ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Ολοταχώς για 2.000 κρούσματα η Αχαΐα σε λιγότερο απο έναν μήνα

Δεδομένο είναι πλέον ότι ο Φεβρουάριος θα είναι τουλάχιστον μέχρι αυτή τη στιγμή ο πιο δύσκολος μήνας για την Αχαία σε ότι αφορά την πανδημία , με την περιοχή μας μάλιστα να ξεπερνά σίγουρα τα 2.000 κρούσματα μέσα σε ένα μήνα .

Τα 103 κρούσματα που ανακοινώθηκαν την Πέμπτη για την περιφερειακή ενότητα  της Αχαΐας από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας, ανεβάζουν ακόμα περισσότερο τον δείκτη για τον Φεβρουάριο, με τον νομό να πιάνει από τις αρχές του μήνα μέχρι σήμερα τα 1.983.

Ο μήνας έτσι κλείνει με ένα ιδιαίτερα υψηλό επιδημιολογικό φορτίο για την περιοχή, ένα φορτίο που αφορά την Πάτρα κυρίως, που συγκεντρώνει τον μεγαλύτερο αριθμό κρουσμάτων με βάση τις καταγραφές για κάθε δήμο και κάθε μέρος του νομού.

Παρόλο που η Πάτρα κλείνει πλέον τρεις εβδομάδες από τη στιγμή που η πόλη  έχει μπει σε ένα αυστηρό lockdown, με την αγορά να έχει κλείσει, τα κρούσματα δεν λένε να πέσουν και η διασπορά παραμένει μεγάλη.

Μένει να δούμε αν η πολυπόθητη κάμψη του ιού επιτευχθεί το πρώτο δεκαήμερο του Μαρτίου.

Δύο μεγάλες πηγές διασποράς είχαμε τις τελευταίες ημέρες , από το προηγούμενο Σάββατο έγιναν γνωστά τα κρούσματα κορωνοιού σε κρατουμένους στις φυλακές Αγίου Στεφάνου της Πάτρας ,σύμφωνα με πληροφορίες σε 84 ανέρχεται συνολικός αριθμός των εγκλείστων που έχουν βρεθεί θετικοί με βάση την ενημέρωση της γενικής γραμματείας Αντεγκληματικής Πολιτικής.

Ενώ και στο ίδρυμα Κιβωτός της Αγάπης τα κρούσματα ξεπέρασαν τα 50 και συγκεκριμένα έχουν φτάσει τα 54.

Για την Αχαΐα  απο το Σάββατο έως και χθες Πέμπτη  ανακοινώθηκαν 531 κρούσματα απο αυτά τα 138 αφορούν τις δύο δομές , και τα 393 είναι η διασπορά στην υπόλοιπη Αχαΐα. 

Σάββατο  65

Κυριακή 79

Δευτέρα 65

Τρίτη 121

Τετάρτη 98

Πέμπτη 103

 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΚΟΣΜΟΣ

Ο βασιλιάς Κάρολος απευθύνθηκε στον βρετανικό λαό, σήμερα, Μεγάλη Πέμπτη για τους καθολικούς.Στο μήνυμά του, επαναβεβαίωσε την υπόσχεση της στέψης του να ακολουθήσει το παράδειγμα . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Συνεχίζοντας τις επαφές του με κυβερνητικά στελέχη, ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Αχαΐας,Φωκίων Ζαΐμης, συναντήθηκε με τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και ΠολιτικήςΠροστασίας, Βασίλη Κικίλ . . .
LIFE STYLE

Προσγειώθηκε στην Ελλάδα σήμερα Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024, ο Τάιλερ Μάκμπεθ για να δώσει το παρόν στην αυριανή ορκωμοσία του Στέφανου Κασσελάκη. Ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελ . . .
ΚΟΣΜΟΣ

Η Ρωσική Ανακριτική Επιτροπή ανακοίνωσε σήμερα ότι ανακάλυψε αποδεικτικά στοιχεία που δείχνουν ότι οι ένοπλοι που σκότωσαν περισσότερους από 140 ανθρώπους στην επίθεση σε αίθουσα σ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Συνεχίζοντας τις επαφές του με κυβερνητικά στελέχη, ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Αχαΐας,Φωκίων Ζαΐμης, συναντήθηκε με τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και ΠολιτικήςΠροστασίας, Βασίλη Κικίλια.Η συνάντηση πραγμ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΪΑΣΣύλληψη αλλοδαπού για παράνομη οπλοκατοχή Συνελήφθη, χθες το βράδυ, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ τηςΥποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, ένας αλλοδαπός άνδρας, διότι σ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Εφυγε από τη ζωή σε ηλικία 67 ετών ο Νικόλαος Κεραμιδάς, μετά από πολύμηνη μάχη με ασθένεια. Γεννημένος το 1957, ξεκίνησε να εργάζεται σε εκτελωνιστικό γραφείο από το 1969 σε ηλικία 13 ετών. Διετέλεσ
Image
Image

Search