ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Uncategorised

Ένεση ρευστότητας στη Δυτική Ελλάδα


​Μεγάλο είναι το ενδιαφέρον των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων από όλη την Αχαΐα για συμμετοχή στο πρόγραμμα «Στήριξη Επιχειρήσεων που επλήγησαν από την Covid-19 στη Δυτική Ελλάδα» συνολικού προϋπολογισμού 30 εκατομμυρίων ευρώ.

​Η προσθεσμία υποβολής των αιτήσεων που γίνονται ηλεκτρονικά λήγει στις 26 Οκτωβρίου και ήδη ο χρόνος μετρά αντίστροφα.

​Η επίπτωση της Covid-19 στη λειτουργία της επιχείρησης όπως αποτυπώνεται από τα έσοδά της είναι ένα από τα βασικά κριτήρια που θα ανοίξουν το δρόμο για ένταξη των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων στο εν λόγω πρόγραμμα.

 

Οι προϋποθέσεις για ένταξη του προγράμματος, μαζί με τα δικαιολογητικά που πρέπει να προσκομίσουν έως τις 26 Οκτωβρίου οι ενδιαφερόμενοι αναλύθηκαν διεξοδικά κατά τη διάρκεια διαδικτυακής ενημερωτικής εκδήλωσης που διοργάνωσε η Διαχειριστική Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Δυτικής Ελλάδας – Πελοποννήσου – Ηπείρου και Ιονίων Νήσων, εταίρος του ΕΦΕΠΑΕ, ως Ενδιάμεσος Φορέας διαχείρισης δράσεων επιχειρηματικότητας του Ε.Π. «Δυτική Ελλάδα 2014-2020» σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και το Επιμελητήριο Αχαΐας το απόγευμα της Δευτέρας με μεγάλο αριθμό συμμετεχόντων.

 

Ο πρόεδρος της Διαχειριστικής Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και του Επιμελητηρίου Αχαΐας Πλάτωνας Μαρλαφέκας στον χαιρετισμό του επεσήμανε «πρωταρχικός στόχος της παρούσας δράσης είναι να εξασφαλιστεί ρευστότητα μέσα από την δημόσια στήριξη των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων, οι οποίες δεν εντάχθηκαν στην επιστρεπτέα προκαταβολή. Καλούμε τις επιχειρήσεις να υποβάλλουν εγκαίρως τις αιτήσεις τους, ηλεκτρονικά για συμμετοχή στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Μαρλαφέκας.

 

Διευκρινίσεις έδωσε τόσο η διευθύντρια της Διαχειριστικής Μάγδα Πετροπούλου όσο και τα στελέχη κ.κ. Κουρμπανάς και Αγγελοπούλου, οι οποίοι ανέλευσαν όλες τις διατάξεις και τα δικαιολογητικά που καλούνται να υποβάλλουν οι ενδιαφερόμενοι. Όπως τονίστηκε, τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για το εν λόγω πρόγραμμα είναι τα ελάχιστα δυνατά, σε σχέση με άλλες δράσεις του ΕΣΠΑ.

 

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε ότι οι επιχειρήσεις που θα επιχορηγηθούν πρέπει να δραστηριοποιούνται στην Δυτική Ελλάδα, είτε να έχουν την έδρα τους στην Περιφέρεια είτε έχουν υποκατάστημα εντός των ορίων της.

 

Υπενθυμίζουμε ότι το εν λόγω πρόγραμμα προβλέπει επιδότηση έως 50.000 ευρώ σε μικρομεσαίες και πολύ μικρές επιχειρήσεις της περιοχής μας.

 

Πάντως, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας έχει ήδη προχωρήσει στην αναζήτηση και νέων προγραμμάτων για την στήριξη των επιχειρήσεων που έχουν πληγεί από την πανδημία και δεν έχουν συμπεριεληφθεί στην εν λόγω Δράση.

 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η οικονομική σας κατάσταση στο άμεσο μέλλον;

Τελευταία Νέα

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

“Εφυγε” από την ζωή το απόγευμα του Σαββάτου, ένας από τους ανθρώπους που κυριάρχησαν στην επιχειρηματική ζωή της πόλης τις προηγούμενες δεκαετίες.Ο Γεώργιος Νικολετάτος (στην φωτό . . .
ΚΟΣΜΟΣ

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, υπάρχει ένας, τουλάχιστον, τραυματίας. Πρόκειται για τον ιερέα της εκκλησίας που μόλις έκλεινε τον ναό.Ο ιερέας φέρεται ότι έχει πυροβολη . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Φρικτό τέλος βρήκε εργαζόμενος σε επιχείριση συντήρησης ανελκυστήρων, ο οποίος το Σάββατο το πρωί δούλευε σε πολυκατοικία στο κέντρο της πόλης του Αιγίου. Ο 55χρονος άνδρας, σύμφων . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Την υποχρεωτική μείωση του ενοικίου για επιχειρήσεις που πλήττονται από την πανδημία επανάφερε ο κοροναϊός. . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Φρικτό τέλος βρήκε εργαζόμενος σε επιχείριση συντήρησης ανελκυστήρων, ο οποίος το Σάββατο το πρωί δούλευε σε πολυκατοικία στο κέντρο της πόλης του Αιγίου. Ο 55χρονος άνδρας, σύμφωνα με αστυνομικές πηγ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Η είδηση ότι η Κομητεία του Πανεπιστημίου Πατρών προτίθεται να εξαιρέσει το Τμήμα Μουσειολογίας Πύργου από το μηχανογραφικό του 2021 ήταν και ο λόγος της κατεπείγουσας σύσκεψης που συγκάλεσε χθες το β
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ο ιστότοπος αποφοίτων alumni του Πανεπιστημίου Πατρών στοχεύει στην διατήρηση στενών σχέσεων μεταξύ του Ιδρύματος και όσων ολοκληρώνουν τις σπουδές τους. Στον ιστότοπο οι απόφοιτοι μπορούν να ενημερών
Image
Image
© 2020 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search