ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

"Γυμνός οφθαλμός": Το πρόγραμμα του Β' κύκλου προβολών

 Το θέατρο Λιθογραφείον, ο "γυμνός οφθαλμός" και η NS Sound διοργανώνουν δεύτερο κύκλο προβολών με ταινίες από τη Γαλλία και την Αργεντινή.

 

 

Το πρόγραμμα:

 

19 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

 

“Η σκοτεινή πλευρά της καρδιάς” - Ελιζέο Σουμπιέλα / El lado oscuro del corazón - Eliseo Subiela

 

 

 

18 ΜΑΡΤΙΟΥ

 

“Ο άντρας, που κοιτάζει ΝοτιοΑνατολικά” - Ελιζέο Σουμπιέλα / Hombre mirando al sudeste - Eliseo Subiela

 

 

 

08 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

 

'”Ατσα 'Ατσα Κουκαράτσα: οι Κουκάνιο ξανακτυπούν” - Μάριο Πιάτσα / Acha Acha Cucaracha: Cucañο ataca otra vez - Mario Piazza

 

 

 

Ο υπεύθυνος γιά την επιλογή των τεσσάρων ταινιών, Νικόλαος Ε. Καββαδίας, σημειώνει:

 

"Είμαι ευτυχής, που μετά από δυο μήνες επιστρέφω -διά "γυμνού οφθαλμού", πάντα- στη μεγάλη οθόνη του Θεάτρου "Λιθογραφείον".

 

Πίσω από την επιλογή κάθε ταινίας υπάρχει πάντα ένας λόγος.

 

Ας ξεκινήσω από το "Γαλλικό Καν Καν" του μέγιστου Ζαν Ρενουάρ. Δεν βρήκα καλύτερο τρόπο να αποτίσω φόρο τιμής στα χρώματα και τα αρώματα του Πατρινού Καρναβαλιού της παιδικής μου ηλικίας (αυτό, που στην μνήμη μου έχει καταγραφεί σαν ασπρόμαυρο) από το να επιλέξω την συγκεκριμένη ταινία του Ζαν Ρενουάρ.

 

Γιά τον τόσο σπουδαίο και συνάμα τόσο απελπιστικά εκτός Αργεντινής άγνωστο σκηνοθέτη Ελιζέο Σουμπιέλα τι να πω; Δεν φοβούμαι να ομολογήσω, ότι δεν γνώριζα ούτε καν τ΄όνομά του μέχρι το περασμένο φθινόπωρο, όπου χάρις στην Νάννα Παπανικολάου, την Υπεύθυνη των Πολιτιστικών Εκδηλώσεων του Ινστιτούτου Θερβάντες της Αθήνας, ανακάλυψα τον μαγικό αυτό δημιουργό και δυό πραγματικά διαμάντιά του, την "Σκοτεινή Πλευρά της Καρδιάς" και τον "Άντρα, Που Κοιτάζει ΝοτιοΑνατολικά". Αμέσως θέλησα να τα μοιρασθώ μαζί σας!

 

Όσο για τους θρυλικούς Cucañο... Βλέποντας το εξαιρετικό ντοκυμανταίρ του Μάριο Πιάτσα γιά τους Κουκάνιο είπα αυθόρμητα στον εαυτό μου: "αυτό μπορεί να προβληθεί μόνο στο Θέατρο Λιθογραφείον!".

 

Το έχω ξαναγράψει θα το ξαναγράψω: κάθε φορά, που επιστρέφω στο Θέατρο "Λιθογραφείον" είναι για μένα τον άστεγο και πλάνητα γιορτή μεγάλη!

 

Οι προβολές είναι μια συν-διοργάνωση του "γυμνού οφθαλμού", του Θεάτρου "Λιθογραφείον" και της NS Sound, ενώ γίνονται με την συνεργασία του Γαλλικού Ινστιτούτου της Ελλάδας, του Ινστιτούτου Θερβάντες της Αθήνας και της Πρεσβείας της Αργεντινής στην Ελλάδα"

 

 

 

 

Ώρα έναρξης: 20:30

Πληροφορίες - Κρατήσεις: 2610 328394 / f: Θέατρο Λιθογραφείον

 

Είσοδος: 4€

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΑΠΟΨΕΙΣ

της Ουρανίας Πάλμου, Διπλωματούχου πολιτικού μηχανικού - MCS στον περιβαλλοντικό σχεδιασμό, αντιπροέδρου ΤΕΕ ΤΔΕ Η συζήτηση που έγινε για την κατασκευή μαρίνας «Mega  Yacht » στο . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Σοβαρό ατύχημα σημειώθηκε χθες το απόγευμα σε γνωστό σούπερ μάρκετ, στην Τριών Ναυάρχων, στην Πάτρα. Σύμφωνα με πληροφορίες ακρωτηριάστηκε πιθανόν από τροχό κοπής τυριών, το δάχ . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Η Ρεάλ αντιμετώπισε τεράστιες δυσκολίες απέναντι στην Μάντσεστερ Σίτι στο "Έτιχαντ" και στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα ήταν σε θέση άμυνας για να συγκρατήσει τους φορμαρισμένους . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ο Μάνουελ Νόιερ κράτησε το μηδέν απέναντι στην Άρσεναλ και βοήθησε στην πρόκριση της Μπάγερν στα ημιτελικά του Champions League, πανηγυρίζοντας κι ένα ατομικό ρεκόρ. Ο Γερμανός τε . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Με σταθερούς ρυθμούς συνεχίζεται η διενέργεια δειγματοληπτικών ελέγχων προς το ευρύ κοινό  εκ μέρους της 6η ΥΠΕ, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ. Για αύριο Πέμπτη 18 Απριλίου προγραμματίζονται δειγματοληπτ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Το ΔΣ της Π.Ε.Δ.Δ.Ε. στην συνεδρίασή του την Πέμπτη 11 Απριλίου συζήτησε για τις συνθήκες που δημιουργούνται τόσο στην Δυτική Ελλάδα όσο και στην υπόλοιπη χώρα με βάση πολύ σημαντικές μελέτες τοπικών
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Θέματα που άπτονται της συνεργασίας ενόψει της αντιπυρικής περιόδου συζητήθηκαν,σε κλίμα συνεργασίας, μεταξύ του Αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας Φωκίωνα Ζαΐμη και εκπροσώπων των Δασαρχείων της Αχαΐας.  Ο ισχ
Image
Image

Search