ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Διαδικτυακή διάλεξη για το Ρωμαϊκό Ωδείο της Πάτρας

Το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πατρών διοργανώνει την ερχόμενη Τετάρτη 10/3/2021 και ώρα 19:00 διάλεξη μέσω διαδικτύου (webinar)της κ. ValentinaDiNapoli, Επίκουρης Καθηγήτριας τoυ Τμήματος, με θέμα:

«Το ρωμαϊκό Ωδείο της Πάτρας:

το αρχαίο μνημείο και η σύγχρονη έρευνα»

Το Ωδείο της Πάτρας, ένα στεγασμένο θεατρικό οικοδόμημα του 2ου αι. μ.Χ., ήταν ένα από τα πιο επιβλητικά και περίοπτα μνημεία της ρωμαϊκής πόλης. Το Ωδείο και το γειτονικό στάδιο χτίστηκαν σε μια γειτονιά της Πάτρας κοντά στην αγορά, που ήταν αφιερωμένη στα θεάματα. Στη διάλεξη —η οποία θα πραγματοποιηθεί στα ελληνικά— θα παρουσιαστούν η ιστορία του μνημείου (και της αποκάλυψής του), τα είδη θεαμάτων που πιθανώς να λάμβαναν χώρα σε αυτό, καθώς επίσης οι προοπτικές της σύγχρονης έρευνας σε σχέση με το συγκεκριμένο μνημείο.Την εκδήλωση θα προλογίσει ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Καθηγητής κ. Χρ. Μπούρας.

Η ValentinaDiNapoli είναι εκλεγμένη Επίκουρη Καθηγήτρια της Αρχαιολογίας του Θεάτρου στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πατρών. Σπούδασε Κλασική Αρχαιολογία στα Πανεπιστήμια της Νάπολης και της Αθήνας. Έχει διατελέσει υπότροφος διαφόρων ιδρυμάτων, μεταξύ των οποίων του Ι.Κ.Υ. και του Ιδρύματος Ωνάση. Έχει δημοσιεύσει μονογραφία για τα θέατρα στη ρωμαϊκή επαρχία της Αχαΐας και έχει συνεπιμεληθείέναν συλλογικό τόμο για τις πιο πρόσφατες έρευνες για τη ρωμαϊκή Ελλάδα. Πολυάριθμα άρθρα και βιβλιοκρισίες της έχουν δημοσιευτεί σε ελληνικά και διεθνή περιοδικά, καθώς και σε συλλογικούς τόμους.

Σύνδεσμος διάλεξης:   https://upatras-gr.zoom.us/j/91517903763

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η οικονομική σας κατάσταση στο άμεσο μέλλον;

Τελευταία Νέα

ΕΛΛΑΔΑ

Ξεκινούν σήμερα οι παραδόσεις του μονοδοσικού εμβολίου της Johnson & Johnson για τον κορονοϊό στην Ευρωπαϊκή Ένωση, σύμφωνα με Ευρωπαίους αξιωματούχους και την εταιρεία.   Η . . .
ΕΛΛΑΔΑ

Στις 14 Μαΐου θα ανοίξει ο τουρισμός όπως δήλωσε η υφυπουργός Τουρισμού, Σοφία Ζαχαράκη. Ωστόσο αποκάλυψε, ότι προς το παρόν, οι κρατήσεις είναι χαμηλά όμως, υπάρχει υψηλό ενδιαφέρ . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Στην Πάτρα κατά πάσα πιθανότητα, θα βρεθεί αύριο, ο Νίκος Χαρδαλιάς. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, θα επισκεφθεί για δεύτερη φορά την Πάτρα μέσα σε μι . . .
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

   Ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων δίνει στη δημοσιότητα σειρά οπτικοακουστικού υλικού στο οποίο αποτυπώνονται οι υπαίθριες εικαστικές εκθέσεις της πόλης μας για τα 20 . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

  Ξεκινάει η διαδικασία ανακαίνισης κτιριακών υποδομών και προσαρμογής τους σε δημιουργικούς κόμβους, στη Δυτική Ελλάδα και στις Περιφέρειες  της Ηπείρου, των Ιονίων Νήσων και της Απουλίας (Ιταλία).
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι, σε χωριό του Πύργου, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Πύργου, ένας άνδρας, (Έλληνας) διότι λειτουργούσε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος ιδιοκτησίας του και ε
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Με αφορμή δημόσιες αναφορές και ανακοινώσεις του σωματείου εργαζομένων ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ στο νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας, ο διοικητής του νοσοκομείου Ηλίας Θεοδωρόπουλος απαντά τα εξής: Την ώρα που η περιοχή μα
Image
Image
© 2021 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search