ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Εργαστήρι επικοινωνίας και έκφρασης από τη ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α.

Η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Αιγιαλείας σε συνεργασία με το Θέατρο της Ημέρας, διοργανώνει εργαστήριο επικοινωνίας και έκφρασης - τεχνικές εμψύχωσης ομάδας μέσω του θεατρικού παιχνιδιού, τετράμηνης διάρκειας (σύνολο 50 ώρες).

Το εργαστήριο απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων, ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς, φοιτητές παιδαγωγικών τμημάτων, θεατρολόγους, ηθοποιούς, ειδικούς ανθρωπιστικών και επικοινωνιακών επαγγελμάτων, σε όσους επιθυμούν να γνωρίσουν μ' έναν διαφορετικό τρόπο το θεατρικό φαινόμενο, σε όσους επιχειρούν να διευρύνουν τους επικοινωνιακούς κώδικες και τις διδακτικές μεθοδολογίες, σε όσους αναζητούν ευκαιρίες για δημιουργική έκφραση και μάθηση και σε όσους προβαίνουν σε μια Θέαση του κόσμου, υποκειμενικού και αντικειμενικού.

Το Εργαστήριο θα εμψυχώσει η Ανδρομάχη Μοντζολή (Διδάκτωρ Θεατρολογίας, Σκηνοθέτης - Σκηνογράφος - Ενδυματολόγος, Ειδική σε θέματα Παιδαγωγικής Θεάτρου & Αισθητικής Αγωγής, Καλλιτεχνικός Δ/ντής του Θεάτρου της Ημέρας ) περιγράφει:

«Θα προσεγγίσουμε με βιωματικό κυρίως τρόπο, την μέθοδο του Θεατρικού Παιχνιδιού (πρωτότυπη ψυχαγωγική-εκπαιδευτική-επιστημονική μέθοδος Λάκη Κουρετζή), που επιδιώκει την δια μέσου των τεχνών ευαισθητοποίηση και εκπαίδευση και αποτελεί τον κύριο εκφραστή της Παιδευτικής Θεατρικής έκφρασης.

Με τις βασικές ενότητες του Θεατρικού Παιχνιδιού:

Θα γνωρίσουμε, μέσα από παιχνίδια, βασισμένα σε πολλαπλά ερεθίσματα, ασκήσεις και δρώμενα, τη δομή και τις τεχνικές ανάπτυξής του, τα επίπεδα και τις φάσεις του, τη συγκρότηση και τη δυναμική της ομάδας μέσα από έντονη αισθησιοκινητική δράση και ευαισθητοποίηση.

Θα παίξουμε το παιχνίδι των ρόλων και θα δοκιμάσουμε τεχνικές και φάσεις ανάπτυξης της έκφρασης.

Θα μιλήσουμε μέσα από τη γλώσσα του σώματος και τον Αυτοσχεδιασμό

Θα αξιοποιήσουμε θεματολογικούς πυρήνες, το τυχαίο, το αυθόρμητο, το αυτοσχέδιο και μέσα από δρώμενα ατομικά και ομαδικά θα καταλήξουμε στην Αναπαράσταση, τη σύνθεση μιας σκηνικής δράσης.

Και θα συζητήσουμε για τις Εφαρμογές της μεθόδου στην θεατρική πράξη και την εκπαιδευτική διαδικασία, για το Θέατρο και το θεατρικό παιχνίδι, αλλά και το θέατρο για παιδιά και με παιδιά. Θα καθορίσουμε τον ρόλο του εμψυχωτή και θα προβούμε σε μια Θεατρολογική και παιδαγωγική προσέγγιση του Θ.Π.

Με λίγα λόγια…

Θα επικοινωνήσουμε και θα εκφραστούμε μέσα από τα συναισθήματα.

Και θα περάσουμε μαζί κάποιο ευχάριστο, δημιουργικό και -ελπίζω- ωφέλιμο χρόνο» .

Το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί στο χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου «Αλέκος Μέγαρης» ένα Σαββατοκύριακο κάθε μήνα και ώρα 12:00 - 16:00.

Ημερομηνίες Διεξαγωγής:

Σάββατο 7 και Κυριακή 8 Μαρτίου

Σάββατο 4 και Κυριακή 5 Απριλίου

Σάββατο 9 και Κυριακή 10 Μαΐου

Σάββατο 13 και Κυριακή 14 Ιουνίου

Συνολικό Κόστος συμμετοχής 200 ευρώ/ άτομο

Θα δοθεί Πιστοποίηση Παρακολούθησης από το Θέατρο της Ημέρας

Σημείωση:

Λόγω του βιωματικού χαρακτήρα του σεμιναρίου, οι συμμετέχοντες πρέπει να φορούν άνετα ρούχα (φόρμες, κάλτσες κλπ).Η ολοκλήρωση, εμβάθυνση και διάστασή τους θα εξαρτηθεί κατά μεγάλο βαθμό και από τη δυναμική που θα αναπτύξει η ομάδα.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Συμφωνείται με την Άμεση λήψη μέτρων (κορίνες, κώνους, αστυνόμευση κλπ) στην Ε.Ο. Πατρών - Πύργου με στόχο την μείωση των ατυχημάτων ;

Τελευταία Νέα

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Με τηλεδιάσκεψη συνεδρίασε σήμερα Πέμπτη 9 Απριλίου 2020 το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας (ΣΟΠΠ), υπό την προεδρία του Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Αχαΐας, Χαράλαμπου Μπονάνου. . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Εντοπίστηκαν από πολίτη προχθές το μεσημέρι, σε χωριό της  Αμφιλοχίας, κατά τη διάρκεια εκτέλεσης εργασιών σε αγρόκτημα, δυο οξειδωμένες μη λειτουργικές χειροβομβίδες. Στο σημείο μ . . .
LIFE STYLE

Το τεύχος Απριλίου του Vogue Italia κυκλοφόρησε με ένα εντελώς κενό εξώφυλλο ως απάντηση στην εν εξελίξει κρίση της Covid-19.   Ο αρχισυντάκτης του περιοδικού, Εμανουέλε Φαρνέτι . . .
ΚΟΣΜΟΣ

Tρεις στις δέκα επιχειρήσεις στη Μεγάλη Βρετανία προχώρησε σε απολύσεις εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού.   Σύμφωνα με την «Έρευνα για την επίδραση της Covid-19 στις επιχειρή . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Εντοπίστηκαν από πολίτη προχθές το μεσημέρι, σε χωριό της  Αμφιλοχίας, κατά τη διάρκεια εκτέλεσης εργασιών σε αγρόκτημα, δυο οξειδωμένες μη λειτουργικές χειροβομβίδες. Στο σημείο μετέβησαν αστυνομικοί
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Nεότερη ενημέρωση: Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση κατάσβεσης της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε νωρίτερα, στην Βούντενη Πατρών και καίει έκταση με καλαμιές περίπου 2 στρεμμάτων  Στο σημείο επιχειρ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

 Με το βλέμμα στη «μετά κορωνοϊού ημέρα», η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας αναλύει το νέο τουριστικό περιβάλλον και σχεδιάζει προσεκτικά την στρατηγική και τις δράσεις της, θέτοντας στο επίκεντρο τον εμπλ
Image
Image
© 2020 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search