ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ένωση Καλαβρυτινών Αθήνας: Οι θέσεις για τα 200 χρόνια από την έναρξη του αγώνα του 1821

Η Ένωση Καλαβρυτινών Αθήνας ανακοίνωσε τις θέσεις και τον προγραμματισμό των δράσεών της στα πλαίσια των εκδηλώσεων για τα 200 χρόνια από την έναρξη του εθνοαπελευθερωτικού αγώνα του 1821. Οι βασικές θέσεις της Ένωσης, ομόφωνα αποφασισμένες από το Διοικητικό της Συμβούλιο, στη βάση εισήγησης του κ. Μίμη Χριστοδούλου, συνοψίζονται ως εξής:

Οι σχετικές εκδηλώσεις αποτελούν θέμα εθνικού ενδιαφέροντος και γι αυτό τον κεντρικό καθορισμό των στόχων και της οργάνωσης  πρέπει να έχει το κράτος σε κεντρικό, περιφερειακό και δημοτικό επίπεδο. Η Ένωση θα συμβάλει με όλες της τις δυνάμεις στην επιτυχία των εν λόγω εκδηλώσεων, σε αγαστή συνεργασία με τους λοιπούς Καλαβρυτινούς φορείς και συλλόγους.

Οι κεντρικοί στόχοι των εκδηλώσεων πρέπει να είναι κυρίως η προβολή των στοιχείων του εθνικοαπελευθερωτικού μας αγώνα, η ανάδειξη της ιστορικής σύνδεσης του νεοϊδρυθέντος Ελληνικού κράτους με τις ένδοξες ιστορικές και πολιτιστικές παρακαταθήκες του Ελληνικού λαού, η αποκάλυψη και παρουσίαση  της πορείας των 200 χρόνων ελεύθερου εθνικού βίου, η παρουσίαση της δυναμικής και των δυνατοτήτων που υπάρχουν για την μελλοντική μας συνέχεια και η ενίσχυση της γνώσης και της αυτογνωσίας του ελληνικού λαού.

Κεντρικά στοιχεία του συνόλου των σχετικών εκδηλώσεων πρέπει να σχεδιασθούν έτσι, ώστε να υλοποιηθούν στα Καλάβρυτα, λόγω της ιστορίας της πόλης, παλιότερης και πιο πρόσφατης, και της σύνδεσής της με την έναρξη του εθνικοαπελευθερωτικού μας αγώνα, όπως και την ύπαρξη  ισχυρότατων εθνικών συμβόλων στην περιοχή μας.

Η Ένωση Καλαβρυτινών Αθήνας έχει σχεδιάσει ένα πρόγραμμα συμμετοχής με εκδηλώσεις του εκτείνονται, από πλευράς προγραμματιζόμενης υλοποίησης, καθόλη την διάρκεια του εορταστικού έτους 2021. Ο προγραμματισμός έχει υποβληθεί στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος από τις 18 Φεβρουαρίου 2020 και είναι απόλυτα συμβατός με τους στόχους που αυτή έχει καθορίσει. Το πρόγραμμα της Ένωσης είναι λεπτομερειακά κοστολογημένο, υλοποιήσιμο και πολυθεματικό. Η απόφαση της Περιφέρειας αναμένεται.

«Πέραν από το όποιο δικό μας πρόγραμμα» τόνισε ο Πρόεδρος της Ένωσης κ. Ευθύμιος Βαζαίος «έχουμε τη δυνατότητα και όλη την καλή διάθεση να συντρέξουμε τόσο το Δήμο Καλαβρύτων και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, όσο και άλλους Καλαβρυτινούς συλλόγους στην υλοποίηση των δικών τους προγραμμάτων σχετικών με τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821».

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η οικονομική σας κατάσταση στο άμεσο μέλλον;

Τελευταία Νέα

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τα λάθη στις φορολογικές δηλώσεις τρομάζουν τους φορολογούμενους, για ενδεχόμενα μπλεξίματα με την εφορία και την επιβολή προστίμων, αλλά αυτό δεν ισχύει πάντα, καθώς υπάρχουν περι . . .
ΚΟΣΜΟΣ

Τα διαζύγια εκτοξεύτηκαν κατά 30% εξαιτίας του παρατεταμένου "lockdown" στην Ιταλία σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα "Corriere della Sera".Οι πεταμένες κάλτσες στο πάτωμα, η αποκάλ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιείται αυτή την ώρα στο κέντρο της Πάτρας. Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Γεωργίου οι εκπαιδευτικοί στο πλαίσιο των των πανελλαδικών . . .
ΚΟΣΜΟΣ

Η Σουηδία κάνει λόγο για πολιτική απόφαση και όχι υγειονομική αν αποκλειστούν οι πολίτες της από τυχόν άνοιγμα των συνόρων στις σκανδιναβικές χώρες.Αυτό τόνισε μεταξύ άλλων η υπουρ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιείται αυτή την ώρα στο κέντρο της Πάτρας. Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Γεωργίου οι εκπαιδευτικοί στο πλαίσιο των των πανελλαδικών κινητοποιήσεων που
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σήμερα Τρίτη, 26 Μαΐου θα γιορτάσει η Χριστιανοσύνη την Ανάσταση του Θεανθρώπου, καθώς τα μεσάνυχτα θα ηχήσουν οι καμπάνες σε όλες τις εκκλησίες της χώρας, μιας κι αυτό δεν κατέστη δυνατό το Πάσχα, λό
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Μια τραγική είδηση έγινε γνωστή πριν λίγη ώρα και γέμισε με θλίψη ολόκληρη την Ναυπακτία. Ένα 9χρόνο κοριτσάκι το οποίο νοσηλευόταν σε νοσοκομείο της Αθήνας έφυγε από την ζωή. Βαρύ το χτύπημα της μοίρ
Image
Image
© 2020 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search