ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Αίγιο: Εκθεση με 6 ενότητες για κάθε αρχαιολογική θέση - Παρέμβαση στο Μουσείο

Σε φάση επέκτασης, ανακαίνισης και αναβάθμισης εισέρχεται - μέχρι το Πάσχα - το Αρχαιολογικό Μουσείο Αιγίου, αφού η η Εφορεία Αρχαιοτήτων Αχαΐας θα εκτελέσει εργασίες 200.000 ευρώ, από το πρόγραμμα Interreg Ελλάδας - Ιταλίας, μέσω της Περιφέρειας.

Το ακίνητο - κομψοτέχνημα του Ερνέστου Τσίλλερ, που δεν είναι άλλο από την Παλαιά Αγορά του Αιγίου, έχει παραχωρηθεί, από τον Δήμο Αιγιάλειας στον οποίο ανήκει, προς το υπουργείο Πολιτισμού για άλλα 15 έτη (αρχικά το 1983 για 30 χρόνια), προκειμένου να γίνει επέκταση της έκθεσης στη γύρω στοά και να καταστούν επισκέψιμα αρχαιολογικά ευρήματα από Αίγιο, Ελίκη, Κερύνεια, ενώ θα μπουν «πινελιές» και στην υπάρχουσα έκθεση, με βάψιμο προθηκών, αλλαγή στηριγμάτων κ.ά. , ώστε να συνδέεται οπτικά με την νέα.
Με δεδομένο ότι σήμερα ο Μουσείο μετά βίας έχει επισκεψιμότητα περί τα 1.000 άτομα ετησίως, στόχος της ΕΦΑ είναι να το κάνει πιο ελκυστικό, καθότι και ωραίο κτίριο είναι και σημαντικά αντικείμενα φιλοξενεί εκθέματα, ενώ δύναται να στεγάζει παράλληλες εκδηλώσεις, σχετικές με τον χώρο, που εκ των πραγμάτων εισέρχεται σε περίοδο εξωστρέφειας και προβολής του.

Σύμφωνα με τη μελέτη, η νέα έκθεση θα αναπτυχθεί περιμετρικά του αίθριου του Μουσείου και θα διαρθρώνεται σε 6 ενότητες, μία για κάθε αρχαιολογική θέση.

Η ΕΦΑ αποκαθιστά πάντα το κτιρίο και συγκεντρώνει όλα τα αρχαιολογικά ευρήματα που βρίσκονται σε αποθήκες, μουσεία και συλλογές της Αχαΐας, στεγάζοντας εργαστήρια συντήρησης ευρημάτων σωστικών και συστηματικών ανασκαφών της Αιγιάλειας, έχει οργανώσει αποθήκες κ.ά. , τώρα δε θα προβεί στην επέκταση της έκθεσης, με επιλεγμένες αρχαιότητες από πρόσφατες ανασκαφές, κάτι που αναμένεται ν' αναβαθμίσει την ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά του τόπου.

Το νέο έργο αποτελείται από δύο υποέργα, ένα της προμήθειας και τοποθέτησης προθηκών και ένα οργάνωσης της επέκτασης της έκθεσης.
Η «Ομάδα Εργασίας» που συνέστησε η ΕΦΑ αποτελείται από τους:
> Αναστασία Κουμούση (διευθύντρια - επικεφαλής επίβλεψης)
> Ανδρέα Βόρδο (αρχαιολόγο - επιβλέποντα αρχαιολογικών εργασιών)
> Βασιλική Σκόνδρα - Βασίλειο Παπασπυρόπουλο (μηχανικούς - επιβλέποντες τεχνικών εργασιών)
> Χριστίνα Χαρίτου (υπάλληλο - υπεύθυνη λογαριασμού του έργου)
> Ελένη Γαζετά (υπάλληλο - υπεύθυνη οικονομικής διαχείρισης)
> Σεβαστιανή Γαϊτανίδου (υπάλληλο- υπεύθυνη επικοινωνίας και διαχειριστικής υποστήριξης).


Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η οικονομική σας κατάσταση στο άμεσο μέλλον;

Τελευταία Νέα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στη δημοσιότητα έδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τη λίστα με τα ΜΜΕ και τα ποσά που έλαβαν για την καμπάνια για τον κορωνοϊό. Στο briefing ο κ. Πέτσας είπε μεταξύ άλλων: Από την π . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ζημιές άφησε πίσω της η κακοκαιρία που έπληξε την Κυριακή και τον νομό Αχαίας  Καλλιέργειες της Άρλας δυτικής Αχαΐας έχουν σύμφωνα με τις πληροφορίες τεράστια ζημιά. Οι καρποί "κά . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Άστατος είναι σήμερα ο καιρός και όπως φαίνεται θα χαλάσει περισσότερο τις επόμενες ώρες. Τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες εκδηλώνονται τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας 06 . . .
ΚΟΣΜΟΣ

Ο επίσημος απολογισμός των κρουσμάτων του κορονοϊού στη Ρωσία, ο τέταρτος μεγαλύτερος στον κόσμο, αυξήθηκε σήμερα σε 687.862, αφού αξιωματούχοι ανέφεραν 6.611 νέες μολύνσεις τις τε . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Άστατος είναι σήμερα ο καιρός και όπως φαίνεται θα χαλάσει περισσότερο τις επόμενες ώρες. Τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες εκδηλώνονται τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας 06/07 σε αρκετές περιο
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Τρεις μολότοφ πέταξαν το βράδυ της Κυριακής, άγνωστοι έξω από το 51ο δημοτικό σχολείο Πάτρας. Σύμφωνα με πληροφορίες οι δύο από τις τρεις εξερράγησαν.  Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της Αστυνομίας.
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Μέχρι και χθες βράδυ, ένα άτομο νοσηλευόταν διασωληνωμένο στο ΠΓΝΠ, αλλά σε σταθερή κατάσταση οι οποία δεν ενέπνεε ανησυχία. Αλλα τρία άτομα νοσηλεύονται επίσης χωρίς βαριά συμπτώματα. Τα αποτελέσματα
Image
Image
© 2020 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search