ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Πάτρα: Oλοκληρώθηκε η πορεία του Δήμου για το τρένο (φωτο)

Ολοκληρώθηκε η μεγάλη κινητοποίηση και πορεία αγώνα Πάτρα – Ρίο για την υπογειοποίηση των γραμμών του τρένου με την συμμετοχή χιλιάδων συνδημοτών.

Στο τέλος της πορείας, στον σιδηροδρομικό σταθμό του Ρίου, ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Καστελλοκάμπου και της Επιτροπής Αγώνα των κατοίκων, Γιάννης Κανελλόπουλος, χαιρετίζοντας όσους συμμετείχαν τους διαβεβαίωσαν ότι ο αγώνας θα συνεχιστεί με πολύμορφες δράσεις και κινητοποιήσεις, σημείωσαν ότι θα είναι μακρύς και δύσκολος και ότι ο πατραϊκός λαός ενωμένος πρέπει μέχρι τέλους να συνεχίσει τους αγώνες του για την υπογειοποίηση της σιδηροδρομικής γραμμής από το Ρίο και σε όλη την διαδρομή του τρένου στην πόλη.

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Αντιδήμαρχοι, Πρόεδροι Δημοτικών Οργανισμών, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι και τα Διοικητικά Συμβούλια, Συλλόγων, Σωματείων και Φορέων.

Επίσης συμμετείχαν οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων «Ώρα Πατρών», Γ. Ρώρος, «Νέα Πάτρα», Ν. Νικολόπουλος, «Ανυπότακτη Πολιτεία», Χρ. Πατούχας και «Πάτρα Διεθνής Σύγχρονη Πόλη», Αλ. Χρυσανθακόπουλος.

 

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ

Σε εξέλιξη βρίσκειται η πορεία που διοργανώνει η Δημοτική Αρχή για την υπογειοποίηση του τρένου στην Πάτρα. Στις 9 το πρωί προηγήθηκε συγκέντρωση στην πλατεία Γεωργίου στην Πάτρα και στη συνέχεια ξεκίνησε πορεία μέχρι τον σιδηροδρομικό σταθμό του Ρίου.

Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, σε σύντομο χαιρετισμό του, στην συγκέντρωση στην πλατεία Γεωργίου, λίγο πριν ξεκινήσει η μεγάλη πορεία Αγώνα με αίτημα την υπογειοποίηση του τρένου, μεταξύ άλλων, τόνισε:

«Φίλες και φίλοι,

Για μια ακόμη φορά ο πατραϊκός λαός βρίσκεται στον δρόμο του αγώνα.

Διεκδικούμε το δίκιο μας. Να υπάρχει ζωή στην πόλη μας.

Σήμερα παλεύουμε για την υπογειοποίηση του τρένου, την λειτουργία του προαστιακού, την δημιουργία του γραμμικού πάρκου στην επιφάνεια της σημερινής γραμμής, Αύριο, όπως και χθες, για να υπάρχει δουλειά για όλους, δουλειά με δικαιώματα. Να γίνει το μεγάλο Ανατολικό Πάρκο στο Ριγανόκαμπο.

Ο δρόμος του αγώνα είναι ο μοναδικός που φέρνει αποτελέσματα. Τίποτε δεν θα μας χαριστεί. Ξέρουμε πολύ καλά γιατί αρνούνται να ικανοποιήσουν τα δίκαια αιτήματά μας, τα αυτονόητα δηλαδή. Διότι ό,τι χάνει ο πατραϊκός λαός το κερδίζουν αυτοί που κάνουν κουμάντο στην οικονομία.

Δεν θα μπούμε σε διάλογο με την κυβέρνηση.

Δεν θα διαπραγματευτούμε οποιαδήποτε λύση που βλάπτει την πόλη μας και τους κατοίκους της.

Δεν θα αποδεχτούμε για τα κέρδη και τα συμφέροντα των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, που επιδιώκουν να φτάσει πάση θυσία, επιφανειακά το τρένο στο λιμάνι. Να διχοτομηθεί η πόλη, να υψωθούν τείχη και να υποβαθμιστεί η ζωή μας.

 

Ο Πατραϊκός λαός, θα συνεχίσει ενωμένος τον αγώνα του, για να μείνουν και αυτοί οι σχεδιασμοί στα χαρτιά.

Το διαχρονικό αίτημα για σύγχρονο τρένο με υπογειοποίηση της νέας σιδηροδρομικής γραμμής -που θα επηρεάσει την Πάτρα για εκατονταετίες- την λειτουργία του προαστιακού και την δημιουργία Γραμμικού Πάρκου, πεζοδρόμων και ποδηλατόδρομου, είναι ρεαλιστικό και άμεσα εφαρμόσιμο, είναι προς το συμφέρον του Πατραϊκού λαού σήμερα, αλλά και των γενιών που έρχονται».

 

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ

Η Δημοτική Αρχή και η Επιτροπή Αγώνα Συλλόγων, διοργανώνουν μεγάλη λαϊκή συγκέντρωση σήμερα Κυριακή 5 Ιούλίου  στις 9 το πρωί, στην πλατεία Γεωργίου και πορεία μέχρι τον Σιδηροδρομικό Σταθμό του Ρίου.

Αιτήματα της νέας κινητοποίησης, είναι η υπογειοποίηση της σιδηροδρομικής γραμμής, η συνέχιση λειτουργίας του Προαστιακού και η διαμόρφωση Γραμμικού Πάρκου στην επιφάνειά της.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Δωδεκανήσου θα καθίσει την 13η Μαΐου 2024 ένας ψαράς από την Κάλυμνο, που κρίθηκε ερήμην πρωτοδίκως ένοχος αποπλάνησης ανηλίκου και του επιβλ . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Οι "ερυθρόλευκες" κέρδισαν 16-12 την Ματαρό και θα βρουν στον τελικό την κάτοχο του τροπαίου Σαμπαντέλ. Την πρόκριση στον τελικό του Champions League πανηγύρισε, για έκτη φο . . .
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, βρέθηκε στην Καλαμαριά, όπου συζήτησε με τη δήμαρχο Χρύσα Αράπογλου, για την αξιοποίηση του παραλιακού μετώπου της Θεσσ . . .
ΕΛΛΑΔΑ

Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά την απολογία του στον ανακριτή Πειραιά, ο 47χρονος εργολάβος του κτιρίου στο Πασαλιμάνι, τμήμα του οποίου είχε καταρρεύσει, με αποτέλεσμα να βρει τραγικ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Στα τέλη Μαΐου αναμένεται η απολογία του παιδίατρου από την Πάτρα που κατηγορείται ότι ασέλγησε σε βάρος του παιδιού του, όταν αυτό ήταν βρέφος, με την εκδίκαση της υπόθεσης να συνεχίζεται χθες στο Μι
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Για την προσβασιμότητα και την συμπερίληψη μίλησε η Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδια για τις Μεταφορές, Χριστίνα Αλεξοπούλου στην 6η Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση της Περιφερειακής Ομοσπονδία
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΪΑΣ   Σύλληψη ημεδαπού για παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικώνΣυνελήφθη, προχθές το απόγευμα, σε περιοχή της Δυτικής Αχαίας, απόαστυνομικούς της ΟΠΚΕ της Υποδιεύθυνσης Ασ
Image
Image

Search