ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Στο «Επίκεντρο+» επιστρέφει η «Ναπολεοντία»

Η θεατρική παραγωγή του Επίκεντρο+, «Ναπολεοντία», που είναι ένα έργο του Ανδρέα Στάικου σε σκηνοθεσία της Αναστασίας Κουμίδου, επιστρέφει για λίγες μόνον παραστάσεις στις 20, 21 και 22/9 & στις 27, 28 και 29 Σεπτεμβρίου 2019 στις 21.15 το βράδυ. Η παράσταση «Ναπολεοντία», μετά από μία πολύ επιτυχημένη πορεία την προηγούμενη σαιζόν στο Επίκεντρο+ (Αγ. Διονυσίου και Νόρμαν), συμμετείχε στο Διεθνές Φεστιβάλ του Βόλου, όπου χαρακτηρίστηκε ως το “διαμαντάκι του Φεστιβάλ”, έδωσε μία αξέχαστη παράσταση στο Mon Repos καλεσμένη του ΔΗΠΕΘΕ Κέρκυρας όπου εγκωμιάστηκε ως η «ιδανική παράσταση στον ιδανικό χώρο» και τώρα επιστρέφει για 6 μόνον παραστάσεις στην Πάτρα.

Η «Ναπολεοντία» είναι μία από τις πιο ευφυείς και επίκαιρες ελληνικές κωμωδίες που μέσα από την ελαφράδα μιας άλλης εποχής ιχνηλατεί και σχολιάζει καυστικά το σήμερα. Εξελίσσεται στην εποχή του Όθωνα, με βαλς και τσάμικα, καπελίνες και φουστανέλες, καθαρευουσιάνικα και ντοπιολαλιές, σαλόνια και στάβλους, διαφωτισμό και χριστιανοσύνη, Ευρώπη και Ελλάδα.

Λίγα λόγια για το έργο:

Η παράσταση μας μεταφέρει στο Ναύπλιο του 1835. Η οικογένεια Γιαννοπούλου, έλληνες της ομογένειας από την Τεργέστη επιστρέφουν στην Ελλάδα μαζί με την φιλόδοξη υπηρέτρια τους Μαρουλία. Η κόρη τους Ναπολεοντία, προσφέρει στέγη και προστασία σε έναν παλαίμαχο αγωνιστή της επανάστασης του 1821, ονόματι Χαλδούπη. Ο τελευταίος αρχικά εμφανίζεται ως κηπουρός, αλλά γρήγορα αναλαμβάνει νέα καθήκοντα: να παρουσιάζεται ως ζωντανό «έκθεμα» από την ηρωική εποχή της εξεργέσεως κάθε φορά που η οικογένεια δέχεται επισκέψεις.

 

Η Αναστασία Κουμίδου, μετά το βραβευμένο με Έπαινο Κάρολο Κουν 2014 έργο της, Capo D’ Istria, επιστρέφει στην αγαπημένη της ελληνική εποχή του 19ου αιώνα και σκηνοθετεί μια παράσταση υψηλής αισθητικής, με χορό, μουσική και τραγούδια, κι ένα διαρκές βλέμμα στο ιστορικό σταυροδρόμι που προοιωνίζει την ελληνική πραγματικότητα από το τέλος του 19ου αιώνα έως και σήμερα.

 

Ερμηνεύουν (με σειρά εμφάνισης) οι:

 

Νίνα Τουμαζάτου

Παλαιολόγος Χαλίδας

Έφη Πρέκα

Γιώργος Κατσάμπας

Λαμπρινή Ζώτου

Στο ρόλο της Ναπολεοντίας: Ιωάννα Στεφανάτου.

 

Συγγραφέας: Ανδρέας Στάικος

Σκηνοθεσία – εικαστική επιμέλεια: Αναστασία Κουμίδου

Πρωτότυπη μουσική: Πάρις Παρασχόπουλος

Φωτισμοί: Νίκος Σωτηρόπουλος

Ενδυματολόγος: Μαρία Βασιλάκη

Κίνηση-Χορογραφίες: Ζαχαρή Αχιλλεοπούλου

Βοηθός  Σκηνοθέτη: Λαμπρινή Ζώτου

Σχεδιασμός γραφής «Ναπολεοντία»: Aris Hathaway

Φωτογραφίες: Δημήτρης Χριστοδουλόπουλος & Aris Hathaway

Σχεδιασμός εντύπων: Φίλιππος Μποτώνης

Οργάνωση Παραγωγής: Ίλια Ράγκου

Παραγωγή: Επίκεντρο+

Παραστάσεις:

 

Παρασκευή – Σάββατο – Κυριακή,  20- 21- 22 & 27-28-29 Σεπτεμβρίου 2019

Ώρα: 9:15 μ.μ.

 

Τιμές εισιτηρίων: 13€ και 10€ (μειωμένο)

Πληροφορίες – κρατήσεις: 2610 46 10 50.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Στις αρχές του 2020 η Πάτρα ήταν πρωτοπόρος και τοποθέτησε σε πλατείες τις πρώτες ταΐστρες αδέσποτων ζώων, για σκύλους και γάτες, παραδίδοντας μαθήματα φιλοζωίας σε ολόκληρη την χώ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ισχυρή σεισμική δόνηση τώρα στην Πάτρα! Σύμφωνα με τα πρωτα στοιχεια ο σεισμός είχε επίκεντρο τον Πύργου και ήταν μεγέθους 5,8 Ρίχτερ, ενώ είχε μεγάλη διάρκεια.   . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Θεόδωρος Κανελλόπουλος σχολίασε επί της ουσίας την μη αξιοποίηση του λιμανιού της Πάτρας. Η ανάρτησή του«Είναι γνωστό ότι η βιομηχα . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο θα ανακοινώσει σήμερα την απόφαση του για μία από τις πιο αποκρουστικές υποθέσεις, με θύμα ένα ανήλικο παιδί, που έχουν απασχολήσει την Δικαιοσύνη. Την υ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ισχυρή σεισμική δόνηση τώρα στην Πάτρα! Σύμφωνα με τα πρωτα στοιχεια ο σεισμός είχε επίκεντρο τον Πύργου και ήταν μεγέθους 5,8 Ρίχτερ, ενώ είχε μεγάλη διάρκεια.  
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Θεόδωρος Κανελλόπουλος σχολίασε επί της ουσίας την μη αξιοποίηση του λιμανιού της Πάτρας. Η ανάρτησή του«Είναι γνωστό ότι η βιομηχανία της κρουαζιέρας
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σήμερα η οικογένειά της, συγγενέις και φίλοι θα αποχαιρετήσουν την Ντιάνα Καράμπελα - Μαγνησαλή, που έφυγε σε ηλικία 60 ετών. Η εξόδιος ακολουθία θα τελεσθεί στον Ιερό Ναό Αγίου Ανδρέα (νέο) Πατρών σ
Image
Image

Search