ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Πάτρα: "Cine Φως στα κελιά των κρατουμένων" στο Αρχαιολογικό Μουσείο

Εκδήλωση-συζήτηση-προβολή ταινιών για την κινηματογραφική εκπαίδευση στα καταστήματα κράτησης θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 28 Νοεμβρίου στις 18.00 στην αίθουσα του Αμφιθεάτρου του Αρχαιολογικού Μουσείου Πατρών.

Η ανακοίνωση για την εκδήλωση αναφέρει:

Με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλούμε στην εκδήλωση-συζήτηση-προβολή ταινιών του 22ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους και του Νεανικού Πλάνου, με τίτλο "Cine Φως στα κελιά των κρατουμένων", την Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2019, και ώρα 18:00, στην αίθουσα του Αμφιθεάτρου του Αρχαιολογικού Μουσείου Πατρών.

Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει την παρουσίαση του εκπαιδευτικού προγράμματος "Θερινά Μαθήματα Κινηματογραφικής Εκπαίδευσης" που υλοποιήθηκε με εξαιρετική επιτυχία στο 2ο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας του Καταστήματος Κράτησης Αγίου Στεφάνου Πάτρας, από 9 έως 20 Σεπτεμβρίου 2019, με πρωτοβουλία του Νεανικού Πλάνου και την οικονομική υποστήριξη και χρηματοδότηση της Γενικής Γραμματείας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Δια Βίου Μάθησης του Υπουργείου Παιδείας στο πλαίσιο του "Προγράμματος Πρόληψης και Κοινωνικής Υποστήριξης Νέων σε Κίνδυνο".

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθεί η προβολή της βραβευμένης ταινίας ντοκιμαντέρ Tre Maison Dasan / Τρε Μέισον Ντασάν της Denali Tiller, ΗΠΑ 2018, 94΄, καθώς και η προβολή της μικρού μήκους ταινίας ντοκιμαντέρ Πλάνα απ' έξω, Ελλάδα 2019, 15΄, την οποία δημιούργησαν οι συμμετέχοντες εκπαιδευόμενοι του ΣΔΕ του Κ.Κ. Πάτρας, και θα ακολουθήσει συζήτηση με τη συμμετοχή της υπεύθυνης σκηνοθέτιδος του εργαστηρίου ντοκιμαντέρ, του Διευθυντή του 2ου Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας, και εκπροσώπων από το Υπουργείο Παιδείας και το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, καθώς και του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους.

Εδώ μπορείτε να δείτε τα trailer των ταινιών:

Tre Maison Dasan (2018) trailer

Πλάνα απ' έξω (2019) trailer

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η οικονομική σας κατάσταση στο άμεσο μέλλον;

Τελευταία Νέα

ΕΛΛΑΔΑ

Να αναλάβουν την ευθύνη τόσο για την ατομική τους υγεία, όσο και για την ασφάλεια της κοινωνίας, και «να συστρατευτούν με υπευθυνότητα στη μάχη ενάντια στον κοινό εχθρό» καλεί τους . . .
ΚΟΣΜΟΣ

Η απόφαση του Τζο Μπάιντεν να ορίσει την Κάμαλα Χάρις ως υποψήφια αντιπρόεδρο των ΗΠΑ με τους Δημοκρατικούς στις εκλογές του Νοέμβρη, μόνο τυχαία δεν ήταν. Ο Μπάιντεν προανήγγειλε . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Δέκα χρόνια χωρίς νερό. Τώρα παίζουν με τις ζωές μας». Πρωτόγνωρη σε έμπνευση και υλοποίηση η διαμαρτυρία κατοίκων του Σαραβαλίου που δημιούργησαν αυτοσχέδιες αφισέτες με κείμενο . . .
ΚΟΣΜΟΣ

Σε πόλεμο νεύρων και φθοράς επιχειρεί να υποβάλει την Αθήνα η Άγκυρα, καθώς με την αποστολή του Oruc Reis στην ελληνική αλλά μη οριοθετημένη υφαλοκρηπίδα επιδιώκει να αμφισβητήσει . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Την τελευταία της πνοή στην άσφαλτο άφησε το βράδυ της Δευτέρας η 50χρονη, Αγγελική Καλαμπόκα σε τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε στο Ακταίο της Πάτρας. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας «από
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ανοίγει ο δρόμος για την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό του Χιονοδρομικού Κέντρου Καλαβρύτων, καθώς το Ελεγκτικό Συνέδριο άναψε το «πράσινο φως» για να ξεκινήσουν οι διαγωνιστικές διαδικασίες. Ειδι
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Καταγγελίες απο τρεις διαφορετικές θεσμικές πλευρές, με τη μία εξ' αυτών ιδιαιτέρως σοβαρή, που φτάνει μάλιστα στα όρια του «σκανδάλου» και της ανάγκης παρεμβάσεων τόσο του Δήμου όσο και της Δικαιοσύν
Image
Image
© 2020 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search