ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Τα αστικά λύματα της Πάτρας θα "μιλήσουν" για τον κορωνοϊό


Δειγματοληψίες στα αστικά λύματα της Πάτρας για να φανεί το επιδημιολογικό φορτίο της περιοχής ως προς τον κορωνοϊό, αναμένεται να γίνουν το επόμενο διάστημα, όπως ανακοίνωσε χθες ο Δήμος Πατρέων.  "Η ΔΕΥΑΠ σε συνεργασία με τον Διευθυντή του εργαστηρίου Υγιεινής του Πανεπιστημίου Πατρών έχει προγραμματίσει δειγματοληψίες σε βάθος χρόνου για την ανίχνευση COVID-19 στα αστικά λύματα της Πάτρας" ανέφερε η ανακοίνωση. 

Η διαδικασία αυτή θα αποτυπώσει περαιτέρω την έκταση της παρουσίας του ιού στην πόλη, δεδομένου ότι δεν καταγράφονται όλα τα πραγματικά περιστατικά. Τα κρούσματα που ανακοινώνονται αφορούν σε όσους διενεργήθηκαν τεστ, τα λύματα αποτυπώνουν την εικόνα της κοινότητας με ό,τι αβεβαιότητα μπορεί να έχει γιατί δεν πρόκειται για ανάλυση νοσοκομειακού δείγματος, αλλά ουσιαστικά θα αποτυπώνει ολόκληρη την κοινότητα.

Eπίσης ότι έχει ξεκινήσει ήδη αντίστοιχη διαδικασία σε άλλες πόλεις της Ελλάδας και του εξωτερικού. 

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΑΤΡΕΩΝ

 

Η ΔΕΥΑΠ σε συνεργασία με τον Διευθυντή του εργαστηρίου Υγιεινής του Πανεπιστημίου Πατρών έχει προγραμματίσει δειγματοληψίες σε βάθος χρόνου για την ανίχνευση COVID-19 στα αστικά λύματα της Πάτρας. Ο έλεγχος των λυμάτων κατά τη θερινή περίοδο ήταν άνευ λόγου καθότι σύμφωνα με τις πληροφορίες του ΕΟΔΥ,  δεν υπήρχε διασπορά κρουσμάτων στην Πάτρα.

 

Ανεξάρτητα από κάθε έλεγχο, η έξοδος των λυμάτων απολυμαίνεται με χρήση χλωρίου σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας. Επίσης για τη προστασία των εργαζομένων λαμβάνονται όλα τα προβλεπόμενα μέτρα και μέσα σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου.

 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η οικονομική σας κατάσταση στο άμεσο μέλλον;

Τελευταία Νέα

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Σήμερα ανακοινώνονται 1547 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, ενώ έχουμε  έχουμε 10 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους  . . .
ΕΛΛΑΔΑ

Δυο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και ένας τραυματίστηκε σε δυστύχημα που συνέβη το απόγευμα της Τετάρτης στη Λίνδο της Ρόδου. Σύμφωνα με το Λιμενικό και με τις πρώτες πληροφορίες πρ . . .
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ο Δήμος της Πάτρας και ο Πολιτιστικός οργανισμός, τίμησαν την 28η Οκτωβρίου και την πάλη των Ελλήνων κατά του φασισμού. Ο χώρος του ιστορικού καταφυγίου από νωρίς το πρωί , αποτέλε . . .
ΕΛΛΑΔΑ

Στο μικρό νησάκι των Αρκιών, η κυρία Μαρία Τσιαλέρη, η δασκάλα του νησιού και ο 11χρονος Χρήστος, ο μοναδικός της μαθητής γιόρτασαν την 28η Οκτωβρίου! Οι δυσκολίες στους ακριτικούς . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ένα απίστευτο περιστατικό που συνέβη στην Πάτρα συγκλονίζει. Hταν πρωί της 25ης Οκτωβρίου όταν ο 61χρονος Τάσος Καπουσίζης αισθάνθηκε αδιαθεσία και έπεσε νεκρός στα σκαλιά σπιτιού στην οδό Γεωργίου Ρο
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Επίθεση από ομάδα περίπου 30 αντιεξουσιαστών δέχθηκαν το βράδυ της Τρίτης τρεις αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ οι οποίοι επιτηρούσαν την πλατεία Όλγας. Η επίθεση έγινε κοντά το μνημείο με την Ελληνική Σ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Προσαρμοσμένες στις έκτακτες συνθήκες που επιβάλλει η τήρηση των υγειονομικών διατάξεων για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού είναι φέτος στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας οι εκδηλώσεις για τον
Image
Image
© 2020 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search