ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Παρουσιάζεται η νέα ποιητική συλλογή του Γ.Ζαρκάδη ‘Μελισσόχορτο’

Η νέα ποιητική συλλογή του Γιάννη Ζαρκάδη ‘ΜΕΛΙΣΣΟΧΟΡΤΟ’ που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μελάνι θα παρουσιαστεί την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2018 στις 20:00 στον Πανηπειρωτικό Σύλλογο Πάτρας (Μουρούζη 14)
θα μιλήσουν:  

  • Κατερίνα Κωστίου, Καθηγήτρια στο Τμήμα Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών
  • Μαρία Ψάχου, Φιλόλογος

Λίγα λόγια για το βιβλίο:
Το ‘ΜΕΛΙΣΣΟΧΟΡΤΟ’ αποτελεί την 5η ποιητική συλλογή του Γιάννη Ζαρκάδη με πρώτη έκδοση τον Οκτώβριο του 2017.
Η  ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ
Κι αν όπως λένε, και σωστό είναι
η ποίηση δεν μεταφράζεται
που πας εσύ καημένη μου ψυχή
εκείνης της ματιάς
το άπιαστο κεντρί
που σ΄ηύρε κάποια μέρα
με λέξεις να το αντέξεις!

Ο Γιάννης Ζαρκάδης γεννήθηκε στην Πέρδικα Θεσπρωτίας (1957). Αποφοίτησε από το Γυμνάσιο Παραμυθιάς και σπούδασε Χημεία στο Πανεπιστήμιο Πάτρας. Διαμένει μόνιμα στην Πάτρα από το 1975. Διδάσκει από το 1980 Μοριακή Βιολογία στην Ιατρική σχολή του Πανεπιστημίου Πάτρας. Τα πρώτα του ποιήματα δημοσιεύτηκαν στο περιοδικό Πλανόδιον (1987). Έχει εκδώσει τις ποιητικές συλλογές: Αχερουσία μνήμη, Πλανόδιον (1991), Βαθιά του ζώου, Συνέχεια (1996) Σαρκοφάγος, Πλανόδιον (2002), Ο λύκος και άλλα αντισώματα, Τυπωθήτω <<λάλον ύδωρ>> (2009).

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Συμφωνείται με την Άμεση λήψη μέτρων (κορίνες, κώνους, αστυνόμευση κλπ) στην Ε.Ο. Πατρών - Πύργου με στόχο την μείωση των ατυχημάτων ;

Τελευταία Νέα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σε άρθρο της στη εφημερίδα «ΠΑΡΟΝ» , η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, εκθειάζει και υπερασπίζεται το ΕΣΥ και τους υγειονομικούς που το υπηρετούν αναφέροντας ότι αυ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ευχάριστα τα νέα από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας. Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία  κάνενας ασθενής με Covid-19 δεν είναι διασωληνομένος. Συγκεκριμένα 16 είναι οι α . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΗΣ ΧΡΙΣΤΙΝΑΣ ΣΠΗΛΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥΟ Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, απευθύνει θερμάσυλλυπητήρια στον Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Έργων Υποδομής το . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Στη Δυτική Ελλάδα οι έλεγχοι για τη διαπίστωση παραβίασης των μέτρωναποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού συνεχίζονται μεαμείωτη ένταση και από την 06:00 ώρα της 23-0 . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ευχάριστα τα νέα από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας. Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία  κάνενας ασθενής με Covid-19 δεν είναι διασωληνομένος. Συγκεκριμένα 16 είναι οι ασθενείς εκ των οποίω
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Στη Δυτική Ελλάδα οι έλεγχοι για τη διαπίστωση παραβίασης των μέτρωναποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού συνεχίζονται μεαμείωτη ένταση και από την 06:00 ώρα της 23-03-2020 μέχρι και σήμ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Η δικαιολογία του νεαρού ήταν πως ο ίδιος δεν ξέρει να γράφει και ζήτησε από έναν φίλο του να του γράψει κάτι. Κι εκείνος πήρε την πρωτοβουλία να γράψει για… ερωτική συνεύρεση!Έγινε κι αυτό στην περιο
Image
Image
© 2020 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search