ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Πέθανε ο σπουδαίος εικαστικός Δημήτρης Ταντανόζης

Ο σπουδαίος εικαστικός Δημήτρης Ταντανόζης έφυγε ξαφνικά από τη ζωή σε ηλικία 55 ετών.

 

Ο εικαστικός συμμετείχε στην έκθεση «Οπτική και Υλοποιημένη Πρόσληψη» στη Δημοτικό Θέατρο Πειραιά μαζί με άλλους 30 σύγχρονους εικαστικούς.

 

Ο Ταντανόζης συμμετείχε στην έκθεση με το έργο του «Απομόνωση». 

 

Ο Δημήτρης Ταντανόζης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη, το 1965. Σπούδασε παιδαγωγικά στην Παιδαγωγική Ακαδημία Θεσσαλονίκης και ζωγραφική στο Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών της Σχολής Καλών Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, από όπου αποφοίτησε ως πρωτεύσας αριστούχος το 1994. 

 

Έχει πραγματοποιήσει επτά ατομικές εκθέσεις και έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, σε δημόσιους και ιδιωτικούς πολιτιστικούς φορείς. Εργάζεται στη Δημόσια Εκπαίδευση από το1988.

 

Όπως αναφέρεται στον κατάλογο της έκθεσης: «Η ιδέα του στόχου είναι το αντικείμενο του Δημήτρη Ταντανόζη, με την έννοια της διασύνδεσης. Ο καλλιτέχνης που πυροβολεί εννοεί τη μεταφορά μιας πρόθεσης από εδώ, εκεί και τη μετατροπή εκείνου που είναι εκεί, αλλά χωρίς να το φέρει εδώ. Είναι η επανάληψη της ζωγραφική λειτουργίας, με τη διαφορά ότι το εκεί δεν είναι ο ζωγραφικός μουσαμάς τον οποίο ο καλλιτέχνης επεξεργάζεται ως το ενδιάμεσο για να φέρει σ’ αυτόν κάτι άλλο, από αλλού, αλλά για τον ίδιο τον καθεαυτό στόχο χωρίς ενδιάμεσο, έναν κοινότοπο μεταλλικό κύβο που επωμιζόμενος να είναι και το αλλού, είναι αδρανής ως προς την οποιαδήποτε επεξεργασία του».

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η οικονομική σας κατάσταση στο άμεσο μέλλον;

Τελευταία Νέα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Φρικτό τέλος βρήκε εργαζόμενος σε επιχείριση συντήρησης ανελκυστήρων, ο οποίος το Σάββατο το πρωί δούλευε σε πολυκατοικία στο κέντρο της πόλης του Αιγίου. Ο 55χρονος άνδρας, σύμφων . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Την υποχρεωτική μείωση του ενοικίου για επιχειρήσεις που πλήττονται από την πανδημία επανάφερε ο κοροναϊός. . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Η είδηση ότι η Κομητεία του Πανεπιστημίου Πατρών προτίθεται να εξαιρέσει το Τμήμα Μουσειολογίας Πύργου από το μηχανογραφικό του 2021 ήταν και ο λόγος της κατεπείγουσας σύσκεψης που . . .
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συγκλονισμένος, όπως και όλη η Ελλάδα, από το θάνατο των δυο παιδιών στη Σάμο μετά το σεισμό των 6,7 Ρίχτερ, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, που βρίσκεται στο νησί, βρέθηκε στο . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Φρικτό τέλος βρήκε εργαζόμενος σε επιχείριση συντήρησης ανελκυστήρων, ο οποίος το Σάββατο το πρωί δούλευε σε πολυκατοικία στο κέντρο της πόλης του Αιγίου. Ο 55χρονος άνδρας, σύμφωνα με αστυνομικές πηγ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Η είδηση ότι η Κομητεία του Πανεπιστημίου Πατρών προτίθεται να εξαιρέσει το Τμήμα Μουσειολογίας Πύργου από το μηχανογραφικό του 2021 ήταν και ο λόγος της κατεπείγουσας σύσκεψης που συγκάλεσε χθες το β
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ο ιστότοπος αποφοίτων alumni του Πανεπιστημίου Πατρών στοχεύει στην διατήρηση στενών σχέσεων μεταξύ του Ιδρύματος και όσων ολοκληρώνουν τις σπουδές τους. Στον ιστότοπο οι απόφοιτοι μπορούν να ενημερών
Image
Image
© 2020 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search