ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Κορωνοϊός: Κρίσιμες οι επόμενες δυο εβδομάδες – Στη Δράμα ένας στους τέσσερις νοσεί

Στο «κόκκινο» παραμένει και η Δράμα,  με  τους  γιατρούς του γενικού νοσοκομείου να  κάνουν λόγο για μια εξωπραγματική κατάσταση. Ιδιαίτερη ανησυχία στην Πάτρα  ενόψει της εορτής του πολιούχου Αγίου Ανδρέα και το ενδεχόμενο να υπάρξουν φαινόμενα συνωστισμού, ανάλογα με αυτά που παρατηρήθηκαν στη Θεσσαλονίκη, του Αγίου Δημητρίου. Μετά από πολύ καιρό στην χθεσινή εφημερία του νοσοκομείου Παπαγεωργίου στην Θεσσαλονίκη, οι εισαγωγές περιστατικών Covid έπεσαν στις 50, όταν το προηγούμενο διάστημα έφταναν τις 100. «Ενθαρρυντικό το ότι έχουμε μείωση. Και στις ΜΕΘ χθες είχαμε 43, σήμερα 38» τόνισε ο Χρήστος Παπαγεωργίου, γιατρός του νοσοκομείου Παπαγεωργίου. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν πάνω από 25.000 ενεργά κρούσματα σε όλη την χώρα, ενώ 4.500 ασθενείς νοσηλεύονται στα νοσοκομεία. Χθες ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 2013 νέα κρούσματα, 607 διασωληνωμένους και 101 θανάτους από κορονοϊό. Το 88% των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας έχει γεμίσει. Τα επιδημιολογικά μοντέλα δείχνουν ότι το επόμενο δεκαπενθήμερο, 1600 άνθρωποι θα χρειαστούν νοσηλεία σε απλές κλίνες και 250 σε ΜΕΘ. Η πορεία της πανδημίας, είναι αυτή που θα κρίνει το πότε θα ξεκινήσει σταδιακή άρση των μέτρων σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα που μίλησε στον Σκαΐ.

Δύσκολη η κατάσταση στη Δράμα

Ασφυκτική κατάσταση είναι η κατάσταση στη Δράμα με τον ένα στους τέσσερις να νοσεί.  «Τα στοιχεία δείχνουν ότι υπάρχουν σπίτια με 3 και 4 ασθενείς, ανέφερε η Διευθύντρια ΕΣΥ, Υπεύθυνη κινητών μονάδων ΕΟΔΥ του Ν. Δράμας Ελένη Γραβέλη. Πολλοί ασθενείς χρειάζονται διασωλήνωση και όσες νέες θέσεις δημιουργούνται είτε σε απλές κλίνες, είτε σε ΜΕΘ γεμίζουν αμέσως. Στο Γενικό Νοσοκομείο της πόλης πάνω από 100 γιατροί και νοσηλευτές νοσούν. Κρίσιμη είναι η κατάσταση και στη Λάρισα. «Είχαμε 13 εισαγωγές , αλλά έχουμε ακόμα ασθενείς από προηγούμενες εφημερίες στις ΜΕΘ σε κρίσιμη κατάσταση» λέει ο  Διευθυντής Παθολογικής και Πρόεδρος επιτροπής Λοιμώξεων Νοσοκομείου Λάρισας, Κώστας Καρακούσης. Ο εντοπισμός ομάδων κρουσμάτων σε κλειστές δομές, συνεχίζεται. Ένα ακόμη γηροκομείο, η εκκλησιαστική εστία «3 Ιεράρχες» στην Φλώρινα έχει χτυπηθεί από τον κορονοϊό. Από τους 25 τρόφιμους και εργαζόμενους οι 10 είναι θετικοί, δύο διασωληνωμένοι, ενώ αναμένονται αποτελέσματα για τους υπόλοιπους. Στην Πάτρα βρέθηκε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, όπου πραγματοποίησε σύσκεψη με τις αρχές της πόλης, στέλνοντας μήνυμα για καθολική εφαρμογή των μέτρων ενόψει της γιορτής του πολιούχου Αγίου Ανδρέα. Ο υπουργός προστασίας του Πολίτη είχε και συνάντηση με τον Μητροπολίτη Πατρών Χρυσόστομο.

 

Στο μεταξύ έχασε την μάχη για τη ζωή, ο ένας από τους τρεις ασθενείς, που έφτασαν σε νοσοκομεία της Αθήνας, με αεροδιακομιδή από την Βόρεια Ελλάδα. Οι αεροδιακομιδές στην χώρα θα συνεχιστούν εφόσον χρειαστεί.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Ένα αδιανόητο περιστατικό σημειώθηκε χθες το βράδυ σε κεντρικό σημείο του Πύργου που είχε σαν αποτέλεσμα ένας νεαρός να μεταφερθεί με τραύματα στο κεφάλι στο γενικό νοσοκομείο του . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΪΑΣΣύλληψη αλλοδαπού για παράνομη οπλοκατοχή Συνελήφθη, χθες το βράδυ, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ τηςΥποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, ένας αλλοδ . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες του Δήμου Πατρέων σχετικά με το περιστατικό ηλεκτροπληξίας μαθητή Λυκείου χθες το μεσημέρι, σε σχολικό συγκρότημα σε προάστιο της Πάτρας. Αμέσως με . . .
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η πόλη της Πάτρας μεταμορφώνεται σε έναν ζωντανό κινηματογραφικό προορισμό από τις 28 έως τις 31 Μαρτίου, φιλοξενώντας το Urban Film LUX. Αυτή η μοναδική εκδήλωση προσκαλεί τους κ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΪΑΣΣύλληψη αλλοδαπού για παράνομη οπλοκατοχή Συνελήφθη, χθες το βράδυ, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ τηςΥποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, ένας αλλοδαπός άνδρας, διότι σ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Εφυγε από τη ζωή σε ηλικία 67 ετών ο Νικόλαος Κεραμιδάς, μετά από πολύμηνη μάχη με ασθένεια. Γεννημένος το 1957, ξεκίνησε να εργάζεται σε εκτελωνιστικό γραφείο από το 1969 σε ηλικία 13 ετών. Διετέλεσ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Συνελήφθη, προχθές το πρωί, στον Πύργο , από τους αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου, ένας ημεδαπός άνδρας, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε, κακουργηματι
Image
Image

Search