ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Αχαϊα: Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στην Ερυμάνθεια

Νέο: Μάχη με τις φλόγες έδιναν ολόκληρη τη νύχτα οι πυροσβεστικές δυνάμεις με τα πεζοπόρα τμηματά τους, για να περιορίσουν το πύρινο μέτωπο που έκαιγε από τις 11 το πρωί περίπου της Τετάρτης σε Δροσιά, Πτέρη και Σκιαδά Αχαϊας. 

Παράλληλα δυνάμεις παρέμενεαν στην ευρύτερη περιοχή της Ελεκίστρας , Σουλίου και Καρυάς, για τον κίνδυνο αναζωπυρώσεων, καθώς το πύρινο μέτωπο που κατέστρεψε τουλάχιστον 4 σπίτια ήταν σε πλήρη ύφεση. Γι αυτό τον λόγο άλλωστε δόθηκε αργά το βράδυ και πάλι στην κυκλοφορία η Περιμετρική οδός της Πάτρας , που είχε διακοπεί αμέσως με την εκδήλωση της φωτιάς, δεδομένου ότι οι φλόγες είχαν φθάσει μέχρι το οδόστρωμα.

Με το πρώτο φως της ημέρας εναέρια μέσα βρέθηκε στην περιοχή της Δροσιάς για τις τελευταίες ρήξεις νερού προκειμένου να σβήσουν και οι τελευταίες αναζωπυρώσεις.

Να σημειωθεί πως από την πύρινη κόλαση που δημιουργήθηκε στην Ελεκίστρα είχαμε 7 τραυματισμούς ( 3 πυροσβέστες).

Από τα δύο μέτωπο της φωτιάς έχουν προκληθεί σημαντικές καταστροφές σε περιουσίες και από σήμερα το πρωϊ θα ξεκινήσει η καταγραφή τους. 

Προηγούμενο: Παραμένει ενεργό το πύρινο μέτωπο , στον Δήμο Ερυμάνθου. 9 χωριά είναι σε ετοιμότητα για εκκένωση.

Πρόκειται για τα χωριά Σκιαδά, Σταυροδρόμι, Σκούρα και κάποιοι οικισμοί όπως είναι το Ξηροχώρι, οι Μπαράκες, τα Πηγάδια και το Καρπέτα.

Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής έχουν ενισχυθεί μετά και τον περιορισμό των πυρκαγιών στην Πάτρα.

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ

Νεότερα: 15 πυροσβεστικά οχήματα ακόμη με πυροσβέστες σπεύδουν στην Δροσιά όπου μαίνεται το μεγάλο πύρινο μέτωπο από τον Πύργο. Τα οχήματα ανήκουν στην Πυροσβεστική Ιωαννίνων και βρίσκονταν από χθες στο Πύργο λόγω του κινδύνου για πυρκαγιές σε Αχαΐα και Ηλεία. Στην Δροσιά σπεύδει επίσης και ο αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Αχαΐας Χαράλαμπος Μπονάνος Λιποθύμησε πυροσβέστης ο οποίος συμμετέχει στις ομάδες πυρόσβεσης στο μεγάλο πύρινο μέτωπο της Δροσιάς.

Στην περιοχή έσπευσε ασθενοφόρο για να τις πρώτες βοήθειες.

Νεότερα : Η Αστυνομία απαγορεύει τυην κίνηση των οχημάτων από το Σταυροδρόμι προς την Δροσιά

Νεότερο: Εντολή για εκκένωση στην Δροσιά. Απομακρύνονται οι κάτοικοι.

 εντολή εκκένωσης από τον Διοικητή Πυροσβεστικής Αχαΐας Ανδρέα Στεμπίλη για το χωριό Δροσιά.

Την τιτάνια προσπάθεια κατά του πύρινου μετώπου συνδράμουν και οι εθελοντές του ΣΕΔΙΠ. 

Νεοτερα: Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Ερυμάνου Θ. Μπαρή η πυρκαγιά έχει πάρει διαστάσεις, χωρίς ωστόσο να κινδυνεύουν σπίτια και κατοικημένες περιοχές.

Στο σημείο επιχειρούν 36 πυροσβέστες με 12 οχήματα και δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ενώ από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού τέσσερα αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο.

Πρωτη Ανάρτηση 11:24: Μεγάλη φωτιά σε εξέλιξη στην περιοχή Δροσιά Αχαίας . Στο σημείο επιχειρούν ήδη δύο καναντέρ , 1 ελικόπτερο καθώς και δύο Πέτζετελ καθώς και ισχυρές επίγειες δυνάμεις. Η φωτιά σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ξέσπασε στην περιοχή της Δροσιάς και κινείται πρός την περιοχή Τσαπόγα.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΑΠΟΨΕΙΣ

της Ουρανίας Πάλμου, Διπλωματούχου πολιτικού μηχανικού - MCS στον περιβαλλοντικό σχεδιασμό, αντιπροέδρου ΤΕΕ ΤΔΕ Η συζήτηση που έγινε για την κατασκευή μαρίνας «Mega  Yacht » στο . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Σοβαρό ατύχημα σημειώθηκε χθες το απόγευμα σε γνωστό σούπερ μάρκετ, στην Τριών Ναυάρχων, στην Πάτρα. Σύμφωνα με πληροφορίες ακρωτηριάστηκε πιθανόν από τροχό κοπής τυριών, το δάχ . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Η Ρεάλ αντιμετώπισε τεράστιες δυσκολίες απέναντι στην Μάντσεστερ Σίτι στο "Έτιχαντ" και στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα ήταν σε θέση άμυνας για να συγκρατήσει τους φορμαρισμένους . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ο Μάνουελ Νόιερ κράτησε το μηδέν απέναντι στην Άρσεναλ και βοήθησε στην πρόκριση της Μπάγερν στα ημιτελικά του Champions League, πανηγυρίζοντας κι ένα ατομικό ρεκόρ. Ο Γερμανός τε . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Με σταθερούς ρυθμούς συνεχίζεται η διενέργεια δειγματοληπτικών ελέγχων προς το ευρύ κοινό  εκ μέρους της 6η ΥΠΕ, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ. Για αύριο Πέμπτη 18 Απριλίου προγραμματίζονται δειγματοληπτ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Το ΔΣ της Π.Ε.Δ.Δ.Ε. στην συνεδρίασή του την Πέμπτη 11 Απριλίου συζήτησε για τις συνθήκες που δημιουργούνται τόσο στην Δυτική Ελλάδα όσο και στην υπόλοιπη χώρα με βάση πολύ σημαντικές μελέτες τοπικών
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Θέματα που άπτονται της συνεργασίας ενόψει της αντιπυρικής περιόδου συζητήθηκαν,σε κλίμα συνεργασίας, μεταξύ του Αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας Φωκίωνα Ζαΐμη και εκπροσώπων των Δασαρχείων της Αχαΐας.  Ο ισχ
Image
Image

Search