ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Θεμιστοκλέους: Εντός των ημερών το πρόγραμμα εμβολιασμού κατ’ οίκον


«Έως τα τέλη Μαΐου θα έχουν διενεργηθεί περίπου 5,6 εκατ. εμβολιασμοί, ενώ το 35% του πληθυσμού θα έχει λάβει τουλάχιστον μία δόση και περίπου 2 εκατ. συμπολίτες μας θα έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους, ποσοστό της τάξης του 20%. Αυτό είναι μια εκτίμηση που δίνουμε για τον επιχειρησιακό σχεδιασμό δύο με τρεις εβδομάδες πριν» ανέφερε Μάριος Θεμιστοκλέους, γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα και την Ευαγγελία Μπαλτατζή. Παράλληλα εξέφρασε την ικανοποίησή του για τα ποσοστά εμβολιασμών στις ηλικίες άνω των 60 ετών, που θα είναι περίπου 70%.

«Σίγουρα θα θέλαμε ένα καλύτερο ποσοστό, δεν θα μπορούσαμε να χαρακτηρίσουμε ως χαμηλά τα ποσοστά, υπάρχουν ηλικιακές ομάδες που είναι καλύτερες και ηλικιακές ομάδες που είναι χειρότερες, θέλαμε να δοθεί μια έμφαση κυρίως στα άτομα άνω των 80 τα οποία είναι και τα πιο ευάλωτα και τα πιο ευπαθή και εκεί δεν υπάρχει όριο και στόχος, είναι όσα περισσότερα άτομα μπορούμε θα πρέπει να τα εμβολιάσουμε. Αυτό είναι και ο βασικός στόχος του επιχειρησιακού σχεδιασμού. Την Παρασκευή θα ανοίξει η πλατφόρμα για την ηλικιακή ομάδα 40-44 και για τα υπόλοιπα εμβόλια εκτός της AstraZeneca».

Ο κ. Θεμιστοκλέους ρωτήθηκε σχετικά με το ενδεχόμενο τα άτομα που έχουν νοσήσει από Covid 19, να εμβολιάζονται με μία δόση εμβολίου, και δήλωσε ότι η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών συνεδριάζει αυτή τη στιγμή για να αποφασίσει σχετικά με το θέμα και θα υπάρξουν ανακοινώσεις. Επίσης τόνισε ότι «δεν υπάρχουν δεδομένα για να αποδειχτεί ότι είναι καλό να γίνουν οι δύο δόσεις με διαφορετικά εμβόλια και υπάρχει ισχυρή σύσταση να γίνεται ο εμβολιασμός των πολιτών με το ίδιο εμβόλιο και για τις δύο δόσεις».

Σχετικά με τους εμβολιασμούς κατ’ οίκον, είπε ότι είναι δύσκολη η επιχείρηση στην οργάνωσή της, τις επόμενες μέρες θα ανακοινωθεί πως θα μπορούν να εμβολιαστούν οι έχοντες αδυναμία μετακίνησης. Ελάχιστες χώρες έχουν ξεκινήσει τον εμβολιασμό με αυτόν τον τρόπο όπως η Κύπρος που είναι μικρή χώρα.

Ο κ. Θεμιστοκλέους ρωτήθηκε σχετικά με το ενδεχόμενο να είναι υποχρεωτικός ο εμβολιασμός για κατηγορίες όπως οι γιατροί, το νοσηλευτικό προσωπικό, οι εργαζόμενοι σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων ή και εκπαιδευτικοί. Δήλωσε ότι «δεν είναι κάτι που θα εφαρμοστεί άμεσα, η συζήτηση αυτή θα τεθεί από το Σεπτέμβριο και θα εξεταστούν και τα νομικά ζητήματα που προκύπτουν».

Ρωτήθηκε και για τα Self Test στα σχολεία, που από δύο την εβδομάδα, όπως ήταν η σύσταση της επιτροπής, έγιναν ένα και ο κ. Θεμιστοκλέους τόνισε ότι «ακολουθήθηκαν οι οδηγίες της επιτροπής για το δεύτερο self test. ‘Οπως και να έχει θα μπούμε σε μια περίοδο που θα είναι ευρεία η χρήση των self test όχι μόνο στα σχολεία, ενόψει της καλοκαιρινής περιόδου ο πολίτης θα μπορεί να τα βρίσκει παντού και να τα αγοράζει εφόσον επιθυμεί».

 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΕΛΛΑΔΑ

Καταπλακώθηκε από τα μπάζα που προκάλεσε η κατάρρευση στο κτίριο της οδού Νεωρίων στον Πειραιά. Το Σάββατο 20 Απριλίου 2024, στις 12 το μεσημέρι, στον Μητροπολιτικό Ναό Ευαγ . . .
ΕΛΛΑΔΑ

Χαλάει ο καιρός από την Παρασκευή 19 Απρίλιου, με την ΕΜΥ να έχει εκδώσει έκτακτο δελτίο επιδείνωσης και τους μετεωρολόγους, στηριζόμενοι στα μέχρι στιγμής προγνωστικά δεδομένα, να . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Είναι να απορεί κανείς με το νέο περιστατικό βίας μεταξύ ανηλίκων με πρωταγωνιστή αυτή τη φορά ένα 7χρονο παιδί από την Πάτρα, μαθητής δευτέρας δημοτικού που ξυλοκόπησε έναν 8χρονο . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Συνολικά (1230) μαθητές Γυμνασίων της Δυτικής Ελλάδας συμμετείχαν στο Θεματικό Πάρκο «Χτίζουμε τοίχο στη νεανική παραβατικότητα», πουλειτούργησε από από τις 27 Μαρτίου στην Πάτρα, . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Συνολικά (1230) μαθητές Γυμνασίων της Δυτικής Ελλάδας συμμετείχαν στο Θεματικό Πάρκο «Χτίζουμε τοίχο στη νεανική παραβατικότητα», πουλειτούργησε από από τις 27 Μαρτίου στην Πάτρα, στον Πύργο, στο Αγρί
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού (9/2024) που εκδόθηκε από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, σήμερα Πέμπτη 18 Απριλίου 2024, πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού προβλέπεται στο μεγαλύτερο
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Κηδεύεται τηνΠαρασκευή ο 47χρονος Φίλιππος Δημητρακόπουλος, ο οποίος έφυγε από τη ζωή μετά από γενναία μάχη με τον καρκίνο Ηταν παντρεμένος με την πρώην παρουσιάστρια εκπομπών Ματίνα Μιχάλη με την οπ
Image
Image

Search