ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός: Νέα μέτρα φέρνει η αύξηση των κρουσμάτων -Τι εισηγούνται οι ειδικοί, το «plan B»

 

Η ανησυχία για την εξάπλωση της διασποράς του κορωνοϊού τόσο από εισαγόμενα κρούσματα, όσο και από εγχώρια, έχει φέρει σε συναγερμό τους ειδικούς, αλλά και την κυβέρνηση. Το τελευταίο διάστημα παρατηρείται όλο και πιο συχνά χαλάρωση στα μέτρα που είναι απαραίτητα, ώστε να περιοριστεί ο κορωνοϊός. Αυτή η χαλάρωση, σε συνδυασμό με την άνοδο των εισαγόμενων κρουσμάτων, κρατούν σε υψηλά επίπεδα τα τελευταία 24ωρα τα κρούσματα, κάτι που προβληματίζει την ειδική επιτροπή των λοιμωξιολόγων. Υπενθυμίζεται ότι χθες ανακοινώθηκαν 58 νέα κρούσματα, αριθμός είναι διπλάσιος σε σχέση με την προηγούμενη ημέρα, ενώ όπως έγινε γνωστό η αρμόδια επιτροπή λοιμωξιολόγων εισηγήθηκε, κατά πληροφορίες, να γίνει υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε όλους τους κλειστούς χώρους, κάτι που προφανώς προφανώς περιλαμβάνει τα mall και τα εμπορικά κέντρα, όπου πρόσφατα καταργήθηκε το συγκεκριμένο μέτρο.

 

Κικίλιας: Πρέπει να μάθουμε να ζούμε με τον ιό

Η κατάσταση που εμφανίζεται τα τελευταία 24ωρα, φέρνει στο προσκήνιο το plan b της κυβέρνησης, η οποία έχει τονίσει πως δεν πρόκειται να πάει σε δεύτερο lockdown σε μεγάλη κλίμακα, αλλά μόνο τοπικά όπου κρίνεται απαραίτητο. Ηδη επιπλέον μέτρα είναι σε ισχύ στα σύνορα της χώρας και συγκεκριμένα στον Προμαχώνα, για την άφιξη των τουριστών, ενώ ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, τόνιζε χθες πως το δεύτερο πλάνο της κυβέρνησης είναι αυτό που θα τεθεί σε ισχύ ώστε να αντιμετωπιστεί η κατάσταση.

«Δεν μπορούμε να οδηγηθούμε σε δεύτερο οριζόντιο lockdown. Ενα Plan b, για τοπικά lockdown, για επιμέρους διορθώσεις, για PCR ενδεχομένως σε περισσότερους τουρίστες ή υποχρεωτικότητα είναι το δεύτερο πλάνο. Είναι πράγματα τα οποία εξετάζουμε καθημερινά με την επιτροπή εμπειρογνωμόνων, η οποία κάνει τις εισηγήσεις της στην κυβέρνηση», είπε στο δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 ο υπουργός, που σημείωσε πως είναι στο χέρι του καθενός να τηρεί τα μέτρα, ώστε να υπάρξει θετικό αποτέλεσμα και να μην χρειαστεί να επιβληθούν εκ νέου μέτρα.

«Είναι στο χέρι μας να έχουμε μία απλή αύξηση, την οποία θα ελέγξουμε. Νομίζω ότι είναι θέμα υπευθυνότητας των οργάνων της πολιτείας, αλλά και ατομικής ευθύνης και των τουριστών μας και των πολιτών μας, να αντιμετωπίσουμε σοβαρά την κατάσταση και να έχουμε ένα επιτυχές αποτέλεσμα», σημείωσε.

Αυξάνονται τα κρούσματα σε Αττική, Θεσσαλονίκη

 

Μπορεί τα εισαγόμενα κρούσματα από τον Προμαχώνα κυρίως, να έχουν φέρει επιπλέον μέτρα, όμως και τα εγχώρια κρούσματα προκαλούν ανησυχία, καθώς εμφανίζουν σημαντική αύξηση. Είναι χαρακτηριστικό πως χθες, από τα 58 κρούσματα, τα 24 ήταν εγχώρια, με την Αττική και την Θεσσαλονίκη να παρουσιάζουν τα περισσότερα. Οκτώ συνολικά εντοπίστηκαν στην Αττική και 7 στην Θεσσαλονίκη, αριθμός όχι μεν μεγάλος, αλλά αυξημένος σημαντικά, καθώς μετά το τέλος της καραντίνας είχαμε συνηθίσει σε τέτοια νούμερα σε πανελλαδική εμβέλεια.

Οσον αφορά τα υπόλοιπα κρούσματα, αυτά εμφανίζονται διάσπαρτα, κάτι που αποτελεί ένα ακόμη στοιχείο που ανησυχεί τις υγειονομικές αρχές.

Καταγράφηκαν κρούσματα σε Λέσβο (3), Ξάνθη (2), Ημαθία (1), Κοζάνη (1), Αρτα (1) και Χαλκιδική (1), ενώ αργότερα, το βράδυ, ανακοινώθηκε και το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού στο νησί της Πάρου, από Ελληνίδα που κατάγεται από το νησί. Αργά τη νύχτα, υπήρξαν μάλιστα πληροφορίες για δύο κρούσματα στα Γρεβενά, περιοχή που ως τώρα δεν έχει καταγράψει κρούσματα, όπως, μέχρι χθες, και η Πάρος.

 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΪΑΣΣύλληψη αλλοδαπού για παράνομη οπλοκατοχή Συνελήφθη, χθες το βράδυ, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ τηςΥποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, ένας αλλοδ . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες του Δήμου Πατρέων σχετικά με το περιστατικό ηλεκτροπληξίας μαθητή Λυκείου χθες το μεσημέρι, σε σχολικό συγκρότημα σε προάστιο της Πάτρας. Αμέσως με . . .
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η πόλη της Πάτρας μεταμορφώνεται σε έναν ζωντανό κινηματογραφικό προορισμό από τις 28 έως τις 31 Μαρτίου, φιλοξενώντας το Urban Film LUX. Αυτή η μοναδική εκδήλωση προσκαλεί τους κ . . .
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Διευρυμένη συνάντηση εργασίας, ενόψει της επικείμενης έναρξης της τουριστικής περιόδου στη Δυτική Αχαΐα, είχε ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας Γρηγόρης Αλεξόπουλος, ο οποίος υποδέχθηκε στ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΪΑΣΣύλληψη αλλοδαπού για παράνομη οπλοκατοχή Συνελήφθη, χθες το βράδυ, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ τηςΥποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, ένας αλλοδαπός άνδρας, διότι σ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Εφυγε από τη ζωή σε ηλικία 67 ετών ο Νικόλαος Κεραμιδάς, μετά από πολύμηνη μάχη με ασθένεια. Γεννημένος το 1957, ξεκίνησε να εργάζεται σε εκτελωνιστικό γραφείο από το 1969 σε ηλικία 13 ετών. Διετέλεσ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Συνελήφθη, προχθές το πρωί, στον Πύργο , από τους αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου, ένας ημεδαπός άνδρας, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε, κακουργηματι
Image
Image

Search