ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Αχαΐα: «Ορφανή» χασισοφυτεία 1,5 εκ. €


Επαγγελματίες στην καλλιέργεια κάνναβης, κρύβονται σύμφωνα με την Αστυνομία πίσω από την χθεσινή αποκάλυψη της «ορφανής» χασισοφυτείας των 710 δενδρυλλίων, σε ορεινή δύσβατη περιοχή κοντά στο ποταμό Σελινούντα , στο Καρούσι Καλαβρύτων, από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες ίχνη στο χώρο, όπως αποτυπώματα και γενετικό υλικό (DNA), ενδέχεται να «δείξουν» τους δράστες και να οδηγήσουν στην ταυτοποίηση τους. «Εξετάζεται η εμπλοκή Ελλήνων και αλλοδαπών πιθανόν Αλβανικής καταγωγής. Είναι όλα ανοικτά. Οι έρευνες είναι σε εξέλιξη», αναφέρουν αστυνομικές πηγές.Οι καλλιεργητές, από τα μέχρι τώρα ευρήματα φαίνεται, πως είχαν στήσει και οργανώσει καλά την «επιχείρηση» τους. Μάλιστα μπροστά στον κίνδυνο να γίνει αντιληπτή η ύπαρξη αυτής, είχαν κατασκευάσει παρατηρητήριο για να ελέγχουν πιθανές κινήσεις «απρόσκλητων» επισκεπτών.

 

 

 

Τα εκατοντάδες δενδρύλλια κάνναβης ύψους από 1,5 έως 2,5 μέτρα, που εκριζώθηκαν από τους αστυνομικούς, είχαν αναπτυχθεί σε φυσικό «οχυρό», καθώς λόγω του ανάγλυφου της περιοχής, δεν θα μπορούσε να προσεγγίσει το σημείο κάποιος εύκολα και δεν ήταν ορατό δια γυμνού οφθαλμού.

 

Η χασισοφυτεία ποτιζόταν από αυτοσχέδια δεξαμενή, που είχε εγκατασταθεί στο χώρο.Σύμφωνα με εκτιμήσεις της Αστυνομίας το κέρδος των χασισοκαλλιεργητών από την πώλησης της ναρκωτικής ουσίας, υπολογίζεται στο 1,5 εκ, ευρώ, καθώς η κάνναβη που θα παραγόταν, ανέρχεται στα 500 κιλά!Πρόκειται για τον εντοπισμό δεύτερης φυτείας κάνναβης στην ορεινή περιοχή των Καλαβρύτων, σ' ένα μήνα.

 

Στις 7 Σεπτεμβρίου, σε δασική περιοχή στη θέση «Λομποκά», μεταξύ μικρού και μεγάλου Ποντιά, οι αστυνομικοί συνέλαβαν δυο καλλιεργητές και βρήκαν 91 δενδρύλλια χασίς, ύψους 3 μέτρων. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, η αξίας της ναρκωτικής ουσίας εκτιμήθηκε στις 150.000 ευρώ.Στη χθεσινή επιχείρηση, συμμετείχαν αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (ΟΠΚΕ) και άνδρες του Αστυνομικού Τμήματος Καλαβρύτων. Η αστυνομική «έφοδος» έγινε, στο πλαίσιο ερευνών που πραγματοποιούνται σε περιοχές που προσφέρονται για την καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης και καταστολής της δράσης καλλιεργητών

 

εφ. Πελοπόννησος

 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η οικονομική σας κατάσταση στο άμεσο μέλλον;

Τελευταία Νέα

ΕΛΛΑΔΑ

Νεκρός βρέθηκε μέσα στο σπίτι του ο ιδιοκτήτης γηροκομείου στην περιοχή του Αγίου Στεφάνου, στο οποίο είχαν εντοπιστεί κρούσματα κορονοϊού σε εργαζομένους αλλά και σε μια ηλικιωμέν . . .
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

  Οι νέες συνθήκες που έχει επιβάλλει η πανδημίαστη χώρα και την περιοχή μας, έχουν μοιραία επιφέρει διαφοροποίηση και στον τρόπο συνεδρίασης των οργάνων του Δήμου Πατρέων. Εύλογο . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 101 ετών, η Ευγενία Ασπρούλια.  Είχε αποκτήσει πέντε παιδιά, την Κατερίνα, τον Θεόδωρο, την Ασπασία, την Ανδριάνα και τον Βασίλη. Ο Βασίλης Ασπρούλιας, . . .
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Έφυγε από τη ζωή και σε ηλικία μόλις 53 ετών, ο Ζήσης Κασιάρας. Ο βιρτουόζος του βιολιού είχε βρεθεί θετικός με κορονοϊό και τις τελευταίες ημέρες, όπως αναφέρει το kozanimedia.gr, . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 101 ετών, η Ευγενία Ασπρούλια.  Είχε αποκτήσει πέντε παιδιά, την Κατερίνα, τον Θεόδωρο, την Ασπασία, την Ανδριάνα και τον Βασίλη. Ο Βασίλης Ασπρούλιας, δικηγόρος στο επάγγε
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

  Εθιμοτυπική επίσκεψη στον Δήμο  Καλαβρύτων πραγματοποίησε την Τετάρτη 21  Οκτωβρίου  η πρέσβης της Σλοβακίας στην Αθήνα, κα IvetaHricova, συνοδευόμενη από τον επίτιμο πρόξενο Σλοβακίας, κ. Φαίδωνα
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Επιστολή στον Περιφερειάρχη δυτικής Ελλάδας Νεκτάριο Φαρμάκη, απέστειλε το Οικονομικό Επιμελητήριο δυτικής Ελλάδας με θέμα το πρόγραμμα «Στήριξη Επιχειρήσεων που επλήγησαν από την Covid-19  στην Δυτικ
Image
Image
© 2020 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search