ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Η ανθρωπογεωγραφία των ψηφοδελτίων Αχαίας

Οι εκπλήξεις και τα... παιχνίδια δεν φαίνονται στα ψηφοδέλτια ούτε του ΣΥΡΙΖΑ αλλά ούτε και στην ΝΔ στην Αχαία.

Εκεί που τα κόμματα .... τζογάρουν και μάλιστα δυνατά για μια θέση στο κοινοβούλιο είναι στο ΠΑΣΟΚ- ΔΗΜΑΡ και στη Λαική Ενότητα.

Στο ΠΑΣΟΚ επιστρατεύτηκε η ίδια η Φώφη Γεννηματά προκειμένου να ενισχύσει το ψηφοδέλτιο με στόχο, όμως, να εκλεγεί ο κ. Θεόδωρος Παπαθεοδώρου ο οποίος βρίσκεται δεύτερος στη λίστα αλλά με τη συμφωνία ότι η κ. Γεννηματά θα κρητήσει την έδρα της Αθήνας.

Αυτό το γεγονός δημιούργησε αντιδράσεις με απαοτέλεσμα οι υποψήψιοι που είχαν πάει καλά στις προηγούμενες εκλογές, κ. Σπηλιόπουλος και Ρούπας, να μεταφερθούν, με δική τους απαίτηση, τιμητικά στις τελευταίεςθέσεις.

Να σημειώσουμε ωστόσο ότι πολλά στελέχη της ΔΗΜΑΡ δεν έχουν συμφωνήσει με την ηγεσία τους σχετικά με τη συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ και έχουν ταχθεί στο πλευρό του ΣΥΡΙΖΑ με πρώτον τον πρώην πρόεδρο κ. Φώτη Κουβέλη.

Απο την πλευρά της Λαικής Ενότητας και μετά την άρνηση του Βασίλη Χατζηλάμπρου να συμμετάσχει στο ψηφοδέλτιο, “κατέβασαν” το... βαρύ όνομα του κ. Κωνσταντίνου Λαμπαβίτσα με στόχο μια έδρα στην Αχαία η οποία φυσικά θα “κοπεί” απο τον ΣΥΡΙΖΑ που φαίνεται, αν πάνε όλα καλά , να εκλέγει δυο βουλευτές δηλαδή την κ. Σία Αναγνωστοπούλου και τον κ. Κώστα Σπαρτινό.

Όλα αυτά βεβαίως μπορούν να ανατραπούν αν ανεβάσει ποσοστά η ΝΔ και εκλέξει δεύτερο βουλευτή όπου αυτή τη φορά μετά το όνομα του κ. Κατσανιώτη είναι στη λίστα δεύτερος ο κ. Άγγελος Τσιγκρής αν , όπως λένε αυτοί που ήδη έχουν αρχίσει να κάνουν τις εκτιμήσεις, ο δεύτερος βουλευτής μπορεί να εκλεγεί για τη ΝΔ σε βάρος των ΑΝ-ΕΛ που μέχρι πρόσφατα διατηρούσαν έδρα στην Αχαία πλην όμως οι δημοσκοπήσει φέρουν με χαμηλά ποσοστά πλέον του κόμμα του Πάνου Καμμένου.

Αναμφίβολα δεν υπάρχει πρόβλημα με την έδρα του ΚΚΕ όπου και σε αυτές τις εκλογές επικεφαλής είναι ο κ. Νίκος Καραθανασόπουλος . Η Ήρα Κουρή, πρώην Αντιδήμαρχος επί δημαρχίας Δημαρά που είχε προσχωρήσει στον ΣΥΡΙΖΑ, αποχώρησε και πλέον κατέρχεται ως συνεργαζόμενη με το ΚΚΕ καταλαμβάνοντας την έκτη θέση στο ψηφοδέλτιο Αχαίας.

Στο “Ποτάμι” επικεφαλής είναι ο Ιάσων Φωτήλας που δεν φαίνεται να αντιμετωπίζει πρόβλημα .

Αξίζει να σημειωθεί ότι και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ κατεβάζει δικό της ψηφοδέλτιο ενώ στις προηγούμενες εκλογές είχε ενταχθεί ως συνιστώσα στο ΣΥΡΙΖΑ. Εδώ επικεφαλής είναι ο κ. Αγγελόπουλος Ιωάννης του Κωνσταντίνου (ιδιωτικός υπάλληλος).

Η Χρυσή Αυγή επικεφαλή έχει και πάλι τον κ. Αρβανίτη Αβράμη - Μιχαήλ .

ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΠΑΪΡΑΚΤΑΡΗΣ

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η οικονομική σας κατάσταση στο άμεσο μέλλον;

Τελευταία Νέα

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Ενα άτομο συνελήφθη από άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ , καθώς  υπήρξε καταγγελία για κακοποίηση ανηλίκου. . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Παρά λίγο να πληρώσει με την ίδια του τη ζωή, ένας μετανάστης την προσπάθειά του να διαφύγει από το λιμάνι της Πάτρας για την Ιταλία. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, «τρύπωσε» σ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Θλίψη και συγκίνηση προξένησε η δυσάρεστη είδηση ότι έφυγε από τη ζωή στα 68 της χρόνια η καθηγήτρια γαλλικών Βασιλική (Βαλή) Ευστ. Παπαγεωργοπούλου. Η εκλιπούσα είχε υπηρετήσει ως . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ποιος είπε ότι το νότιο Πάρκο είναι μόνο χώρος περιπάτου. Στην περίπτωση του κυρίου της φωτογραφίας, μπορεί κανείς να κάνει και μπάνιο. Τι και εάν το κολύμπι απαγορεύεται ρητά στο . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Παρά λίγο να πληρώσει με την ίδια του τη ζωή, ένας μετανάστης την προσπάθειά του να διαφύγει από το λιμάνι της Πάτρας για την Ιταλία. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, «τρύπωσε» σε φορτηγό που επρόκε
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Θλίψη και συγκίνηση προξένησε η δυσάρεστη είδηση ότι έφυγε από τη ζωή στα 68 της χρόνια η καθηγήτρια γαλλικών Βασιλική (Βαλή) Ευστ. Παπαγεωργοπούλου. Η εκλιπούσα είχε υπηρετήσει ως καθηγήτρια στο Πρότ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ποιος είπε ότι το νότιο Πάρκο είναι μόνο χώρος περιπάτου. Στην περίπτωση του κυρίου της φωτογραφίας, μπορεί κανείς να κάνει και μπάνιο. Τι και εάν το κολύμπι απαγορεύεται ρητά στο σημείο, λόγω των επι
Image
Image
© 2020 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search