ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Β' Κύκλος Εργαστηρίων:"Το Θεατρικό Παιχνίδι στήνει γιορτή"

Β' Κύκλος Εργαστηρίων Βιωματικής Μάθησης με θέμα: Το Θεατρικό Παιχνίδι στήνει γιορτή: διαμορφώνοντας τη δομή και το περιεχόμενο ενός σκηνικού αποτελέσματος με την ενεργή συμμετοχή των παιδιών.

Πως ο συντονιστής μιας ομάδας καταφέρνει να κάνει ουσιαστικά συμμέτοχα τα παιδιά σε μια παιδαγωγική διαδικασία, όπου σέβεται την έμφυτη ανάγκη για παιχνίδι, τις ιδέες, τα βιώματα και την διαφορετικότητα του κάθε μέλους αλλά και ολόκληρης της ομάδας; Σε ποιο βαθμό παρεμβαίνει ώστε να δομήσει το περιεχόμενο μιας παρουσίασης μαζί με τα παιδιά χωρίς να τα καθοδηγεί αυστηρά;

Στα εργαστήρια αυτού του κύκλου, αναλύουμε τα παραπάνω ερωτήματα και βιώνουμε τρόπους μέσα από παιχνίδια και ασκήσεις ώστε η διαμόρφωση ενός σκηνικού αποτελέσματος να δίνει την ευκαιρία στο άτομο να εκφράσει συναισθήματά και επιθυμίες, να συνεργαστεί, να επικοινωνήσει και να συμμετέχει σε ένα δημιουργικό συμβάν.

Μέσα από τη γνωριμία με τις φάσεις και τις βασικές τεχνικές του Θεατρικού Παιχνιδιού, ανακαλύπτουμε τη σχέση της Παιδαγωγικής με το Θέατρο. Επιπλέον με αφορμή την επεξεργασία ερεθισμάτων ποικίλων μορφών τέχνης, ευαισθητοποιούμαστε και αποκτούμε εμπειρία ως προς την οργάνωση μιας σκηνικής παρουσίασης.

Η βασική τεχνική που αξιοποιείται στα εργαστήρια είναι το Θεατρικό Παιχνίδι, σύμφωνα με τη μέθοδο του Λάκη Κουρετζή.

Τα εργαστήρια συντονίζει και εμψυχώνει η Παιδαγωγός & Εμψυχώτρια Θεατρικού Παιχνιδιού, Ανδριάνα Ταβαντζή.

*Μειωμένο Κόστος σε φοιτητές και σε όσους παρακολούθησαν τον Α’ Κύκλο Εργαστηρίων: «Ο Κύκλος της Ομάδας».

Πληροφορίες - Εγγραφές:

ΟροΠαίδιο

Κανακάρη 101β

2160220034, 6908278464

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η οικονομική σας κατάσταση στο άμεσο μέλλον;

Τελευταία Νέα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Στο σκοτάδι παραμένει εδώ και μια ώρα μεγάλο τμήμα του κέντρου της Πάτρας. Πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει σημειωθεί εκτεταμένη διακοπή ρεύματος στην οδό Βορείου Ηπείρου, Μαιζώνος, . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Παράσυρση πεζού με εγκατάλειψη σημειώθηκε το απόγευμα της Τρίτης στα Βραχνέικα. Tο τροχαίο έγινε στην παραλιακή οδό, με τον οδηγό του οχήματος να εγκαταλείπει το σημείο. Ωστόσο φα . . .
ΕΛΛΑΔΑ

ανθασμένη και προκλητική χαρακτηρίζει την απόφαση Ερντογάν για τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, ο μουφτής Κομοτηνής, Δρ. Χαλήλ Τζιχάντ, εκφράζοντας φόβο ότι μπορεί να προκαλ . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού στη χώρα μας έχει ανησυχήσει τους λοιμωξιολόγους που πραγματοποίησαν σύσκεψη προτείνοντας την επαναφορά της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας για . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Στο σκοτάδι παραμένει εδώ και μια ώρα μεγάλο τμήμα του κέντρου της Πάτρας. Πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει σημειωθεί εκτεταμένη διακοπή ρεύματος στην οδό Βορείου Ηπείρου, Μαιζώνος, Κορίνθου με πολλούς
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Παράσυρση πεζού με εγκατάλειψη σημειώθηκε το απόγευμα της Τρίτης στα Βραχνέικα. Tο τροχαίο έγινε στην παραλιακή οδό, με τον οδηγό του οχήματος να εγκαταλείπει το σημείο. Ωστόσο φαίνεται πώς αυτόπτες
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

«Κανένα παιδί χωρίς οικογενειακή θαλπωρή». Αυτό ήταν το μήνυμα που έστειλε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, αμέσως μετά την υπογραφή του Πρωτοκόλλου Συνεργασίας με το «Σκαγιοπούλε
Image
Image
© 2020 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search