ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Στάθης Λιβαθινός: Παραιτήθηκε από τη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου

Την παραίτησή του υπέβαλε και επισήμως από τη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου ο Στάθης Λιβαθινός. Το θέμα είχε αποκαλύψει από χθες το enikos.gr και ο Βασίλης Μπουζιώτης, κάνοντας λόγο για καταγγελίες σπουδαστών που υπήρξαν σχετικά με απαξιωτικές συμπεριφορές του και ακραία σχόλιά του.

Ακολουθεί η δήλωση του Στάθη Λιβαθινού:

«ΕΠΙΛΟΓΟΣ

Αγαπημένες μου μαθήτριες και αγαπημένοι μου μαθητές,

Μετά και την τελευταία σας άρνηση να συνεργαστείτε μαζί μου έστω για 2 ώρες την βδομάδα, ώστε να ολοκληρώσετε τον κύκλο των σπουδών σας, μέσα στις δύσκολες εποχές που διανύουμε, δεν μου μένει τίποτα άλλο από το να σας αποχαιρετήσω. Ζητώ και πάλι συγγνώμη αν τυχόν πλήγωσα κάποια ή κάποιον από σας - η όποια αυστηρότητά μου δεν έκρυβε τίποτα περισσότερο από έγνοια και αγωνία, ώστε να αποκτήσετε τα απαραίτητα εφόδια για τη μελλοντική σας πορεία στο θέατρο.

Χρειάστηκε πολύς κόπος και επιμονή χρόνων για να μπορέσω επιτέλους να δημιουργήσω αυτό το Τμήμα Σκηνοθεσίας στο οποίο βρίσκεστε σήμερα, αλλά και να διαθέτει η Σχολή του Εθνικού Θεάτρου τις υποδομές που διαθέτει. Κρατήστε μόνο τα καλά κι αλλάξτε το θέατρο. Σας ευχαριστώ για όλα, όπως και τη διευθύντρια της Σχολής, αλλά και όσους συναδέλφους με στήριξαν. Καλή συνέχεια.

Τι προηγήθηκε

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Βασίλη Μπουζιώτη, κυκλοφορούν δύο σενάρια για τον σκηνοθέτη Στάθη Λιβαθινό που είχε διατελέσει Διευθυντής της πρώτης κρατικής σκηνής μας. Το πρώτο υποστηρίζει ότι ο ίδιος έθεσε εαυτόν εκτός σχολής και το δεύτερο πως απομακρύνθηκε από αυτή, έπειτα από ένα συμβάν που... ξεχείλισε το ποτήρι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ένας εκ των φοιτητών της σχολής κατήγγειλε τον Στάθη Λιβαθινό ότι σε ανύποπτη στιγμή, περνώντας από πρόβα έκανε μεγαλοφώνως για τον ίδιο και τους συμφοιτητές του ένα ομοφοβικό σχόλιο σχετικά με το παίξιμό τους, με αποτέλεσμα εκείνος να μην μπορεί να συνέλθει από την προσβολή.

Μετά λοιπόν από την ανακοίνωση που εξέδωσε ο σύλλογος σπουδαστών του Εθνικού ότι προτίθενται να μιλήσουν δημοσίως πέρα από την περίπτωση Λιγνάδη και για όσα έως τώρα φοβόντουσαν να καταγγείλουν, η Διευθύντρια της σχολής Δηώ Καγκελαρη, συγκάλεσε άμεσα συνάντηση των καθηγητών, κατά την οποία συζητήθηκε εκτενώς η περίπτωση Λιβαθηνού, η συμπεριφορά του στο συγκεκριμένο συμβάν αλλά και η γενική στάση του απέναντι σε σπουδαστές, και έτσι του ζήτησε την παραίτηση του, την οποία και έλαβε.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Μέσα από την ψηφιακή εφαρμογή «MyCoast» θα μπορούν οι πολίτες να υποβάλουν άμεσα καταγγελίες για υπέρβαση των παραχωρήσεων ή για αυθαίρετη κατάληψη παραλίας. Συγκεκριμένα, δ . . .
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τα αποκαλυπτήρια του ψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ για τις ευρωκλογές έκανε ο Στέφανος Κασσελάκης καθώς παρουσίασε στο Κέντρο Πολιτισμού – Ελληνικός Κόσμος και τα πέντε τελευταία ονόματ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ισχυρό μπουρίνι το απόγευμα της Παρασκευής στην περιοχή της Μεσσάτιδας Πατρών, με τα φαινόμενα να είναι έντονα σε Πετρωτό, Σαραβάλι, Κεφαλόβρυσο και Κρήνη. Το σκηνικό του καιρού συ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Λίγα λεπτά μετά το τροχαίο με τραυματισμό δικυκλιστή στους Πέντε Δρόμους της Πάτρας, είχαμε δύο ακόμη με τραυματισμούς. Αρχικά, κοντά στην πλατεία Βουδ, συγκρούστηκαν δύο ΙΧ με απο . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ισχυρό μπουρίνι το απόγευμα της Παρασκευής στην περιοχή της Μεσσάτιδας Πατρών, με τα φαινόμενα να είναι έντονα σε Πετρωτό, Σαραβάλι, Κεφαλόβρυσο και Κρήνη. Το σκηνικό του καιρού συνέθεταν σφοδροί άνεμ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Λίγα λεπτά μετά το τροχαίο με τραυματισμό δικυκλιστή στους Πέντε Δρόμους της Πάτρας, είχαμε δύο ακόμη με τραυματισμούς. Αρχικά, κοντά στην πλατεία Βουδ, συγκρούστηκαν δύο ΙΧ με αποτέλεσμα τον τραυματι
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Στο Γενικό Νοσοκομείο του Πύργου, τραυματισμένος, κατέληξε ένας 19χρονος μετά από άγρια συμπλοκή που σημειώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής στα Χαλικιάτικα. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του patrisnews.c
Image
Image

Search