ενέχουν την έντονη ιστορική εντοπιότητα αλλά και την «δροσερή» καθημερινότητα της ευρύτερης περιοχής. Το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί σύντομα, ενώ έχει αρχίσει ήδη να τραβά την προσοχή τόσο των τοπικών και εθνικών ΜΜΕ, όσο και των κατοίκων ή των περαστικών επισκεπτών του παραλιακού μετώπου, στην προβλήτα από το πανέμορφο και γραφικό λιμανάκι στο Παλούκι Αμαλιάδας.

Στο πλαίσιο του προγράμματος Άλλαξε την πόλη, θα πραγματοποιηθούν βιωματικά εργαστήρια για παιδιά και μαθητές.

 

Η εξωστρέφεια, οι δημιουργικές συνεργασίες και η εκπαίδευση νέων καλλιτεχνών - τοιχογράφων είναι στις άμεσες προτεραιότητες της Art in Progress για τα επόμενα χρόνια.

Η τοιχογραφία πραγματοποιείται υπό την αγαστή συνεργασία με τον Δήμο Ήλιδας και την σταθερή υποστήριξη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

 

 

 α

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η οικονομική σας κατάσταση στο άμεσο μέλλον;

Τελευταία Νέα

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

“Εφυγε” από την ζωή το απόγευμα του Σαββάτου, ένας από τους ανθρώπους που κυριάρχησαν στην επιχειρηματική ζωή της πόλης τις προηγούμενες δεκαετίες.Ο Γεώργιος Νικολετάτος (στην φωτό . . .
ΚΟΣΜΟΣ

Ο άγνωστος πυροβόλησε δύο φορές τον ελληνορθόδοξο ιερέα, στην περιοχή Jean-Mace, στο 7ο διαμέρισμα της Λιόν και στη συνέχεια διέφυγε. Ακόμη δεν έχουν γίνει γνωστά τα κίνητρα της επ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Φρικτό τέλος βρήκε εργαζόμενος σε επιχείριση συντήρησης ανελκυστήρων, ο οποίος το Σάββατο το πρωί δούλευε σε πολυκατοικία στο κέντρο της πόλης του Αιγίου. Ο 55χρονος άνδρας, σύμφων . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Την υποχρεωτική μείωση του ενοικίου για επιχειρήσεις που πλήττονται από την πανδημία επανάφερε ο κοροναϊός. . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Φρικτό τέλος βρήκε εργαζόμενος σε επιχείριση συντήρησης ανελκυστήρων, ο οποίος το Σάββατο το πρωί δούλευε σε πολυκατοικία στο κέντρο της πόλης του Αιγίου. Ο 55χρονος άνδρας, σύμφωνα με αστυνομικές πηγ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Η είδηση ότι η Κομητεία του Πανεπιστημίου Πατρών προτίθεται να εξαιρέσει το Τμήμα Μουσειολογίας Πύργου από το μηχανογραφικό του 2021 ήταν και ο λόγος της κατεπείγουσας σύσκεψης που συγκάλεσε χθες το β
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ο ιστότοπος αποφοίτων alumni του Πανεπιστημίου Πατρών στοχεύει στην διατήρηση στενών σχέσεων μεταξύ του Ιδρύματος και όσων ολοκληρώνουν τις σπουδές τους. Στον ιστότοπο οι απόφοιτοι μπορούν να ενημερών
Image
Image
© 2020 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search