ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Uncategorised

Ένεση ρευστότητας στη Δυτική Ελλάδα


​Μεγάλο είναι το ενδιαφέρον των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων από όλη την Αχαΐα για συμμετοχή στο πρόγραμμα «Στήριξη Επιχειρήσεων που επλήγησαν από την Covid-19 στη Δυτική Ελλάδα» συνολικού προϋπολογισμού 30 εκατομμυρίων ευρώ.

​Η προσθεσμία υποβολής των αιτήσεων που γίνονται ηλεκτρονικά λήγει στις 26 Οκτωβρίου και ήδη ο χρόνος μετρά αντίστροφα.

​Η επίπτωση της Covid-19 στη λειτουργία της επιχείρησης όπως αποτυπώνεται από τα έσοδά της είναι ένα από τα βασικά κριτήρια που θα ανοίξουν το δρόμο για ένταξη των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων στο εν λόγω πρόγραμμα.

 

Οι προϋποθέσεις για ένταξη του προγράμματος, μαζί με τα δικαιολογητικά που πρέπει να προσκομίσουν έως τις 26 Οκτωβρίου οι ενδιαφερόμενοι αναλύθηκαν διεξοδικά κατά τη διάρκεια διαδικτυακής ενημερωτικής εκδήλωσης που διοργάνωσε η Διαχειριστική Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Δυτικής Ελλάδας – Πελοποννήσου – Ηπείρου και Ιονίων Νήσων, εταίρος του ΕΦΕΠΑΕ, ως Ενδιάμεσος Φορέας διαχείρισης δράσεων επιχειρηματικότητας του Ε.Π. «Δυτική Ελλάδα 2014-2020» σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και το Επιμελητήριο Αχαΐας το απόγευμα της Δευτέρας με μεγάλο αριθμό συμμετεχόντων.

 

Ο πρόεδρος της Διαχειριστικής Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και του Επιμελητηρίου Αχαΐας Πλάτωνας Μαρλαφέκας στον χαιρετισμό του επεσήμανε «πρωταρχικός στόχος της παρούσας δράσης είναι να εξασφαλιστεί ρευστότητα μέσα από την δημόσια στήριξη των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων, οι οποίες δεν εντάχθηκαν στην επιστρεπτέα προκαταβολή. Καλούμε τις επιχειρήσεις να υποβάλλουν εγκαίρως τις αιτήσεις τους, ηλεκτρονικά για συμμετοχή στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Μαρλαφέκας.

 

Διευκρινίσεις έδωσε τόσο η διευθύντρια της Διαχειριστικής Μάγδα Πετροπούλου όσο και τα στελέχη κ.κ. Κουρμπανάς και Αγγελοπούλου, οι οποίοι ανέλευσαν όλες τις διατάξεις και τα δικαιολογητικά που καλούνται να υποβάλλουν οι ενδιαφερόμενοι. Όπως τονίστηκε, τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για το εν λόγω πρόγραμμα είναι τα ελάχιστα δυνατά, σε σχέση με άλλες δράσεις του ΕΣΠΑ.

 

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε ότι οι επιχειρήσεις που θα επιχορηγηθούν πρέπει να δραστηριοποιούνται στην Δυτική Ελλάδα, είτε να έχουν την έδρα τους στην Περιφέρεια είτε έχουν υποκατάστημα εντός των ορίων της.

 

Υπενθυμίζουμε ότι το εν λόγω πρόγραμμα προβλέπει επιδότηση έως 50.000 ευρώ σε μικρομεσαίες και πολύ μικρές επιχειρήσεις της περιοχής μας.

 

Πάντως, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας έχει ήδη προχωρήσει στην αναζήτηση και νέων προγραμμάτων για την στήριξη των επιχειρήσεων που έχουν πληγεί από την πανδημία και δεν έχουν συμπεριεληφθεί στην εν λόγω Δράση.

 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Πέντε ακόμα συλλήψεις και συνολικά εννέα δικογραφίες για ενδοοικογενειακή βία στη Δυτική Ελλάδα  Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας: Από τους αστυνομικούς Υπηρεσιών των Διε . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Στη δεύτερη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Διακοφτό Αχαΐας για την ακινητοποίηση των συρμών του Οδοντωτού σιδηροδρόμου παραβρέθηκε την Παρασκευή 19 Απριλίου 2024, ο Βουλευτής Αχαΐας . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Τελετή Αφής Ολυμπιακής Φλόγας στο Πανεπιστήμιο Πατρών, Πέμπτη 25 Απριλίου 2024Στο πλαίσιο της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας για την πορεία προς τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024 «Παρίσι 202 . . .
ΕΛΛΑΔΑ

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η κακοκαιρία με ισχυρές βροχές και καταιγίδες στη Θεσσαλία από το πρωί του Σαββάτου (20.2.24), ενώ πλημμύρισαν δρόμοι στην Καρδίτσα και το Πήλιο. Σημειώ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Στη δεύτερη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Διακοφτό Αχαΐας για την ακινητοποίηση των συρμών του Οδοντωτού σιδηροδρόμου παραβρέθηκε την Παρασκευή 19 Απριλίου 2024, ο Βουλευτής Αχαΐας και Τομεάρχης Υγείας
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Τελετή Αφής Ολυμπιακής Φλόγας στο Πανεπιστήμιο Πατρών, Πέμπτη 25 Απριλίου 2024Στο πλαίσιο της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας για την πορεία προς τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024 «Παρίσι 2024», η Ολυμπιακή Φλόγ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ενα ακόμη τροχαίο ατύχημα συνέβη αργά το βράδυ, με έναν τραυματισμό, στη διασταύρωση  Παπαφλέσσα και Κανακάρη, στην Πάτρα..   Ηταν λίγη ώρα μετά τα μεσάνυχτα όταν δίκυκλο που οδηγούσε κοπέλα και κιν
Image
Image

Search