ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Baby rally στην Πλαζ

 Μια ημέρα πριν την κορύφωση του Καρναβαλιού των Μικρών με την Μεγάλη Παρέλαση των Μικρών, η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Πατρέων-Καρναβάλι Πάτρας διοργανώνει το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου το πρωί στο Πάρκο Εκπαιδευτικών Δράσεων του Δήμου Πατρέων στην Πλαζ της Αγυιάς το Baby Rally, που θα αποτυπώσει έντονο καρναβαλικό χρώμα και θα προσφέρει νότες ευθυμίας, χαράς και αισιοδοξίας. 

Παιδικά χαμόγελα, αγωνιστικές επιδόσεις, ευφάνταστα παιχνίδια,  αποκριάτικες μεταμφιέσεις αναβατών και ποδηλάτων και κεφάτες καρναβαλικές διαθέσεις θα έρθουν στο προσκήνιο κερδίζοντας τις εντυπώσεις και μεταδίδοντας ελπίδα και ανεμελιά σε μικρούς και μεγάλους.

Από τις 10.30 έως τις 14.00 τα παιδιά 6-12 ετών θα έχουν την τιμητική τους και το Baby Rally που θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με το Σώμα Ελλήνων Οδηγών,  υπόσχεται αξέχαστες στιγμές στους μικρούς μπόμπιρες του Καρναβαλιού μας.

Οι μικροί καρναβαλιστές με τα μεταμφιεσμένα ποδήλατά τους, που φέτος φτάνουν τους 350 (ατομικές και ομαδικές συμμετοχές) ξεπερνώντας κάθε προηγούμενο θα χωριστούν σε ομάδες και θα παραλάβουν τους αριθμούς συμμετοχής τους. Οι μικροί με τα ποδήλατά τους (απαραίτητη προϋπόθεση για την συμμετοχή είναι η καρναβαλική μεταμφίεση τόσο του ποδηλάτου όσο και του αναβάτη και η ηλικία των 6-12 ετών για τους συμμετέχοντες) θα χωριστούν σε δυο κατηγορίες: α)παιδιά ηλικία 6-9 ετών και β)παιδιά ηλικίας 10-12 ετών. 

Τα παιχνίδια του Baby Rally για τις δυο κατηγορίες των παιδιών θα ξετυλιχτούν και για κάθε κατηγορία θα δοθούν 5 βραβεία καλλιτεχνικής αμφίεσης, 5 βραβεία κωμικής αμφίεσης και 5 βραβεία – βαθμολογίας- γενικής κατάταξης. Οι συμμετέχοντες θα βαθμολογηθούν από την Κριτική Επιτροπή του Πατρινού Καρναβαλιού 2020, ενώ θα δοθούν αναμνηστικοί έπαινοι συμμετοχής για όλα τα παιδιά που θα συμμετάσχουν. 

Τα παιδιά εφοδιασμένα με χαρούμενη καρναβαλική διάθεση, πνεύμα συνεργασίας και διάθεση συμμετοχής θα είναι η ιδανικότερη συνθήκη για την επιτυχία του Baby Rally.

Γύρω στις 13.00 για τους μικρούς θα δοθεί η παράσταση καραγκιόζη «Ο Καραγκιόζης Μάγος του Πατρινού Καρναβαλιού» από τον καραγκιοζοπαίχτη Χρήστο Πατρινό και το «Περί Σκιών».

Οι απαρχές της ιστορίας του Baby Rally ανιχνεύονται στα τέλη της δεκαετίας του ΄60. Το 1968 ο δραστήριος σύλλογος «Φυσιολατρικός Πατρών» διοργάνωσε για πρώτη φορά  αγώνες  «Βaby Rally». Επρόκειτο για παιδικούς ποδηλατικούς αγώνες ταχύτητας και δεξιοτεχνίας, στους οποίους λάμβαναν μέρος μικροί μασκαράδες έχοντας μεταμφιέσει ανάλογα και τα ποδήλατά τους. Οι τρομεροί "Μπέμπηδες" του Πατρινού Καρναβαλιού, κατόρθωσαν επί σειρά ετών να κατέχουν ξεχωριστή θέση στην πορεία του θεσμού. Υπήρχαν βραβεία για τα κατορθώματα τους στους αγώνες και για τις αμφιέσεις ποδηλάτων και ποδηλατιστών. Μετά τη διακοπή του Βaby Rally έγιναν κατά καιρούς προσπάθειες για την αναβίωσή του.

Το θρυλικό Baby Rally πραγματοποιήθηκε για τελευταία φορά το 1995, όπου παρέδωσε τη σκυτάλη στο Καρναβάλι των Μικρών το 1996. Τα τελευταία χρόνια αναβίωσε σε μια ιδιαίτερα επιτυχημένη εκδήλωση.

 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σήμερα, 16 Απριλίου, η απεργία στα ΜΜΕ«Με κοινή απόφαση των ΕΣΗΕΑ, ΠΟΕΣΥ, ΠΟΣΠΕΡΤ, ΠΟΕΠΤΥΜ και ΕΤΗΠΤΑ προκηρύσσεται απεργία όλων των δημοσιογράφων, τεχνικών και διοικητικών σε όλα . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Με γνωστά ονόματα στις ευρωλίστες τους τα οποία ανακοίνωσαν σήμερα (15/4), Νέα Δημοκρατία, ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και Νέα Αριστερά, μπαίνουν στην μάχη των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου. Η Ν . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ο Ολυμπιακός ήταν για ακόμα ένα παιχνίδι ισοπεδωτικός κόντρα στον Παναθηναϊκό, δεν έχασε ξανά σετ (3-0) και έκανε το 2-0 στους τελικούς της Volley League ανδρών. Οι "ερυθρόλευκοι" . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Οι δηλώσεις του Σλούκα:Για το ματς: "Είναι ένα σπέσιαλ παιχνίδι, πάντα ιδιαίτερο. Πάντα ένα ντέρμπι Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός κρύβει κινδύνους, υπάρχει άγχος και το πρέπει, όπως εί . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σήμερα, 16 Απριλίου, η απεργία στα ΜΜΕ«Με κοινή απόφαση των ΕΣΗΕΑ, ΠΟΕΣΥ, ΠΟΣΠΕΡΤ, ΠΟΕΠΤΥΜ και ΕΤΗΠΤΑ προκηρύσσεται απεργία όλων των δημοσιογράφων, τεχνικών και διοικητικών σε όλα τα Μέσα Μαζικής Ενημ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού & Εισαγωγικού Συλλόγου Πατρών σε έκτακτη συνεδρίασή του αποφάσισε την συμμετοχή του Συλλόγου στην κινητοποίηση ενάντια στην ακρίβεια στις 17 Απριλίου. Το Διο
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Την παραίτησή του από τη θέση του Αντιπεριφερειάρχη Τουριστικής Ανάπτυξης υπέβαλλε σήμερα στον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριο Φαρμάκη, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Π.Ε. Ηλείας, Δημήτρης Νικολακό
Image
Image

Search