ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Πάτρα-Παιδίατροι καταγγέλλουν : Σε κάποια σχολεία ζητάνε από μαθητές ιατρική βεβαίωση covid free !

Είκοσι  παιδίατροι της Πάτρας, με επιστολή τους  στην Α’βαθμια εκπαίδευση της Αχαΐας , καταγγέλλουν μερίδα  δασκάλων και νηπιαγωγών που υπηρετούν σε σχολικές μονάδες του νομού, ότι  ζητούν από  μαθητές να προσκομίσουν βεβαιώσεις  στις οποίες να αναφέρεται πως δεν νοσούν από κορονοϊό.

.Οι παιδίατροι, στην  επιστολή τους επισημαίνουν ότι  η επιμονή αυτή των εκπαιδευτικών είναι «και ανυπόστατη και παράλογη», καθώς το μόνο αποτέλεσμα που θα έχει είναι «να ταλαιπωρήσει παιδιά, γονείς και σχολεία, να προκαλέσει το αδιαχώρητο στα νοσοκομεία, να εξαναγκάσει γιατρούς να δώσουν ανακριβείς και αντιεπιστημονικές βεβαιώσεις και ταυτόχρονα χωρίς να αποτρέψει οποιαδήποτε επιδημία σε σχολείο καθώς τα περισσότερα παιδιά με κορωνοϊό δεν κάνουν συμπτώματα»

Το πλήρες κείμενο της επιστολής έχει ως εξής:«Αξιότιμοι αρμόδιοι της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης,Πληροφορηθήκαμε με μεγάλη μας έκπληξη από γονείς παιδιών που παρακολουθούμε ότι από μερικά σχολεία και νηπιαγωγεία απαιτήθηκαν βεβαιώσεις ότι τα παιδιά δεν νοσούν από κορωνοϊό για να επιστρέψουν στα μαθήματα τους. Αυτή η πράξη πέρα από καταφανώς ανυπόστατη καθώς δεν στηρίζεται σε καμία εγκύκλιο αλλά και σε κανένα πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ είναι συν τοις άλλοις παράλογη και επιστημονικά λανθασμένη για τους λόγους που θα εξηγήσουμε παρακάτω.Τα Παιδιατρικά Νοσοκομεία της Πάτρας γενικά κάνουν έλεγχο για κορονοϊό σε παιδιά με πυρετό και βήχα, πυρετό και γαστρεντερικά συμπτώματα ή πυρετό χωρίς εστία και χωρίς άλλη αιτία και μάλιστα και αυτά όσο το δυνατόν με φειδώ. Από τα παιδιά που έχουν κορωνοϊό όμως μόνο τα μισά κάνουν συμπτώματα και από αυτά μόνο τα μισά κάνουν πυρετό.Τελικά από τα 100 παιδιά που έχουν κορωνοϊό η διάγνωση με βάση τα τωρινά πρωτόκολλα και δυνατότητες της χώρας θα πιάσει μόνο τα 20 στην καλύτερη περίπτωση. Για αυτό και οι ειδικοί αποφάσισαν εκτεταμένη χρήση μάσκας και τα υπόλοιπα μέτρα. Αν ήταν εύκολο να κάνουμε τεστ σε όλους και συνεχώς τα πράγματα ίσως θα ήταν ελαφρώς διαφορετικά.Τα Παιδιατρικά Νοσοκομεία της Πάτρας καθώς και άλλοι φορείς υγείας αδυνατούν να κάνουν τεστ σε κάθε πιθανό κρούσμα καθώς τα συμπτώματα του κορωνοϊού μπορεί να είναι τα πάντα. Επίσης κανένας μα κανένας γιατρός δεν μπορεί κλινικά να ξεχωρίσει αν η αρρώστια είναι από κορωνοϊό ή όχι. Φυσικά δεν μπορούν οι γονείς να δίνουν 100 ευρώ για τεστ από την τσέπη τους σε κάθε μικρή ίωση των παιδιών τους.Συνεπώς η επιμονή μερικών εκπαιδευτικών για βεβαιώσεις «μη κορωνοϊού» είναι και ανυπόστατη και παράλογη.

Το μόνο αποτέλεσμα που θα έχει είναι να ταλαιπωρήσει παιδιά, γονείς και σχολεία, να προκαλέσει το αδιαχώρητο στα νοσοκομεία, να εξαναγκάσει γιατρούς να δώσουν ανακριβείς και αντιεπιστημονικές βεβαιώσεις και ταυτόχρονα χωρίς να αποτρέψει οποιαδήποτε επιδημία σε σχολείο καθώς τα περισσότερα παιδιά με κορωνοϊό ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΣΥΜΠΤΏΜΑΤΆ !Αν παρ’ ελπίδα πάντως επιμείνετε στην ανυπόστατη και αντιεπιστημονική απαίτησή σας, τότε πως θα σας φαινόταν να εισηγηθούμε στον σύλλογο σας και στους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων των σχολείων που απαιτούν τέτοιες βεβαιώσεις, να υποβάλλονται σε τεστ για κορωνοϊό μια φορά την εβδομάδα όλοι οι εκπαιδευτικοί των εν λόγω σχολείων καθώς είναι πολύ πιθανότερο ο ιός να περάσει από ενήλικα σε παιδί παρά από παιδί σε ενήλικα.Γνωρίζοντας το δύσκολο έργο σας οι Παιδίατροι της Πάτρας σε επικοινωνία με τους γονείς των παιδιών μας δίνουμε πάντα τις σωστές και κοινωνικά υπεύθυνες οδηγίες. Ταυτόχρονα δηλώνουμε ότι είμαστε στο πλευρό των εκπαιδευτικών στο δύσκολο έργο τους και αυτό θα γίνει με απευθείας και ειλικρινή τηλεφωνική ή προσωπική συνεννόηση και όχι με αντιεπιστημονικές και ψευδείς βεβαιώσεις.»

Την επιστολή υπογράφουν οι Παιδίατροι κατά του Covid 19:Γιούλης Διονύσιος, Δαρζέντας Αντώνιος, Ζωγράφου Μαρισόφη, Θεανίδου Θεανώ, Καραμπίνη Ανθούλα, Καραχανίδη Ελένη, Λεοντίου Αναστασία, Λιόλιου Αργυρώ, Μουστερή Νανά, Νείλα Χριστίνα, Νικολάου Ηλίας, Οικονόμου Γιούλα, Παναγοπούλου Βασιλική, Παπαγεωργίου Ουρανία, Παπαλάμπρου Δημήτρης, Πατρώνη Νανά, Πόγκα Μαρία, Ρούτη Ελένη, Σπανού Άρτεμις και Τσατσάγια Φωτεινή.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η οικονομική σας κατάσταση στο άμεσο μέλλον;

Τελευταία Νέα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Από 01-11-2020 λειτουργεί στο Γ.Π.Π.ΚΑΡΑΜΑΝΔΑΝΕΙΟ Παιδοαιματολογικό Ιατρείο το οποίο δέχεται κάθε Τετάρτη και κατόπιν ραντεβού στο τηλέφωνο : 2610 635197.                          . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ "ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ" Τα Νοσοκομεία της χώρας μας και οι Εργαζόμενοι σ΄ αυτά,  δοκιμάζονται από την πανδημία κυρίως λόγω των χρόνιων παθογενειών που αντιμετωπίζου . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Συνάντηση εργασίας που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο της Αμαλιάδας είχαν οι Δήμαρχοι Ανδραβίδας-Κυλλήνης Γ. Λέντζας, Αμαλιάδας Γ. Λυμπέρης και Δυτικής Αχαΐας Σπ. Μυλωνάς.Κατά τη σ . . .
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Η ΠΟΜΙΔΑ ΚΑΙ Η ΕΝΩΣΗ  ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ  ΑΚΙΝΗΤΩΝ  ΝΟΜΟΥ  ΑΧΑΪΑΣ, ιδρυτικόμέλος της ΠΟΜΙΔΑ, σας προσκαλεί να συμμετάσχετε και εφέτος, στο πλαίσιοτου Οικονομικού Πολυσυνεδρίου «23Ο FORUM Α . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Συνάντηση εργασίας που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο της Αμαλιάδας είχαν οι Δήμαρχοι Ανδραβίδας-Κυλλήνης Γ. Λέντζας, Αμαλιάδας Γ. Λυμπέρης και Δυτικής Αχαΐας Σπ. Μυλωνάς.Κατά τη συνάντηση συμφωνήθηκε
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σοβαρό τροχαίο σημειώθηκε το πρωί της Τετάρτης στην Ε.Ο. Πύργου – Κυπαρισσίας, στο ύψος του Γιαννιτσοχωρίου.Σύμφωνα με τις πληροφορίες, μια νταλίκα που κατευθυνόταν από Πύργο προς Κυπαρισσία, εξετράπη
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Καλαβρύτων και συντονιστή αντιμετώπισηCOVID -19 κ. Θεόδωρο Νασιώτη ανακοινώθηκε ότι την Πέμπτη 26-11-2020 και ώρα 10:00 στο κτίριο του Δήμου στην Τοπ
Image
Image
© 2020 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search