ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Πάτρα: Από τις 25 Νοεμβρίου "Ο Ρινόκερος"

Το Καλλιτεχνικό Εργαστήρι Υποκριτικής του θεάτρου Επίκεντρο+ παρουσιάζει το έργο του Ευγένιου Ιονέσκο «Ο Ρινόκερος» σε διδασκαλία - σκηνοθεσία του Πατρινού ηθοποιού Βασίλη Κόκκαλη, για τρεις παραστάσεις 25, 26 και 27 Νοεμβρίου 2019 στις 21.15 το βράδυ . Λίγα λόγια για το έργο :

«Ο Ρινόκερος» του Ευγένιου Ιονέσκο μάς περιγράφει μια μικρή επαρχιακή πόλη στην οποία όλοι οι άνθρωποι μετατρέπονται βαθμιαία σε ρινόκερους, δηλαδή χάνουν την ανθρωπιά τους, αποκτηνώνονται και προσαρμόζονται στο κομφορμιστικό ρεύμα της εποχής τους με την ενσωμάτωσή τους στη νέα ζωώδη κυρίαρχη κατάσταση πραγμάτων.

Το έργο κλείνει με την εσωτερική πάλη του πρωταγωνιστή του Μπερανζέ, του τελευταίου που ακόμη παραμένει άνθρωπος, μια και η σύντροφός του Ντέζη υποχώρησε και αυτή και μετατράπηκε σε ρινόκερο. Και ο Μπερανζέ καταλήγει:

«Θα πολεμήσω ενάντια σ’ όλο τον κόσμο! Ενάντια σ’ όλον τον κόσμο! Θα υπερασπίσω τον εαυτόν μου ενάντια σ’ όλο τον κόσμο… δεν θα καθίσω με σταυρωμένα χέρια, θα πολεμήσω… Είμαι ο τελευταίος άνθρωπος… και μέχρι να ‘ρθεί το τέλος θα παραμείνω άνθρωπος! Οχι δεν θα συνθηκολογήσω!… ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΩ ΣΑΝ ΚΑΙ ΣΑΣ!»

Ταυτότητα παράστασης

Σκηνοθεσία: Βασίλης Κόκκαλης

Μουσική - ηχητική επιμέλεια & σύνθεση μουσικής: Βασίλης Γιαννόπουλος

Παίζουν οι: Ιωάννα Αναγνωστοπούλου, Μαρία Βασιλείου, Μαίρη Γεωργογιάννη, Κωνσταντίνος Γκότσης, Αγγελική Κολυπέρα, Λένα Λιακοπούλου, Γιώργος Λογαράς, Βασιλική Μπάρκα-Κατσένου, Ανδρέας Παναγόπουλος, Πολύδωρος Παπαδόπουλος, Βανέσσα Παρασκευοπούλου, Κάραν Πράσσερ, Σπύρος Ρηγόπουλος

Σχεδιασμός αφίσας- προσαρμογή: Κάραν Πράσσερ, Φίλιππος Μποτώνης

Φωτισμοί - 'Ηχος: Νίκος Γιατράκος

Οργάνωση παραγωγής:  Ίλια Ράγκου

Παραγωγή:  Επίκεντρο+  2019

Παραστάσεις:

Ημέρες παραστάσεων: Δευτέρα – Τρίτη – Τετάρτη 25 – 26 – 27 Νοεμβρίου

Ώρα:  21:15

Τιμές εισιτηρίων: 5€ γενική είσοδος

Πληροφορίες  - κρατήσεις:  2610 46 10 50

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η οικονομική σας κατάσταση στο άμεσο μέλλον;

Τελευταία Νέα

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πρωτοβουλία ΤΕΕ για την Αγία Σοφία – Επιστολή σε διεθνείς φορείς και ψήφισμα της Διοικούσας Επιτροπής   Το μείζον ζήτημα της προστασίας της Αγίας Σοφίας, ως Μουσείου και Μνημείου . . .
ΕΛΛΑΔΑ

Την τελευταία του πνοή άφησε το πρωί της Δευτέρας το πεντάχρονο αγοράκι, από το εξωτερικό, που νοσηλευόταν από το περασμένο Σάββατο στη ΜΕΘ της Παιδιατρικής Κλινικής του «Ιπποκράτε . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

             Στό κήρυγμά του τήν Κυριακή 12.7.2020 στόν Ἱερό Ναό τοῦ Ἁγίου Νικολάου Πατρῶν, ἐπί τῇ Ἱερᾷ Μνήμῃ τοῦ Ὁσίου Παϊσίου τοῦ Ἁγιορείτου, ὁ Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρῶν . . .
LIFE STYLE

Η Φαίη Σκορδά στην τελευταία της ανάρτηση άφησε πολλά ερωτηματικά και οι φήμες που την θέλουν να έχει αραβωνιστεί φουντώνουν… Νέα σελίδα στα προσωπικά της Μια πολύ καλή περίοδο σ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

             Στό κήρυγμά του τήν Κυριακή 12.7.2020 στόν Ἱερό Ναό τοῦ Ἁγίου Νικολάου Πατρῶν, ἐπί τῇ Ἱερᾷ Μνήμῃ τοῦ Ὁσίου Παϊσίου τοῦ Ἁγιορείτου, ὁ Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρῶν κ.κ. Χρυσόστομος, ἀ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ξεκινάει αύριο, Τρίτη, 14 Ιουλίου 2020 και ώρα 10:00, η υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής στο εξ αποστάσεως πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης του ΟΑΕΔ «Ενίσχυση Ψηφιακών Δεξιοτήτων - Ψηφιακό
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Επανέρχομαι στο θέμα των ελέγχων με συγκεκριμένες θέσεις , γιατί είδα και δηλώσεις βουλευτών  1 Δεν στέλνω μήνυμα χαλαρότητας μήνυμα ακριβοδίκαιης αντιμετώπισης και αυστηρότητας όπου δει  2 Όμως η μ
Image
Image
© 2020 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search