ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η ιστορικός Μαρία Ευθυμίου επανέρχεται στα «Ταξίδια Ιστορίας» της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α.

 Εν όψει του εορτασμού της επετείου των 200 χρόνων από την  Επανάσταση του 1821 καθώς και την  απελευθέρωση της Ελλάδας από τον τουρκικό ζυγό, ο Δήμος Αιγιαλείας και συγκεκριμένα η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Αιγιαλείας (ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α), συνεχίζει τα «Ταξίδια Ιστορίας» μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας της επιχείρησης. Στόχος αυτής της πρωτοβουλίας είναι η ευαισθητοποίηση των πολιτών αλλά και η ουσιαστική εκμάθηση της ιστορίας μέσω μιας άλλης προσέγγισης. Η σημαντική ιστορικός κα Μαρία Ευθυμίου θα πραγματοποιήσει διαδικτυακή διάλεξη την Κυριακή 24 Ιανουαρίου στις 19:00, που θα μεταδοθεί από τις σελίδες της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. στο facebook και το youtube. Στη διάλεξη αυτή, με θέμα «Πελοπόννησος. Η ναυαρχίδα της Επανάστασης του 1821», δίνεται έμφαση στον σημαντικό ρόλο της Πελοποννήσου στην προετοιμασία του Αγώνα, αλλά και στην εξέλιξή του, καθώς πολλά από τα σημαντικά γεγονότα της Επανάστασης που έλαβαν χώρα επί πελοποννησιακού εδάφους.

 

 

 

Πρόκειται για την τρίτη φορά, κατά την οποία η κα Ευθυμίου απευθύνεται στους δημότες του Αιγίου, ενώ την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την ενδιαφέρουσα διάλεξη, θα έχουν και κάτοικοι άλλων περιοχών της Ελλάδας μέσα από τις σελίδες της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α .

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Στην Ένωση Διαπραγματευτών Ελλάδας εξελέγη για πρώτη φορά η Πατρινή αντιστράτηγος ε.α., πολιτευτής της ΝΔ Αχαΐας Ευσταθία Γιαννιά, όπως κάνει γνωστό με ανάρτησή της στο facebook. . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Η Ολυμπιακή Φλόγα θα περάσει από την Πάτρα στις 25 Απριλίου του 2024, στο ταξίδι της προς το Παρίσι για την 33η Ολυμπιάδα. Κατά τη διέλευσή της, θα σταθεί τιμητικά στο σπίτι που γε . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σοβαρό τροχαίο σημειώθηκε στις 2.20 τα ξημερώματα στο χωριό Νησί της Αλεξάνδρειας Ημαθίας. Ένας 36χρονος που οδηγούσε Ι.Χ. εξετράπη της πορείας του, το αυτοκίνητό του έπεσε . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τα Γραφεία Προστασίας Δικαιωμάτων των Ληπτών Υπηρεσιών Υγείας των Νοσοκομείων, τα οποία μέχρι σήμερα δεν είναι επαρκώς γνωστά και δεν έχουν αξιοποιηθεί στο βαθμό που θα έπρεπε, μπο . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Στην Ένωση Διαπραγματευτών Ελλάδας εξελέγη για πρώτη φορά η Πατρινή αντιστράτηγος ε.α., πολιτευτής της ΝΔ Αχαΐας Ευσταθία Γιαννιά, όπως κάνει γνωστό με ανάρτησή της στο facebook. Η ίδια ευχαρίστησε α
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Η Πάτρα υποδέχεται σήμερα στο Δηµαρχείο της, την Ολυµπιακή Φλόγα των 33ων Θερινών Ολυµπιακών Αγώνων «PARIS 2024». Η Φλόγα αναµένεται να φθάσει στην Πάτρα µέσω της Γέφυρας Ρίου- Αντιρρίου, η οποία φέτ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου από τις 8.30 π.μ. έως 5 μ.μ., θα υπάρξει πλημμελής έως και πλήρης διακοπή υδροδότησης, στην περιοχή που περικλείεται από τις οδούς: Φλωρίνης, Τμήμα της Πανεπιστημίου, Αχαϊκή
Image
Image

Search