ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Οι Φίλοι του Νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Πατρών» έκοψαν πίτα

 


Το Σωματείο «Οι Φίλοι του Νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Πατρών» όπου πρόεδρος είναι ο Νίκος Δούρος, πραγματοποίησε την Κυριακή 26 Ιανουαρίου την ετήσια εκδήλωση του όπου έγινε και η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας για το νέο έτος 2020. Το Αρχαιολογικό Μουσείο Πάτρας εγκαινιάστηκε το 2009, έχει μπει πλέον στον 11ο χρόνο λειτουργίας του, και το κτίριο του αποτελεί πραγματικά ένα αρχιτεκτονικό στολίδι. Στα πλαίσια της εκδήλωσης απονεμήθηκε τιμητική πλακέτα στον γνωστό συνδικαλιστή Δημήτρη Ντόντη. Η απονομή έγινε από τον πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων του Υπουργείου Πολιτισμού Δημήτρη Γκοτσόπουλο. Το μουσείο διαθέτει 3 αίθουσες για τις μόνιμες εκθέσεις του, κάθε μια από τις οποίες αποτελεί και ξεχωριστή θεματική ενότητα. Αυτές είναι η αίθουσα του Ιδιωτικού βίου, η αίθουσα της Νεκρόπολης και η αίθουσα του Δημόσιου βίου. Μέσα από τα χιλιάδες εκθέματα που βρίσκονται σε αυτές τις αίθουσες ο επισκέπτης αποκτά μια εικόνα από την αρχαία Πάτρα, την καθημερινότητα αλλά και τις ταφικές συνήθειες του αρχαίου κόσμου. Επίσης το Αρχαιολογικό Μουσείο Πάτρας διαθέτει άλλη μια αίθουσα που φιλοξενεί περιοδικές εκθέσεις, πωλητήριο καθώς και αμφιθέατρο 140 θέσεων όπου και θα φιλοξενηθεί η εκδήλωση του Σωματείου των Φίλων του Μουσείου, το οποίο αξίζει να σημειωθεί πως οργανώθηκε και συστάθηκε σχεδόν αμέσως μόλις άνοιξε το Μουσείο. Αρχαιολογικό Μουσείο Πάτρας: Διεύθυνση, Νέα Εθνική Οδός Πατρών-Αθηνών 38-40, Πάτρα.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Θλίψη στην Κάτω Αχαΐα αλλα και στην ευρύτερη περιοχή από τον είδηση του θανάτου του Διονύση Γκοτσούλια, που διετέλεσε Δήμαρχος Κ. Αχαϊας από το 1995 έως το 2010.  Ο 69χρονος έχασε . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Στήν ἱστορική συνοικία τοῦ Βλατεροῦ Πατρῶν, ὑπάρχει Πλατεία, ἡ ὁποία φέρει τό ὂνομα τοῦ Ἣρωα τῆς Ἑλληνικῆς Ἐπαναστάσεως, Ὀδυσσέως Ἀνδρούτσου, ὃπου καί ἡ προτομή του. Κάθε χρόνο στ . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στα ΓΕΛ οι Πανελλήνιες εξετάσεις έχουν ολοκληρωθεί και από σήμερα Δευτέρα (17.06.2024) αρχίζουν οι εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων και των αγωνισμάτων. Πιο συγκεκριμένα, οι εξετάσ . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σήμερα το πρωί (17/6) στις 08:00 αναμένεται να μεταφερθεί στα δικαστήρια για την απολογία του,ο γνωστός ποινικολόγος, ο οποίος συνελήφθη και κρατείται από χθες για ενδοοικογενειακή . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Θλίψη στην Κάτω Αχαΐα αλλα και στην ευρύτερη περιοχή από τον είδηση του θανάτου του Διονύση Γκοτσούλια, που διετέλεσε Δήμαρχος Κ. Αχαϊας από το 1995 έως το 2010.  Ο 69χρονος έχασε τη μάχη με δύσκολη
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Στήν ἱστορική συνοικία τοῦ Βλατεροῦ Πατρῶν, ὑπάρχει Πλατεία, ἡ ὁποία φέρει τό ὂνομα τοῦ Ἣρωα τῆς Ἑλληνικῆς Ἐπαναστάσεως, Ὀδυσσέως Ἀνδρούτσου, ὃπου καί ἡ προτομή του. Κάθε χρόνο στόν Ἱερό Ναό τοῦ Ἁγίο
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Η Συντονιστική Επιτροπή της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, που συνεδρίασε, αποφάσισε να προτείνει στους Δικηγορικούς Συλλόγους της χώρας συγκέντρωση έξω από το Συμβούλιο της
Image
Image

Search