ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Εμπλουτίζεται η ηλεκτρονική πλατφόρμα του Πολιτιστικού Οργανισμού

Εμπλουτίζεται η ηλεκτρονική πλατφόρμα του Πολιτιστικού Οργανισμού με την σημαντική έκθεση της Δημοτικής Βιβλιοθήκης- Δημοτικής Πινακοθήκης του «Φωτογραφικού Αρχείου Δωρή» Ένα από τα σημαντικότερα αποκτήματα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Πατρών, διαθέτει δωρεάν στο κοινό σε ψηφιακή μορφή ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων.

Πρόκειται για το μοναδικής σπουδαιότητας «Φωτογραφικό Αρχείο Δωρή», το οποίο είναι αποτέλεσμα της καλλιτεχνικής εργασίας του αρχιτέκτονα Μιχάλη Δωρή και αφορά στα έτη 1969-1971, που η οικογένειά του εμπιστεύτηκε στη Δημοτική Βιβλιοθήκη του Πολιτιστικού Οργανισμού.

Το υλικό είχε παρουσιαστεί στους φίλους της φωτογραφίας και όχι μόνο, μέσα από την έκθεση «Πόλισμα δόμων και πολιτισμού. Η Πάτρα μέσα από τον φακό του αρχιτέκτονα Μιχάλη Δωρή», η οποία είχε φιλοξενηθεί στη Δημοτική Πινακοθήκη και την επισκέφθηκαν πάνω από 2000 άτομα. Στο πλαίσιο της έκθεσης, είχε εκτυπωθεί ένα ξεχωριστής αισθητικής και ενδιαφέροντος λεύκωμα.

Η οργάνωση της έκθεσης και η ψηφιοποίηση του υλικού ήταν προϊόν κοπιώδους εργασίας επιτροπής στην οποία συμμετείχαν, εκτός της Προϊσταμένης και των εργαζομένων της Δημοτικής Βιβλιοθήκης, η Διευθύντρια και οι εργαζόμενοι της Διεύθυνσης Αρχιτεκτονικού Έργου και Περιβάλλοντος Δήμου Πατρέων, ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Πατρών Βασίλης Παππάς, η Βασιλική Φαρμάκη (Αρχιτέκτων), η Κατερίνα Ζησιμοπούλου (Αρχιτέκτων).

Η δημοσίευση και αυτού του ψηφιακού υλικού, δεν είναι τυχαία, καθώς στην δύσκολη κατάσταση που έχουν περιέλθει τα λαϊκά στρώματα, με το φόβο της πανδημίας και της αβεβαιότητας για την επόμενη μέρα, ο Πολιτιστικός Οργανισμός προσπαθεί να συμβάλει στην τόνωση του ηθικού τους, αξιοποιώντας τις δυνατότητες της σύγχρονης ψηφιακής τεχνολογίας.

Η διάθεση μέσω του διαδικτύου, του υλικού που εμπεριέχεται στο λεύκωμα το οποίο αφορά στο αρχείο Δωρή, αποτελεί συνέχεια της προσπάθειας που έχει ξεκινήσει ήδη, με την ανάρτηση και δωρεάν πρόσβαση σε λευκώματα από σημαντικές εκθέσεις: ζωγραφική του Γιώργου Οικονόμου, του Στέφανου Δασκαλάκη, του Μιχάλη Μαδένη, του Γιώργου Ρόρρη, το ψηφιδωτό και ζωγραφικό έργο των Γιάννη και Νίκου Κολέφα, τη γλυπτική του Διονύση Γερολυμάτου, το εικαστικό έργο των διδασκόντων του Εικαστικού Εργαστηρίου Πατρών, τη ζωγραφική του Γρηγόρη Παπαθεοδώρου και τα χαρακτικά της Ζιζής Μακρή, που έχει οργανώσει και φιλοξενήσει η Δημοτική Πινακοθήκη Πατρών.

Όπως σημειώνει η Πρόεδρος του Οργανισμού Κατερίνα Γεροπαναγιώτη– Θεοδωρακοπούλου, η δημιουργία κι η γνώση δεν πρέπει να σταματήσουν, αντιθέτως αυτές θα μας ενδυναμώσουν, ο αγώνας δε σταματά γιατί πρέπει να μείνουμε δυνατοί. Σκοπεύουμε με κάθε τρόπο να συμβάλλουμε σε αυτό υπό αυτούς τους όρους και συνθήκες γι’ αυτό και σύντομα θα ανακοινωθούν και οι επόμενες αντίστοιχες πρωτοβουλίες μας.

Το link στο οποίο μπορεί να αποκτήσει κάποιος πρόσβαση στο υλικό είναι https://bit.ly/3e8Wzm6

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η οικονομική σας κατάσταση στο άμεσο μέλλον;

Τελευταία Νέα

ΜΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

  φωτο fb Κω. Φαλτσέτος . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Τα δύο άτομα που επέβαιναν σε μαύρη μηχανή 600 κυβικών, και φορούσαν μαύρα ρούχα και άσπρα κράνη, έδρασαν αστραπιαία, ενώ τώρα μάλλον επιβαίνουν σε πράσινο όχημα και κινούνται προς . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Ενεργοποιούνται από τη Δευτέρα 1η Ιουνίου οι νέοι συντελεστές ΦΠΑ σε δεκάδες προϊόντα σύμφωνα με την τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή την Τετάρτη. . . .
LIFE STYLE

Ο Νίκος Χαρδαλιάς, έχοντας στο πλευρό του τον καθηγητή λοιμωξιολογίας Σωτήρη Τσιόδρα, όσο διήρκησε η πανδημία του κορονοϊού στη χώρα, έδιναν ραντεβού με τους τηλεθεατές σχεδόν καθη . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σε μια προσπάθεια να καλυφθεί το έλλειμμα εργατικών χεριών σε εποχιακές αγροτικές εργασίες, το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης κατέθεσε τροπολογία, με την οποία επιχειρείται να δοθεί η δυνατότητα σε ανέ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Στα θρανία επιστρέφουν από την Δευτέρα 1η Ιουνίου και οι μικροί μαθητές της χώρας μας καθώς ανοίγουν τα δημοτικά σχολεία, τα νηπιαγωγεία αλλά και οι βρεφικοί και παιδικοί σταθμοί.Υπενθυμίζεται πως, όπ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Με επιτυχία πραγματοποπιήθηκε η συγκέντρωση των καρναβαλιστών για τη «Στέγη Για Το Καρναβάλι», το βράδυ της Πέμπτης στην πλατεία Γεωργίου της Πάτρας  Τα πληρώματα του ΑΣΟ ακολουθώντας τη δική τους φω
Image
Image
© 2020 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search