ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Το Εικαστικό Εργαστήριο του Δήμου Πατρέων και οι προοπτικές της δημιουργικότητας

Το Εικαστικό Εργαστήριο του Δήμου Πατρέων έχει μετατραπεί για μία ακόμα χρονιά σε κύτταρο δημιουργίας και εκπαίδευσης με 430 μαθητές  όλων των ηλικιών να παρακολουθούν και φέτος μαθήματα στα τμήματα  ζωγραφικής, κεραμικής, αγιογραφίας και ιστορίας της τέχνης.

 

Ο χώρος του εργαστηρίου είναι σημείο ουσιαστικής συνάντησης με πτυχές και όψεις των εικαστικών τεχνών. Στην κατεύθυνση αυτή λειτουργούν τμήματα σε διαφορετικούς τομείς και επίπεδα, που απευθύνονται σε όλες τις ηλικίες.

 

 

 

Κάθε χρόνο στα εικαστικά εργαστήρια του  απασχολούνται  περίπου 13-15 εκπαιδευτικοί, λειτουργούν 40 τμήματα (παιδικά και ενηλίκων), τα οποία παρακολουθούν δημότες από τεσσάρων ετών και άνω.

 

Παιδικά τμήματα:

 

Στα παιδικά τμήματα λειτουργούν 23 τμήματα με το σύνολο των μαθητών να ανέρχεται σε  230. Συγκεκριμένα λειτουργούν 4 τμήματα προσχολικής ηλικίας (νηπίων, προνηπίων) με 40 μαθητές,  16 τμήματα δημοτικού με 160 μαθητές και  3 τμήματα Γυμνασίου των 30 μαθητών                             

 

Τα παιδικά τμήματα προσφέρουν μια πρώτη, μεθοδική και απολαυστική, εξοικείωση με τις εικαστικές τέχνες, μέσα από τη δημιουργική ενασχόληση με ένα πλήθος τεχνικών (ζωγραφική, κεραμική, χαρακτική, κατασκευές). Τα παιδιά εισάγονται στον συναρπαστικό κόσμο της τέχνης, καθώς ενισχύεται η επιθυμία τους για πειραματισμό και εξερεύνηση, μέσα από μια ποικιλία αισθητηριακών εμπειριών. Ιδιαίτερη σημασία δίνεται στην πρώτη, αλλά αποφασιστική, συνάντησή τους με έργα διαφόρων κατηγοριών και περιόδων.

 

Τμήματα ενηλίκων/Λυκείου:

 

Συνολικά  λειτουργούν 17 τμήματα με 200 μαθητές από τους οποίος οι 76 παρακολουθούν μαθήματα ζωγραφικής, 78 μαθήματα κεραμικής, 10 μαθήματα αγιογραφίας και 36 μαθήματα ιστορίας της τέχνης.

 

Τα τμήματα ενηλίκων απευθύνονται σε ηλικίες από 16 ετών και άνω  και είναι (ζωγραφικής, κεραμικής,  βυζαντινής εικονογραφίας και ιστορίας της τέχνης) προσφέρουν την ευκαιρία μιας εξειδικευμένης και συστηματικής μαθητείας στις περιοχές αυτές ενώ προσφέρεται ειδική βεβαίωση μετά από τριετείς ή διετείς κύκλους παρακολούθησης.

 

Σε αυτά συμμετέχουν όσοι επιθυμούν να ασχοληθούν σε βάθος στις ειδικές περιοχές των εικαστικών τεχνών. Η σπουδή δεν εστιάζεται μόνο στην κατάκτηση των εκφραστικών μέσων, μέσα από την εκμάθηση των σχετικών τεχνικών, αλλά επεκτείνεται και στη διερεύνηση ενός πλήθους ζητημάτων που συνδέονται με αυτές.

 

Στο Εικαστικό Εργαστήρι διδάσκουν οι ζωγράφοι Αβραμοπούλου Ιφιγένεια, Αγάθου Χρύσα,  Καραλή Βασιλική, Καρατζά Άννα,  Σπηλιοπούλου Ευαγγελία , Στάμου Βασιλική, Φερεντίνος Παναγιώτης , Φούντζουλας Αλέξιος , ΜπρεσούΓκαναέλ  (BressoudGanaelle), οι κεραμίστες Κανελλοπούλου Μαρία, Μεθενίτης Σπύρος ο αγιογράφος – ζωγράφος Λαμπρινάκος Πέτρος και η ιστορικός τέχνης Γιαννούλη Πολυξένη

 

 

 

 

Follow Us

OXYGEN FM

Τελευταία Νέα

ΕΛΛΑΔΑ

Ακραίες εξάρσεις θα παρουσιάσει ο καύσωνας το επόμενο διάστημα, με τις θερμοκρασίες να «σκαρφαλώνουν» πολύ πάνω από τους 40 βαθμούς. Σύμφωνα με ανάρτηση του μετεωρολόγου του Alpha . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Συμπλοκή μεταξύ οργανωμένων οπαδών σημειώθηκε πριν λίγη ώρα έξω από το γήπεδο του Παναθηναϊκού στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, όπου πρόκειται να διεξαχθεί ο φιλικός αγώνας μεταξύ Παναθηναϊ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Στην Πάτρα θα μεταφερθούν τη Δευτέρα το πρωί για νεκροψία, οι σωροί των δύο πρώην συζύγων. Το σοκ από την γυναικοκτονία και την αυτοχειρία του δράστη έχει συγκλονίσει την τοπική κο . . .
LIFE STYLE

Έγκυος στο πρώτο της παιδί φαίνεται να είναι η Αλεξάνδρα Νίκα, σύμφωνα με το protothema.gr. Η σύντροφος του Κωνσταντίνου Αργυρού διανύει τον τέταρτο μήνα της εγκυμοσύνης, χωρίς ωστ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Στην Πάτρα θα μεταφερθούν τη Δευτέρα το πρωί για νεκροψία, οι σωροί των δύο πρώην συζύγων. Το σοκ από την γυναικοκτονία και την αυτοχειρία του δράστη έχει συγκλονίσει την τοπική κοινωνία. Ενα θρίλερ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Στο Λεόντιο Αχαΐας, στα μέρη που δίδαξε και συνελήφθη ο Προστάτης της Πάτρας, Άγιος Ανδρέας, βρέθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας Φωκίων Ζαΐμης. Η περιοχή ονομάζεται «πάτημα» του Αγίου Ανδρέου, αφού υπ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Το πρόγραμμα «ΚΕΘΕΑ ΕΞΕΛΙΞΙΣ» επισκέφθηκαν ο Βουλευτής Αχαΐας και Τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ανδρέας Παναγιωτόπουλος και η Βουλεύτρια του Β1 Βόρειου Τομέα Αθηνών Αθηνά Λινού, στο πλαίσιο της ενημέ
Image
Image

Search