ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Πάτρα: "Cine Φως στα κελιά των κρατουμένων" στο Αρχαιολογικό Μουσείο

Εκδήλωση-συζήτηση-προβολή ταινιών για την κινηματογραφική εκπαίδευση στα καταστήματα κράτησης θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 28 Νοεμβρίου στις 18.00 στην αίθουσα του Αμφιθεάτρου του Αρχαιολογικού Μουσείου Πατρών.

Η ανακοίνωση για την εκδήλωση αναφέρει:

Με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλούμε στην εκδήλωση-συζήτηση-προβολή ταινιών του 22ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους και του Νεανικού Πλάνου, με τίτλο "Cine Φως στα κελιά των κρατουμένων", την Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2019, και ώρα 18:00, στην αίθουσα του Αμφιθεάτρου του Αρχαιολογικού Μουσείου Πατρών.

Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει την παρουσίαση του εκπαιδευτικού προγράμματος "Θερινά Μαθήματα Κινηματογραφικής Εκπαίδευσης" που υλοποιήθηκε με εξαιρετική επιτυχία στο 2ο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας του Καταστήματος Κράτησης Αγίου Στεφάνου Πάτρας, από 9 έως 20 Σεπτεμβρίου 2019, με πρωτοβουλία του Νεανικού Πλάνου και την οικονομική υποστήριξη και χρηματοδότηση της Γενικής Γραμματείας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Δια Βίου Μάθησης του Υπουργείου Παιδείας στο πλαίσιο του "Προγράμματος Πρόληψης και Κοινωνικής Υποστήριξης Νέων σε Κίνδυνο".

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθεί η προβολή της βραβευμένης ταινίας ντοκιμαντέρ Tre Maison Dasan / Τρε Μέισον Ντασάν της Denali Tiller, ΗΠΑ 2018, 94΄, καθώς και η προβολή της μικρού μήκους ταινίας ντοκιμαντέρ Πλάνα απ' έξω, Ελλάδα 2019, 15΄, την οποία δημιούργησαν οι συμμετέχοντες εκπαιδευόμενοι του ΣΔΕ του Κ.Κ. Πάτρας, και θα ακολουθήσει συζήτηση με τη συμμετοχή της υπεύθυνης σκηνοθέτιδος του εργαστηρίου ντοκιμαντέρ, του Διευθυντή του 2ου Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας, και εκπροσώπων από το Υπουργείο Παιδείας και το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, καθώς και του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους.

Εδώ μπορείτε να δείτε τα trailer των ταινιών:

Tre Maison Dasan (2018) trailer

Πλάνα απ' έξω (2019) trailer

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Συμφωνείται με την Άμεση λήψη μέτρων (κορίνες, κώνους, αστυνόμευση κλπ) στην Ε.Ο. Πατρών - Πύργου με στόχο την μείωση των ατυχημάτων ;

Τελευταία Νέα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Βρίσκομαι σήμερα εδώ με ανάμεικτα συναισθήματα. Πριν από όλα, με την σκέψη στα θύματα της τρομοκρατίας, τιμώντας την ημέρα μνήμης. Ένα χρέος της πολιτείας προς τους αδικοχαμένους, . . .
ΕΛΛΑΔΑ

 Περίπου 32.000 ευρώ ήταν ο απολογισμός των προστίμων που επιβλήθηκαν για παρεμπόριο μετά τους ελέγχους της περασμένης εβδομάδας.   Το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων και η γε . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

 Ορκίσθηκαν την Παρασκευή 17 Ιανουαρίου και τη Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2020 στο κτίριο της Κεντρικής Υπηρεσίας της 6ης Υ.ΠΕ οι νέοι Διοικητές των κάτωθι Νοσοκομείων από το Διοικητή Γ . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

 Αποφασισμένη να κλείσει το «παράθυρο» με τις Λέσχες Καπνιστών που ξεπηδούν σαν τα μανιτάρια σε όλη την Ελλάδα, εκμεταλλευόμενες τον αντικαπνιστικό νόμο, εμφανίζεται η Εθνική Αρχή . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

 Ορκίσθηκαν την Παρασκευή 17 Ιανουαρίου και τη Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2020 στο κτίριο της Κεντρικής Υπηρεσίας της 6ης Υ.ΠΕ οι νέοι Διοικητές των κάτωθι Νοσοκομείων από το Διοικητή Γιάννη Καρβέλη :  
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

    Ολοκληρώθηκε η διαδικασία μεταφοράς του Κέντρου Εξυπηρέτησης Πολιτών (Κ.Ε.Π.) Αντιρρίου με αποτέλεσμα, οι πολίτες να μπορούν ήδη από την Τετάρτη, 15 Δεκεμβρίου 2020, όπως ήταν και ο αρχικός προγ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

 Τροχαίο συνέβη το μεσημέρι της Δευτέρας στην οδό Κύπρου και στην συμβολή της με την Έλληνος Στρατιώτου, με τον τραυματισμό ενός ατόμου. Το τροχαίο έγινε μετά από σύγκρουση Ι.Χ. με δικύκλο, με αποτέλε
Image
Image
© 2019 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search